Jump to content


Photo

Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli?

Duo4k DVB T2

  • Please log in to reply
71 replies to this topic

Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #21 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,960 posts

+840
Excellent

Posted 19 April 2019 - 13:09

PS. Please also note that you need to create hotkey for graphic multi EPG, to be able to reach it.

 

You don't have to, only if you use it. ;)

 

The remote has a serious lack of keys, after some tries I settled on mapping it to the "Audio" button. Easy to reach with the thumb, and the Audio function isn't much used here, and also available under the Yellow key.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #22 -M-

  • Senior Member
  • 111 posts

+4
Neutral

Posted 19 April 2019 - 14:06

I took the "TV" button. It is unused and in a corner (easy to find). The EPG button I have to Single EPG, because that is also working in the channel table (which I want it to be).

PS. Audio button can be useful sometimes, for its original functionality (however, personal and depending on the used services).

Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #23 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,523 posts

+533
Excellent

Posted 19 April 2019 - 14:41

By default from 7.1 hotkey now has GMEPG under long yellow


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #24 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,960 posts

+840
Excellent

Posted 19 April 2019 - 14:57

Long keypresses suck, which is why I don't have it under long EPG. ;)

 

Especially with the VU+ remote, which very easily switches from long press to repeat key, with all sorts of misery as a result...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #25 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,523 posts

+533
Excellent

Posted 19 April 2019 - 16:18

When long and repeat do not work properly you have to change Some remote control parameters...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #26 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,960 posts

+840
Excellent

Posted 19 April 2019 - 17:18

I didn't say they didn't work.

 

I said that when I press a key and keep it down, depending on how I point the remote where, it is either seen as a long press, as a repeated key press, or it switches from one to the other.

 

It is very unreliable, and therefore a pain.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #27 kwax

  • Senior Member
  • 29 posts

0
Neutral

Posted 19 April 2019 - 22:18

kwax: Please wait for 7.1. I first tested 7.0 and really bad. I have built from develop (for some weeks ago) and it is possible to use. Note this apply for Duo 4K.

PS. Please also note that you need to create hotkey for graphic multi EPG, to be able to reach it. I also recommend epgsearch, if you want it. Please watch out for the audio settings, it exist on per-channel and global. I guess you have some channels with AAC-HE and AC3.

 

Thanks for your help -M- ! Yes, installing epgsearch and assigning a key to GMEPG is one of the first things I do when installing an openPli image.  :)



Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #28 kwax

  • Senior Member
  • 29 posts

0
Neutral

Posted 19 April 2019 - 22:28

I took the "TV" button. It is unused and in a corner (easy to find). The EPG button I have to Single EPG, because that is also working in the channel table (which I want it to be).

PS. Audio button can be useful sometimes, for its original functionality (however, personal and depending on the used services).

 

Actually, all my Vu+ remotes are all still in their boxes.  :) I can recommend the Logitech Harmony 665 and 650 remotes to you. I have been using them for many years. They are not too expensive and great for vu+ boxes (and the surrounding equipment). Totally different experience compared to the original vu+ remotes.



Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #29 kwax

  • Senior Member
  • 29 posts

0
Neutral

Posted 19 April 2019 - 22:29

Long keypresses suck, which is why I don't have it under long EPG. ;)

 

Especially with the VU+ remote, which very easily switches from long press to repeat key, with all sorts of misery as a result...

 

Agree, long keypress is not an option for frequently used GMEPG!



Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #30 ricki

  • Senior Member
  • 295 posts

+2
Neutral

Posted 15 May 2019 - 10:51

7.1rc and OpenPli still does not find any DVB-T2 channels in Sweden, i wonder when it be done.



Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #31 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,960 posts

+840
Excellent

Posted 15 May 2019 - 10:59

Nothing wrong with OpenPLi. It finds T2 channels here in the UK without issues.

 

You have "System" set to either "DVB-T2" or "auto", and NOT to "DVB-T" (as that scans T only, and not T2!)?

Attached File  1_0_19_4484_4085_233A_EEEE0000_0_0_0_20190515105620.jpg   70.73KB   0 downloads

 

It might be a Duo4K thing, in which case I can only say that 7.1-rc contains the latest published drivers.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #32 ricki

  • Senior Member
  • 295 posts

+2
Neutral

Posted 15 May 2019 - 11:07

please read this tread from the beginning or read from #13


Edited by ricki, 15 May 2019 - 11:07.


Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #33 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,960 posts

+840
Excellent

Posted 15 May 2019 - 11:14

My answer still applies.

 

7.1-rc is a direct copy of our develop branch, so it contains the latest OpenPLi codebase, and the latest drivers. We can't do more.

 

If you still have the problem, your observation that it was fixed in develop was wrong.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #34 ricki

  • Senior Member
  • 295 posts

+2
Neutral

Posted 15 May 2019 - 12:26

I did a new scan

OpenPli 66channels

Open blackhole 99channels all Hd

Vti 99 channels all Hd

Pure E2 99 channels aLL hd

This is not a driver issue its OpenPli issue.



Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #35 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,960 posts

+840
Excellent

Posted 15 May 2019 - 12:46

So why does it not find your DVB-T2 channels, but it finds all of mine?

 

Do you have a pointer to the specs of these T2 transponders?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #36 Abu Baniaz

  • PLi® Contributor
  • 1,176 posts

+26
Good

Posted 15 May 2019 - 12:52

Can you try openvix and openatv to see if they have same issue?

Sent from my Moto G (5S) using Forum Fiend v1.3.3.

Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #37 Abu Baniaz

  • PLi® Contributor
  • 1,176 posts

+26
Good

Posted 15 May 2019 - 12:54

Also, I am surprised PurE2 is working for you, there is no video on most people's.

Sent from my Moto G (5S) using Forum Fiend v1.3.3.

Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #38 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,723 posts

+158
Excellent

Posted 15 May 2019 - 13:00

Compare the terrestrial.xml file between OpenPLi and the images reported to work properly.

 

The only relevant test is to perform a manual scan setting all the the right parameters for the frequency that use DVB-T2 in OpenPLi and check if it can get the channels or not.

If it is a pure autoscan problem then the terrestrial.xml needs some update.


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #39 ricki

  • Senior Member
  • 295 posts

+2
Neutral

Posted 15 May 2019 - 13:47

I vill try Openvix and openAtv

 

This Hd channels are missing

Nät 6
Kanal 22 Frekvens 482 MHz
 
TV3 HD SKÅNE, TV4 HD Skåne, SVT1 HD Skåne, SVT2 HD Skåne


Re: Duo4K with 1x DVB-S2X / 1x DVB-T2 Dual no go with OpenPli? #40 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 6,582 posts

+211
Excellent

Posted 15 May 2019 - 14:07

 

I vill try Openvix and openAtv

 

This Hd channels are missing

Nät 6
Kanal 22 Frekvens 482 MHz
 
TV3 HD SKÅNE, TV4 HD Skåne, SVT1 HD Skåne, SVT2 HD Skåne

 

Use a more powerful antenna.


Lunix3-4K/VU+solo4k(thanks guys to gisclub.tv)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users