Jump to content


Photo

ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 26 April 2019 - 20:10

mijn ultimo 4k  wil niet meer opstarten na een stroomuitval

als ik de aan/uit schakelaar uit aan zet gebeurt er niks.

wat kan dit zijn?



Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,111 posts

+26
Good

Posted 26 April 2019 - 20:22

Defecte voeding..
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #3 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 26 April 2019 - 20:24

ok

is dat te  repareren?

en waar?



Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #4 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,710 posts

+188
Excellent

Posted 26 April 2019 - 21:08

Vervangen. Repareren van een externe voeding is niet handig en loont ook niet. Zal een paar tientjes kosten verwacht ik.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #5 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,642 posts

+515
Excellent

Posted 26 April 2019 - 21:14

Standaard adapter 12V 3A zou het moeten doen...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #6 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 26 April 2019 - 21:52

ik hoop dat het de voeding is
er brandt toch nog een led op de adapter



Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #7 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 26 April 2019 - 22:03

heb hem net doorgemeten
er staat gewoon 12 volt op



Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #8 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,710 posts

+188
Excellent

Posted 26 April 2019 - 22:11

Dan wordt het lastiger. Ik zou een poging wagen om hem te flashen. Wie weet werkt dat nog net.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #9 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 26 April 2019 - 22:20

hoe kan ik hem flashen als hij niks meer doet?



Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #10 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,934 posts

+255
Excellent

Posted 27 April 2019 - 07:45

Defecte voeding..

Dat is wel heel kort door de bocht, ik heb nog nergens een melding gezien over problemen met voedingen van de Ultimo4k.

 

 

heb hem net doorgemeten

er staat gewoon 12 volt op

Heb je die belast of onbelast gemeten?


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #11 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,710 posts

+188
Excellent

Posted 27 April 2019 - 09:10

hoe kan ik hem flashen als hij niks meer doet?


‘Niks’ betekent niet altijd niks. En wat kan het kwaad om één keer een stick met een image in de box te stoppen en één poging te doen die mogelijk vruchteloos blijkt achteraf? Ik had ooit een oude dreambox die ook (zichtbaar) niets deed. Uiteindelijk tóch kunnen herstellen.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #12 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 27 April 2019 - 13:54

 

Defecte voeding..

Dat is wel heel kort door de bocht, ik heb nog nergens een melding gezien over problemen met voedingen van de Ultimo4k.

 

 

heb hem net doorgemeten

er staat gewoon 12 volt op

Heb je die belast of onbelast gemeten?

 

ik heb hem onbelast gemeten

net ook nog geprobeerd met usb stick maar helaas geen resultaat



Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #13 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,263 posts

+497
Excellent

Posted 24 May 2019 - 11:45

Je zou 'm eigenlijk belast moeten meten.

 

Maar zo'n voedingsblokje kan eigenlijk niet zoveel aan stuk. Wat veel makkelijk stuk gaat is de interne voeding. Daar waar de 12V wordt omgezet naar 5V, 3.3V enz. Als daar iets stuk is, ben je de sjaak, dan kan hij naar de reparatie-service.

 

Maar als er "niks" werkt, kan er genoeg anders aan de hand zijn, wel allemaal "reperatie-service" werk ben ik bang.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users