Jump to content


Photo

ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 26 April 2019 - 20:10

mijn ultimo 4k  wil niet meer opstarten na een stroomuitval

als ik de aan/uit schakelaar uit aan zet gebeurt er niks.

wat kan dit zijn?



Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,015 posts

+25
Good

Posted 26 April 2019 - 20:22

Defecte voeding..
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #3 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 26 April 2019 - 20:24

ok

is dat te  repareren?

en waar?



Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #4 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,202 posts

+167
Excellent

Posted 26 April 2019 - 21:08

Vervangen. Repareren van een externe voeding is niet handig en loont ook niet. Zal een paar tientjes kosten verwacht ik.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #5 littlesat

  • PLi® Core member
  • 47,566 posts

+496
Excellent

Posted 26 April 2019 - 21:14

Standaard adapter 12V 3A zou het moeten doen...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #6 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 26 April 2019 - 21:52

ik hoop dat het de voeding is
er brandt toch nog een led op de adapter



Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #7 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 26 April 2019 - 22:03

heb hem net doorgemeten
er staat gewoon 12 volt op



Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #8 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,202 posts

+167
Excellent

Posted 26 April 2019 - 22:11

Dan wordt het lastiger. Ik zou een poging wagen om hem te flashen. Wie weet werkt dat nog net.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #9 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 26 April 2019 - 22:20

hoe kan ik hem flashen als hij niks meer doet?



Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #10 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,623 posts

+248
Excellent

Posted 27 April 2019 - 07:45

Defecte voeding..

Dat is wel heel kort door de bocht, ik heb nog nergens een melding gezien over problemen met voedingen van de Ultimo4k.

 

 

heb hem net doorgemeten

er staat gewoon 12 volt op

Heb je die belast of onbelast gemeten?


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #11 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,202 posts

+167
Excellent

Posted 27 April 2019 - 09:10

hoe kan ik hem flashen als hij niks meer doet?


‘Niks’ betekent niet altijd niks. En wat kan het kwaad om één keer een stick met een image in de box te stoppen en één poging te doen die mogelijk vruchteloos blijkt achteraf? Ik had ooit een oude dreambox die ook (zichtbaar) niets deed. Uiteindelijk tóch kunnen herstellen.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: ultimo 4k sart niet meer op na stroomuitval #12 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 27 April 2019 - 13:54

 

Defecte voeding..

Dat is wel heel kort door de bocht, ik heb nog nergens een melding gezien over problemen met voedingen van de Ultimo4k.

 

 

heb hem net doorgemeten

er staat gewoon 12 volt op

Heb je die belast of onbelast gemeten?

 

ik heb hem onbelast gemeten

net ook nog geprobeerd met usb stick maar helaas geen resultaat






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users