Jump to content


Photo

Autobackup Pli 6.0 terugzetten in Pli 7.0


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 mysat

  • Senior Member
  • 37 posts

0
Neutral

Posted 28 April 2019 - 09:58

Hi,

 

Bij het terugzetten van de backup in Openpli loop ik tegen dumps aan en komt het oude Pli 6.0 logo weer te voorschijn. Ook nadat ik Openpli 7 door de setup ben gegaan en vanuit daar een backup restore heb gedraaid.

Bestaat er hiervoor een workaround of is deze backup niet compatible met de versie 7.0

 

Bvd



Re: Autobackup Pli 6.0 terugzetten in Pli 7.0 #2 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,044 posts

+108
Excellent

Posted 28 April 2019 - 10:49

Als het niet een hele excotische is zie ik geen probleem, wat bedoel je met dumps? Het oude logo hoort niet terug te komen, weet je zeker dat de flash met 7 is gelukt en om  welke box gaat het?


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Autobackup Pli 6.0 terugzetten in Pli 7.0 #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,376 posts

+751
Excellent

Posted 28 April 2019 - 11:14

Is dat de standaard backup van OpenPLi? En wat zit daar allemaal in, heb je zelf selecties gemaakt?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Autobackup Pli 6.0 terugzetten in Pli 7.0 #4 mysat

  • Senior Member
  • 37 posts

0
Neutral

Posted 28 April 2019 - 11:49

VU Solo SE, flash is gelukt... (ik ben inmiddels verder gegaan met een verse flash). Image werkt prima.

 

De autobackup zit nu in de setup verwerkt en daar heb ik de restore aangeroepen van de USB backup. Dit zit in de backup en ik heb geen selectie gemaakt maar een full backup.



Re: Autobackup Pli 6.0 terugzetten in Pli 7.0 #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,376 posts

+751
Excellent

Posted 28 April 2019 - 13:25

Autobackup maakt standaard geen full backup, maar backupt zeer selectief de juiste configuratie bestanden.

 

Als je die selectie niet hebt aangepast, dan moet het gewoon werken. Als je dat wel hebt gedaan, en er zit in die backup meer dan alleen de juiste configuratie bestanden, dan vraag je om ellende, en is het zonder kennis nog niet zo eenvoudig om alleen de relevante zaken uit de backup te peuteren... 


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Autobackup Pli 6.0 terugzetten in Pli 7.0 #6 cobus

  • Senior Member
  • 3,722 posts

+47
Good

Posted 28 April 2019 - 15:48

Ik denk dat hij gebruikt heeft gemaakt van de plugin backupsuite en dat is geen standaard backup van openpli zelf maar een externe plugin.

Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Autobackup Pli 6.0 terugzetten in Pli 7.0 #7 mysat

  • Senior Member
  • 37 posts

0
Neutral

Posted 28 April 2019 - 17:35

Dank voor alle suggesties...

 

Nadat ik hier om hulp gevraagd heb, ben ik wel verder gegaan. Omdat ik twee dezelfde ontvangers heb die op openpli draaien, heb ik handmatig de configuratie vanuit een nog niet geupgraded ontvanger overgezet naar de ontvanger met upgrade naar 7.0. Dus nadat ik enigma mbv "init 4" stil had gezet heb ik /var/enigma, /var/tuxbox en nog wat andere details overgezet van de 1 naar de ander.

 

Nog wat kleine checks gedaan op de ontvanger met openpli 7 en toen een backup gemaakt van deze config. Ontvanger no2 was daarna in 5 min up en running. Kortom, mijn probleem is zonder al te veel extra werk alsnog opgelost. Maar indien je geen 2 dezelfde ontvanger hebt, wordt het wat anders ;-)

 

Toch dank voor de geboden hulp en ik ben een happy Openpli gebruiker gebleven. Ik vind hem nog sneller zappen, maar mss is dat alleen een gevoel.



Re: Autobackup Pli 6.0 terugzetten in Pli 7.0 #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,376 posts

+751
Excellent

Posted 28 April 2019 - 20:21

Ik hoop dat je /etc bedoelt, en niet /var.

 

En nu weten we nog niet wat het probleem was. Waarom werkte het teruggezetten van de autobackup niet?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users