Jump to content


Photo

vu+ ultimo 4k krijgt geen netwerkverbinding


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 1 May 2019 - 18:52

mijn ultimo 4k krijgt geen netwerkverbinding

als ik een netwerktest doe staat er bij ip adres onbevestigd.

bij adapter instellingen staat er wel een ip adres

 

wat kan het probleem zjn

heb alles opnieuw geflashed maar dat hielp niet

 



Re: vu+ ultimo 4k krijgt geen netwerkverbinding #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,202 posts

+167
Excellent

Posted 1 May 2019 - 18:56

Dan zal er mogelijk iets mis zijn in jouw netwerk of bekabeling. Heb jij normaal een vast IPadres of via DHCP?
Knippert het ledje aan de achterzijde ten teken dat er activiteit / verbinding is? Blijkbaar heb jij wel gewoon kunnen flashen en restoren van een backup. Immers heb je daar ook een verbinding voor nodig. Of is die conclusie niet terecht.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: vu+ ultimo 4k krijgt geen netwerkverbinding #3 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,202 posts

+167
Excellent

Posted 1 May 2019 - 18:57

Kon jij wel plugins downloaden?
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: vu+ ultimo 4k krijgt geen netwerkverbinding #4 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 1 May 2019 - 19:03

ik heb sinds vrijdag het netgear orbi systeem en toen is het begonnen

deze werkt als ap op een netgear r7800



Re: vu+ ultimo 4k krijgt geen netwerkverbinding #5 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,202 posts

+167
Excellent

Posted 1 May 2019 - 19:16

Dat zegt mij niets. Dus zal je moeten wachten op hulp van anderen.
Maar gewoon antwoorden op gestelde vragen mag gewoon hoor. ;)
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: vu+ ultimo 4k krijgt geen netwerkverbinding #6 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,044 posts

+108
Excellent

Posted 1 May 2019 - 19:25

Gezien je het over een AP hebt, hoe heb je WiFi opgezet, vlgns mij heeft de Ultimo geen WiFi aan boord.

Edited by 40H3X, 1 May 2019 - 19:27.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: vu+ ultimo 4k krijgt geen netwerkverbinding #7 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 1 May 2019 - 19:29

de ultimo zit al jaren via een netwerkkabel aan de r7800 router.

nu ik het orbi systeem heb krijgt de ontvanger geen ip nummer meer.

terwijl de kabel nog steeds in de router zit

als ik dhcp uitschakel en zelf een ip nummer toeken werkt het ook niet meer



Re: vu+ ultimo 4k krijgt geen netwerkverbinding #8 S_Hopper

  • Senior Member
  • 232 posts

+4
Neutral

Posted 1 May 2019 - 19:42

De Ultimo 4k heeft weldegelijk Wifi aan boord. Zowel 2,4 als 5 Ghz.

Verstuurd vanaf mijn Galaxy Note 9

Re: vu+ ultimo 4k krijgt geen netwerkverbinding #9 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,044 posts

+108
Excellent

Posted 1 May 2019 - 19:44

Als dat zo is, zet je de dhcp funtionaliteit op de orbi uit en probeer je met WiFi in te loggen op de orbi. Maar als het goed is stond dhcp al uit op de orbi, want je had gezegd dat deze een AP was

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: vu+ ultimo 4k krijgt geen netwerkverbinding #10 redbull43

  • Senior Member
  • 137 posts

0
Neutral

Posted 4 May 2019 - 09:38

met wifi werkt het perfect

alleen lan niet meer.

ik kan in iedergeval weer op internet.

maar had liever een lanverbinding gehad






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users