Jump to content


Photo

Zgemma H9S Important question please!


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 lex7791

  • Senior Member
  • 74 posts

0
Neutral

Posted 3 May 2019 - 08:16

Hello OpenPli Team and all good members! Good morning!

I have a question about h9s: So....

Same setup(motor dish 1.20.lnb:inverto black ultra high gain)

1 receiver edision os mio 4k all sat's signal ok

2 receiver vu duo2 all sat's signal ok

3 receiver Zgemma h9s --------all sat's signal ok except hotbird 13 ---- low signal

What cuse h9s in hotbird with low signal

For example in other 2 receivers i have 16.5db signal in one channel in Hot 13

But in h9s in same channel i have 10.5 db

Does anyone know something about it?

Thank you very much!!!!



Re: Zgemma H9S Important question please! #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,710 posts

+188
Excellent

Posted 3 May 2019 - 09:14

Please give a specific channel so I can check it overhere with thesame channel?
But only if I am available for testing. That might be later today.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Zgemma H9S Important question please! #3 lex7791

  • Senior Member
  • 74 posts

0
Neutral

Posted 3 May 2019 - 09:29

Hot13

provider netmed

channel action24

It is locked but i use it to measure hot13

Thanks!



Re: Zgemma H9S Important question please! #4 karakenan

  • Member
  • 5 posts

0
Neutral

Posted 3 May 2019 - 09:36

I can't get any signals at 12692 frequency.



Re: Zgemma H9S Important question please! #5 twol

  • Senior Member
  • 251 posts

+7
Neutral

Posted 3 May 2019 - 09:44

Hello OpenPli Team and all good members! Good morning!
I have a question about h9s: So....
Same setup(motor dish 1.20.lnb:inverto black ultra high gain)
1 receiver edision os mio 4k all sat's signal ok
2 receiver vu duo2 all sat's signal ok
3 receiver Zgemma h9s --------all sat's signal ok except hotbird 13 ---- low signal
What cuse h9s in hotbird with low signal
For example in other 2 receivers i have 16.5db signal in one channel in Hot 13
But in h9s in same channel i have 10.5 db
Does anyone know something about it?
Thank you very much!!!!

It doesn‘t work that way ..... how a signal is interpreted depends on the specific receiver (and with dB in some images perhaps the conversion code in E2) and you just can not compare 2 different receivers with dB ... the question is are you having any issues receiving Sat signals on the h9s??

Hello OpenPli Team and all good members! Good morning!
I have a question about h9s: So....
Same setup(motor dish 1.20.lnb:inverto black ultra high gain)
1 receiver edision os mio 4k all sat's signal ok
2 receiver vu duo2 all sat's signal ok
3 receiver Zgemma h9s --------all sat's signal ok except hotbird 13 ---- low signal
What cuse h9s in hotbird with low signal
For example in other 2 receivers i have 16.5db signal in one channel in Hot 13
But in h9s in same channel i have 10.5 db
Does anyone know something about it?
Thank you very much!!!!

It doesn‘t work that way ..... how a signal is interpreted depends on the specific receiver (and with dB in some images perhaps the conversion code in E2) and you just can not compare 2 different receivers with dB ... the question is are you having any issues receiving Sat services on the h9s??

Edited by twol, 3 May 2019 - 09:45.

Gigablue Quad 4K & UE 4K
.........FBC Tuners:
------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
.........DVB-S2X into 90cm dish (27.5W)
Edision Osmio 4K using Legacy ports on multiswitches
Octagon SF8008 DVB-S2X tuner using Legacy ports on multiswitches
Zgemma H9 C/S into Giga4K
Zgemma H9Combo legacy ports on multiswitches
Zgemma H9twin using legacy ports
Multibox
Dinobot Mini 4K

Re: Zgemma H9S Important question please! #6 lex7791

  • Senior Member
  • 74 posts

0
Neutral

Posted 3 May 2019 - 09:48

Mr. Twol

No i dont have issues....

But very lower signal than other receivers. in hotbird most 6db difference...

What can i do?

Should i fix the motor again to get signal with all receivers? including h9s?

Thnak you!


Edited by lex7791, 3 May 2019 - 09:49.


Re: Zgemma H9S Important question please! #7 twol

  • Senior Member
  • 251 posts

+7
Neutral

Posted 3 May 2019 - 10:03

Don't do any thing if it is picking up the sat services correctly - or you can try tweaking for the h9s to get a better signal - but it may be just fine - just do not compare to the other boxes, they are  irrelevant to the h9s and what it is seeing.


Gigablue Quad 4K & UE 4K
.........FBC Tuners:
------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
.........DVB-S2X into 90cm dish (27.5W)
Edision Osmio 4K using Legacy ports on multiswitches
Octagon SF8008 DVB-S2X tuner using Legacy ports on multiswitches
Zgemma H9 C/S into Giga4K
Zgemma H9Combo legacy ports on multiswitches
Zgemma H9twin using legacy ports
Multibox
Dinobot Mini 4K

Re: Zgemma H9S Important question please! #8 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,710 posts

+188
Excellent

Posted 3 May 2019 - 12:45

I just checked that transponder on a random available receiver, just for testing purposes. As Hotbird isn't very important for me it needs some finetuning I guess as I have just 13.2 dB on that transponder.

Now I just tested the H9s with the RC of yesterday and there I noticed an identical value of 'just' 13.2 dB. But that is, as mentioned before, due to my dish setup. 


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Zgemma H9S Important question please! #9 lex7791

  • Senior Member
  • 74 posts

0
Neutral

Posted 3 May 2019 - 13:44

Thank you Frenske and Twol!

Have a nice day!



Re: Zgemma H9S Important question please! #10 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,710 posts

+188
Excellent

Posted 3 May 2019 - 13:49

Likewise.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users