Jump to content


Photo

motor instelling op de mutant HD 51


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 agbontam

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 6 May 2019 - 14:34

Na vervangen van mijn diseq motor door een nieuwe Amiko DM3800 worden de satelliet instellingen op mijn Mutant niet opgeslagen.

Heb al een monteur hier gehad, ook die kon het  een of andere manier niet voor elkaar krijgen.

Op dit moment is er geen mogelijkheid dat de ontvanger naar de juiste positie draait..

De schotel staat goed goed uitgericht..dat is nl getest.

Op dit moment is de schotel op 1 satelliet gericht om toch nog wat te kunnen zien, maar daar heb ik geen Diseq motor voor gekocht:-)

weet iemand hoe dit (simpel) op te lossen is?

het lijkt erop dat dat de sat instellingen niet opgeslagen worden.

handmatig en automatisch werken beiden niet,

 



Re: motor instelling op de mutant HD 51 #2 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,685 posts

+18
Neutral

Posted 7 May 2019 - 08:13

Na vervangen van mijn diseq motor door een nieuwe Amiko DM3800 worden de satelliet instellingen op mijn Mutant niet opgeslagen.

Heb al een monteur hier gehad, ook die kon het  een of andere manier niet voor elkaar krijgen.

Op dit moment is er geen mogelijkheid dat de ontvanger naar de juiste positie draait..

De schotel staat goed goed uitgericht..dat is nl getest.

Op dit moment is de schotel op 1 satelliet gericht om toch nog wat te kunnen zien, maar daar heb ik geen Diseq motor voor gekocht:-)

weet iemand hoe dit (simpel) op te lossen is?

het lijkt erop dat dat de sat instellingen niet opgeslagen worden.

handmatig en automatisch werken beiden niet,

Wat gebruik je, diseqc 1.2 of usals, als je die laatste gebruikt hoeft hij helemaal niets op te slaan dan rekent je rotor iedere keer opnieuw de goede posities uit.



Re: motor instelling op de mutant HD 51 #3 agbontam

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 7 May 2019 - 09:57

Dat is h  tm juist... gebruik hier usals... maar op de een of andere manier, ondanks dat alles goed is ingesteld loopt de motor niet naar de juiste sat



Re: motor instelling op de mutant HD 51 #4 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,685 posts

+18
Neutral

Posted 7 May 2019 - 11:56

Dat is h  tm juist... gebruik hier usals... maar op de een of andere manier, ondanks dat alles goed is ingesteld loopt de motor niet naar de juiste sat

Is je home locatie goed ingegeven? En staat je installatie mechanisch goed afgesteld?



Re: motor instelling op de mutant HD 51 #5 agbontam

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 7 May 2019 - 14:18

mechanisch is alles ingeregeld door een monteur....daarna wil de ontvanger niet naar de juiste satelliet sturen.. daarom waren we aan het proberen om de satellieten toe te wijzen.. maar alles tevergeefs



Re: motor instelling op de mutant HD 51 #6 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,685 posts

+18
Neutral

Posted 7 May 2019 - 20:01

mechanisch is alles ingeregeld door een monteur....daarna wil de ontvanger niet naar de juiste satelliet sturen.. daarom waren we aan het proberen om de satellieten toe te wijzen.. maar alles tevergeefs

Dat geloof ik graag maar staan je thuis coördinaten goed in het Usals menu? Je hoeft ook geen satellieten toe te wijzen bij Usals, als je voor Alle Satellieten kiest moet het goed zijn/gaan :)


Edited by Sagitarius, 7 May 2019 - 20:02.


Re: motor instelling op de mutant HD 51 #7 agbontam

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 7 May 2019 - 20:43

omdat de sate;;ieten niet juist werden weergegeven heeft de monteur geprobeerd deze in te geven... sorry voor de verwarring..

als de tuner A op rotor en usals wordt ingesteld  dan worden , ondanks dat de schotel knalhard is uitgericht , niet de juiste satellieten gevonden.. dat is het issue...

nu staat de schotel op 1 satelliet gericht de 23.5 met 72% signaal sterkte op  net5 14.4 db... daar is mssch nog iets uit te peuteren


Edited by agbontam, 7 May 2019 - 20:44.


Re: motor instelling op de mutant HD 51 #8 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,685 posts

+18
Neutral

Posted 7 May 2019 - 21:08

omdat de sate;;ieten niet juist werden weergegeven heeft de monteur geprobeerd deze in te geven... sorry voor de verwarring..

als de tuner A op rotor en usals wordt ingesteld  dan worden , ondanks dat de schotel knalhard is uitgericht , niet de juiste satellieten gevonden.. dat is het issue...

nu staat de schotel op 1 satelliet gericht de 23.5 met 72% signaal sterkte op  net5 14.4 db... daar is mssch nog iets uit te peuteren

Duidelijk, je rotor draait dus niet. :D  Je kan proberen in het Rotor menu de rotor handmatig oost/west te laten draaien naar een positie, dan weet je iig of je rotor in orde is.

En nogmaals staan je home coördinaten goed daar reageer je nog steeds niet op.



Re: motor instelling op de mutant HD 51 #9 agbontam

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2019 - 10:34

weer mis.. de schotel draait zowel handmatig als via de ontvangen maar gaat niet naar de juiste satelliet... heb de handleiding van de rotor uitvoerig doorgelezen maar daarin staat geen oplossing vermled voor dit issue..

dus kort en goed: motor draait zowel handmatig als via de ontvanger maar hij gaat niet naar de juiste satelliet..... lijkt iets software matigs



Re: motor instelling op de mutant HD 51 #10 altobelli

  • Senior Member
  • 278 posts

+6
Neutral

Posted 8 May 2019 - 11:56

Kijk eens bij rotorinstellingen of je limieten uitstaan.

Anders toch je coordinaten nakijken.

Als alles goed staat is er misschien toch iets met je motor aan de hand.

Terugbrengen naar je leverancier en omruilen.



Re: motor instelling op de mutant HD 51 #11 kareltjevdh

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2019 - 20:32

Beste agbontam,

 

probeer je ontvanger eens in te stellen via disecq 1.2 ipv usals je kunt dan handmatig je posities scannen en maximaal tunen om deze positie vervolgens per satelliet op te slaan. In sommige gevallen werkt dit beter als usals. Ik ga er vanuit dat de monteur getest heeft of hij met zijn meet apparatuur de juiste satellieten aan kon sturen en daar signaal op kreeg.

 

gr Karel



Re: motor instelling op de mutant HD 51 #12 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,685 posts

+18
Neutral

Posted 8 May 2019 - 21:30

Het zou ook zomaar kunnen dat zijn satellites.xml maar voor 1 of 2 satellieten ingesteld staat, heeft ts er wel een ''draaibare'' zenderlijst in staan, anders werken usals ook niet natuurlijk.

Dat is eenvoudig te testen door een zenderlijst te openen, en dan op Groen (Alle satellieten) te drukken en kijken of er meer als 1 satelliet instaat.



Re: motor instelling op de mutant HD 51 #13 agbontam

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 10 May 2019 - 11:55

het heeft allemaal vlekkeloos gewerkt met mijn oude Moteq, die de geest heeft gegeven, dus ja heb een satellietenlijist draaibaar erin..

de monteur kon alle satellieten vlekkeloos vinden op zijn test unit.. alleen vanuit de HD 51 wil het niet



Re: motor instelling op de mutant HD 51 #14 agbontam

  • Senior Member
  • 43 posts

0
Neutral

Posted 10 May 2019 - 11:56

en juist dat zoeken via disecq is ook geprobeerd openpli 7.0 image laat alleen op de hd51 niet zien of je de sat kunt opslaan..daar ligt het probleem






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users