Jump to content


Photo

Problemen met remote fallback ontvanger stream

Vu+soloSE

  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#1 Lutz

  • Senior Member
  • 670 posts

0
Neutral

Posted 14 May 2019 - 17:53

Ik heb sinds ergisteren of gisteren problemen met de remote fallback ontvanger stream.
Ik heb een VU+ duo2, die als streaming server dient. Deze is via een cross-connect kabel met de vu+soloSE verbonden. Beide boxen hebben een statisch IP adres in een ander segment dan wat mijn WLAN gebruikt. Indien ik kanalen van de SAT1/Pro7 groep bekijkt valt soms het geluid weg.
Kijk ik naar BR Fernsehen Nord HD dan gaat het een paar minuten met beeld freeze en geluidsonderbrekingen, en dan stopt het beeld helemaal.

Recentelijk kwamen een heleboel bijgewerkte paketen langs. Heeft dat ermee te maken?

Het werkte vroeger perfect.

In de soloSE is geen ontvanger geactiveerd. Ik heb alleen met dreambox edit mijn eigen kanalenlijst van de duo2 in de soloSE gekopieërd. Dat doe ik al jaren zo en heeft nooit voor problemen gezorgd.
<p>VU+Duo2, VU Solo SE, DM800HD se R.I.P, Visiosat Big Bisat schotel met QuadLnbs voor Astra 1 - 3, Hotbird

Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #2 Rick Hunter

  • PLi® Core member
  • 8,765 posts

+52
Good

Posted 14 May 2019 - 19:54

Ehh... je gebruik een cross kabel tussen beide ontvangers?

Waarom heb je beide ontvangers niet gewoon met een netwerk kabel naar de switch aangesloten?

Streaming via Wifi kan zeker de oorzaak zijn van verstoringen..  Als je HD zenders wilt bekijken is er veel bandbreedte nodig om de stream in tact te houden. Met SD is minder bandbreedte nodig en mogelijk heb je daarom minder problemen.. 

 

Advies.. bij remote streamen.. gebruik een bekabelde opstelling. 


Plinux member We have a.. (ehmm.. morgage) house.

Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #3 Lutz

  • Senior Member
  • 670 posts

0
Neutral

Posted 14 May 2019 - 20:33

Ik stream toch al via cross kabel zonder hub of switch! En het streaming netwerk heeft statisch IP adresssen in het reeks 192.168.1.x. Internettten doe ik draadloos. Dus beide ontvangers worden via WLAN alleen geupdated, of ik zet mijn eigen kanalen lijst over. werk ik bij. Dat heeft zo sinds 2017 perfect gewerkt.

Alvast bedankt voor het goed doorlezen en meedenken!
<p>VU+Duo2, VU Solo SE, DM800HD se R.I.P, Visiosat Big Bisat schotel met QuadLnbs voor Astra 1 - 3, Hotbird

Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,504 posts

+793
Excellent

Posted 14 May 2019 - 20:56

Technisch moet dat ook helemaal niet uitmaken, en moet een cross kabel prima werken.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #5 Lutz

  • Senior Member
  • 670 posts

0
Neutral

Posted 14 May 2019 - 22:04

Hebben jullie recentelijk eraan iets veranderd?
<p>VU+Duo2, VU Solo SE, DM800HD se R.I.P, Visiosat Big Bisat schotel met QuadLnbs voor Astra 1 - 3, Hotbird

Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,504 posts

+793
Excellent

Posted 15 May 2019 - 11:25

Nee (ik zou niet weten wat).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,626 posts

+511
Excellent

Posted 15 May 2019 - 11:47

Hoe weet je zeker dat hij de fallback niet stiekem via de WLAN neemt ipv die crosscable...

En dan nog is het altijd heel verstandig ff de moeite te doen om de box te verbinden via je router... Veel makkelijker en zekerder. 


Edited by littlesat, 15 May 2019 - 11:47.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,504 posts

+793
Excellent

Posted 15 May 2019 - 12:00

Als de fallback gebeurt op IP adres, en de subnetting is correct gedaan, dan kun je daar wel zeker van zijn. Als de fallback gebeurt op avahi naam (boxnaam.local), dan is de kans groot dat het over de WLAN gaat, aangezien dat de primaire interface is.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,626 posts

+511
Excellent

Posted 15 May 2019 - 12:53

Precies aan dit dacht ik... dus ipv avahi zou men direct de IP moeten invoeren... die optie staat erbij


Als de fallback gebeurt op avahi naam (boxnaam.local), dan is de kans groot dat het over de WLAN gaat, aangezien dat de primaire interface is.


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,504 posts

+793
Excellent

Posted 15 May 2019 - 12:54

Correct.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #11 Lutz

  • Senior Member
  • 670 posts

0
Neutral

Posted 15 May 2019 - 18:23

Ik hoor bij de oude generatie die nog IP adressen intikt en subnet masks. En ik ken de netwerk test functie!. Dat zit goed.
Server en ontvanger lopen nu met versie 7.1rc.
BR Fernsehen Nord HD hikt nu duidelijk minder, maar het geluid valt om de paar seconden weg. Het beeld vriest in en komt weer terug.

Sat.1 hikt alleen.

Ik ben destijds met Windows 95 en een ISDN modem begonnen met internetten. DHCP hadden de modems destijds niet.

Bij Kingofsat.net zie ik staan:

Bayerisches Fernsehen Nord HD: 42,6Mbit/s; SAT.1 38,0Mbit/s

Dat verklaart waarom ik meer storingen op BR3 Nord heb dan op Sat.1
<p>VU+Duo2, VU Solo SE, DM800HD se R.I.P, Visiosat Big Bisat schotel met QuadLnbs voor Astra 1 - 3, Hotbird

Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,504 posts

+793
Excellent

Posted 15 May 2019 - 20:32

Mooi, dat zie ik graag. :)

 

Doe op beide boxen eens een "ifconfig" en kijk eens naar de interface statistics? Errors of drops? Misschien gewoon een kabel of connector die niet zo fris is?

 

En het kan best dat de Duo2 problemen heeft met een transponder met hoge bandbreedte, het is al een wat ouder beestje...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #13 Rick Hunter

  • PLi® Core member
  • 8,765 posts

+52
Good

Posted 15 May 2019 - 22:05

Heb je op de crossed cable netwerk interface de gateway leeg gelaten?
Plinux member We have a.. (ehmm.. morgage) house.

Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #14 Lutz

  • Senior Member
  • 670 posts

0
Neutral

Posted 16 May 2019 - 06:51

@Rick Hunter: ik heb geen gateway ingevuld omdat het een rechtstreekse kabel verbinding is.

@WanWizard: hoe doe ik een ifconfig?

Vanochtend heb ik hr-fernsehen HD gekeken (ook met 42,6Mbit/s bandbreedte) en veel hickups gehad. De Duo2 ziet 14,2dB signaalsterkte staan en de signaal zoeker werkt momenteel niet. Dus ik zie geen fouten vermeld.

Ik woon hier al 2 jaar en de schotel heb ik nooit hoeven bij te stellen. Ik denk dat het geen probleem met het signaal is, wat in de streamende box gaat (Duo2).
<p>VU+Duo2, VU Solo SE, DM800HD se R.I.P, Visiosat Big Bisat schotel met QuadLnbs voor Astra 1 - 3, Hotbird

Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #15 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,626 posts

+511
Excellent

Posted 16 May 2019 - 06:59

42 Mbps voor een HD zender is wel erg erg erg veel... ik dacht dat de max die ik zie op de sat 16 is....????

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #16 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,504 posts

+793
Excellent

Posted 16 May 2019 - 10:25

42 Mbps voor een HD zender is wel erg erg erg veel... ik dacht dat de max die ik zie op de sat 16 is....????

 

Ja, dat zei ik al, ik vraag me af of de drivers van de Duo2 daar mee om kunnen gaan.

 

@WanWizard: hoe doe ik een ifconfig?

 

Via de command line.

 

Daarvoor moet je op de box inloggen met telnet (als je geen wachtwoord hebt gezet) of ssh (als je dat wel hebt gedaan).

 

Je ziet dan iets als:

root@vuduo4k:~# ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1D:EC:13:B7:34  
          inet addr:172.16.1.56  Bcast:172.16.1.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::21d:ecff:fe13:b734%lo/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:4784328 errors:0 dropped:7 overruns:0 frame:0
          TX packets:16681225 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0 
          RX bytes:3792527150 (3.5 GiB)  TX bytes:3569124216 (3.3 GiB)

in mijn geval geen errors, geen overruns, geen TX drops maar wel een paar RX drops. Op een volume van 3.5GB is 7 packets dropped geen probleem.

 

Als deze counters niet nul zijn, dan kan dat een indicatie zijn van een slechte kabel.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #17 Lutz

  • Senior Member
  • 670 posts

0
Neutral

Posted 16 May 2019 - 17:09

Allereerst wil ik vermelden dat het sinds 2017 goed heeft gewerkt in HD. Tot ruim een week terug, en ik gebruikte versie 7.0.

 

In telnet krijg ik dit:

 

streaming ontvanger:

 

 

root@vusolose:~# ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1D:EC:08:D1:AF
          inet addr:192.168.1.2  Bcast:0.0.0.0  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::21d:ecff:fe08:d1af/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:241 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:257 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:33045 (32.2 KiB)  TX bytes:36586 (35.7 KiB)
lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:140 (140.0 B)  TX bytes:140 (140.0 B)
wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 80:1F:02:5C:59:50
          inet addr:192.168.2.69  Bcast:192.168.2.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::821f:2ff:fe5c:5950/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:8252965 errors:0 dropped:746 overruns:0 frame:0
          TX packets:4971514 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:3857053243 (3.5 GiB)  TX bytes:437468012 (417.2 MiB)
 
streaming server box:
root@vuduo2:~# ifconfig
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1D:EC:0D:19:12
          inet addr:192.168.1.1  Bcast:0.0.0.0  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::21d:ecff:fe0d:1912/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:245 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:327 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:35618 (34.7 KiB)  TX bytes:47598 (46.4 KiB)
lo        Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:65536  Metric:1
          RX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:2 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:140 (140.0 B)  TX bytes:140 (140.0 B)
wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr F4:28:53:0B:96:66
          inet addr:192.168.2.100  Bcast:192.168.2.255  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::f628:53ff:fe0b:9666/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:3353670 errors:0 dropped:665 overruns:0 frame:0
          TX packets:8458215 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:233946604 (223.1 MiB)  TX bytes:85677446 (81.7 MiB)

 

Ik zie geen fouten of zo op eth0. Verder begrijp ik er niets van.

Ik vertrek morgen ochtend voor een lang weekeinde en kom pas maandag weer terug!

 

Alvast bedankt voor alle tips de hickups of beeldvriezen op te lossen. Ik moet beide boxen per WLAN benaderen.


<p>VU+Duo2, VU Solo SE, DM800HD se R.I.P, Visiosat Big Bisat schotel met QuadLnbs voor Astra 1 - 3, Hotbird

Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #18 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,626 posts

+511
Excellent

Posted 16 May 2019 - 17:52

Tjonge heel veel pakketjes op wlan met dropped en heel weinig via de kabel... zou de streaming dan toch stiekem via de wlan gaan????

Edited by littlesat, 16 May 2019 - 17:55.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #19 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,504 posts

+793
Excellent

Posted 16 May 2019 - 18:08

Als er expliciet een IP is ingevuld voor de fallback tuner, en dat het juiste IP is (192.168.1.1 dus), dan mag dat niet kunnen.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Problemen met remote fallback ontvanger stream #20 Lutz

  • Senior Member
  • 670 posts

0
Neutral

Posted 16 May 2019 - 19:07

@littlesat: je hebt mij aan het denken gezet.

Ik heb gewoon op de soloSE het WLAN adapter uitgezet. Als gevolg is de stream naar de SoloSE afgebroken. De SoloSE ziet geen verbinding met de Duo2 en de handmatig ingestelde IP adres is niet bevestigd.

Zet ik WLAN weer aan, dan heb ik bij het LAN netwerk ook weer verbinding.

Ik wil nog vermelden dat ik een echte VU+ WLAN stick gebruik.

Voor mijn gevoel werkt het netwerk gedeelte van de Duo2 goed en van de SoloSE niet zo goed.
<p>VU+Duo2, VU Solo SE, DM800HD se R.I.P, Visiosat Big Bisat schotel met QuadLnbs voor Astra 1 - 3, Hotbird





Also tagged with one or more of these keywords: Vu+soloSE

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users