Jump to content


Photo

Zgemma H9S box stuck on Openpli 7.0 screen please advise ?


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 charlie69

  • Senior Member
  • 59 posts

0
Neutral

Posted 16 May 2019 - 12:56

Hi to all on here,

 

Hoping someone can help, I bought Zgemma  H9S box over a month ago and from day one have been using your images I have Openpli Release 7.0 2019/05/06 and went to turn my box off and it would so i turned off at rear and back on  again only to find that box does not boot up fully i have screen on tv stuck with Openpli Release page in red and white etc any advice or help would be most grateful ??

 

Many Thanks

charlie69



Re: Zgemma H9S box stuck on Openpli 7.0 screen please advise ? #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,428 posts

+751
Excellent

Posted 16 May 2019 - 13:06

If you see that screen the box has booted succesfully.

 

If it doesn't continue, either enigma crashes on startup, or you don't have a valid startup channel configured, so it stays there because it can't switch to a tune into a channel and show it. If that is the case, it should still respond to the remote.

 

If enigma crashes, you need to login via telnet, type the command "dmesg", check for errors and post those there so we can have a look.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Zgemma H9S box stuck on Openpli 7.0 screen please advise ? #3 charlie69

  • Senior Member
  • 59 posts

0
Neutral

Posted 16 May 2019 - 15:13

using dreambox control center lots has come up when using telnet what should i be looking for ??



Re: Zgemma H9S box stuck on Openpli 7.0 screen please advise ? #4 charlie69

  • Senior Member
  • 59 posts

0
Neutral

Posted 16 May 2019 - 15:18

looked all the way through and not once have i seen error for anything ??



Re: Zgemma H9S box stuck on Openpli 7.0 screen please advise ? #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,428 posts

+751
Excellent

Posted 16 May 2019 - 15:37

If you type the command

ps | grep enigma

do you get something like

 1603 root      2776 S    {enigma2.sh} /bin/sh /usr/bin/enigma2.sh
 1612 root      405m S    /usr/bin/enigma2
 2462 root      2576 S    grep enigma

?

 

If so, enigma is running fine and you have a configuration issue. The remote should work fine too.

 

If not, you could also check the error message log, using

cat /var/log/messages

and look for errors.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Zgemma H9S box stuck on Openpli 7.0 screen please advise ? #6 WTE

  • Senior Member
  • 656 posts

+30
Good

Posted 16 May 2019 - 22:18

Try with openwebif http://ip-address from your box

You see there a remote on the left, try this out to see if anything is reacting. Maybe your remote is damaged in some way.


Mut@nt HD51 STB 4K

   :rolleyes:                :rolleyes:


Re: Zgemma H9S box stuck on Openpli 7.0 screen please advise ? #7 charlie69

  • Senior Member
  • 59 posts

0
Neutral

Posted 17 May 2019 - 11:13

I have typed ps | grep enigma I got 1 line back

also tried cat /var/log/messages and lots of writing no errors but i saw alot of lines saying respawnimg too fast disabled for 5 mins



Re: Zgemma H9S box stuck on Openpli 7.0 screen please advise ? #8 charlie69

  • Senior Member
  • 59 posts

0
Neutral

Posted 17 May 2019 - 11:14

Try with openwebif http://ip-address from your box

You see there a remote on the left, try this out to see if anything is reacting. Maybe your remote is damaged in some way.

I try this it does not let me open webif



Re: Zgemma H9S box stuck on Openpli 7.0 screen please advise ? #9 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,829 posts

+17
Neutral

Posted 17 May 2019 - 12:28

Have you tried reflashing the box ?



Re: Zgemma H9S box stuck on Openpli 7.0 screen please advise ? #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,428 posts

+751
Excellent

Posted 17 May 2019 - 12:35

I have typed ps | grep enigma I got 1 line back

also tried cat /var/log/messages and lots of writing no errors but i saw alot of lines saying respawnimg too fast disabled for 5 mins

 

Good. That means we have now established that enigma crashes.

 

Next, type in this command:

ENIGMA_DEBUG_LVL=4 enigma2

it will write it's debug output to the console. Capture the output, and post it here (in a code block or as an attached .log file) so we can see why it crashes.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Zgemma H9S box stuck on Openpli 7.0 screen please advise ? #11 charlie69

  • Senior Member
  • 59 posts

0
Neutral

Posted 20 May 2019 - 10:22

 

I have typed ps | grep enigma I got 1 line back

also tried cat /var/log/messages and lots of writing no errors but i saw alot of lines saying respawnimg too fast disabled for 5 mins

 

Good. That means we have now established that enigma crashes.

 

Next, type in this command:

ENIGMA_DEBUG_LVL=4 enigma2

it will write it's debug output to the console. Capture the output, and post it here (in a code block or as an attached .log file) so we can see why it crashes.

 

Thank you for all your great advice but ended up doing a re flash its working now but going to start a new thread as i have more trouble with image im afriad lol thanks to you all its much appreciated Thank you






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users