Jump to content


Photo

Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ?


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 charlie69

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 20 May 2019 - 10:28

Hello Again Guys and Girls,

 

I recently re-flashed my Zgemma H9S Box with Openpli 7.0 Image, so i started to use set up wizard as i have Motorised satellite from 42 east to 30 west, I manually tuned 3 satellites 19.2 east 13 Hotbird and 28.2 east, Then i started to use Dreamset 236 and i downloaded onto box my favourites channels list which works fine, but i tried last night to re tune the whole of 28.2 east satellite and i got this message written in red ( Nothing to scan! Please set up your tuner settings before you start a service scan > Error

 

Thanks Again in Advance

charlie69



Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #2 charlie69

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 20 May 2019 - 13:41

anyone have any ideas why this is happening lol

very strange



Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #3 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,727 posts

+188
Excellent

Posted 20 May 2019 - 14:12

I wanted to check this but my motorized disk is out of order at the moment.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #4 charlie69

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 20 May 2019 - 14:21

I wanted to check this but my motorized disk is out of order at the moment.

Oops



Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #5 charlie69

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 20 May 2019 - 14:22

Just an update on 28.2 wont let me do manual whole satellite tune but on 13 east it works



Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #6 charlie69

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 20 May 2019 - 22:30

anyone else have this problem ??



Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #7 charlie69

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 20 May 2019 - 23:44

could it be in Dreamset 236 set up menu when trying to get zgemma h9s connected in its firmware what option should it be on ?



Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #8 charlie69

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 22 May 2019 - 11:54

I am in a real mess and need some help anyone there to advise please ?



Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,552 posts

+797
Excellent

Posted 22 May 2019 - 12:22

I think the challenge here is to find someone that has a motorized setup, not many people do anymore, these days.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #10 Aliraza63

  • Member
  • 15 posts

+1
Neutral

Posted 23 May 2019 - 15:33

anyone else have this problem ??

If u do a blind scan this can be the problem . But if u r going through the normal scan then u must  have updated sat.xml file . 

kindly give me some time if the problem is different above my assumption 


Vu+Duo2, Vu+Solo4k, Vu+Uno4k
Vu+Solo2 , Vu+Ultimo4k, Zegmma H9S


Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #11 charlie69

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 24 May 2019 - 12:07

 

anyone else have this problem ??

If u do a blind scan this can be the problem . But if u r going through the normal scan then u must  have updated sat.xml file . 

kindly give me some time if the problem is different above my assumption 

 

there is no blind scan option on my openpli 7.0 image on my Zgemma box, i am not sure that i have updated satxml.file

please by all means take your time as i am using a few satellites in plugins menu ie just 9 east 13 east 19.2 east 23.5 east and 28.2 east

are there any other options with more sats ?

also would you recommend update software , but i am warry of doing this as last time i didi this i had to reflash image as box froze up ??



Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #12 Aliraza63

  • Member
  • 15 posts

+1
Neutral

Posted 25 May 2019 - 13:23

Hi 

1. Yes u can  add blind scan from feed . go to plugin and press green button to access feed 

2 . here is satxml file 

3. if u want to download fresh copy  visit  http://satellites-xml.org

4.  If u want to update sat xml file online then  add this plugin xmlUpdate

unzip it and send it via dcc or vucc to 

usr / lib / enigma2 / python / Plugins / SystemPlugins /

 

Reboot box  and u can find plugin in 

 

 

Attached Files


Vu+Duo2, Vu+Solo4k, Vu+Uno4k
Vu+Solo2 , Vu+Ultimo4k, Zegmma H9S


Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #13 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,569 posts

+153
Excellent

Posted 25 May 2019 - 16:50

The satellite.xml is regularly update from the OpenPLi feed so normally no need to manually update it on your box.


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #14 charlie69

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 28 May 2019 - 13:17

Ok guys i finally sorted it when i reflashed box there was no satellites.xml so downloaded it and all ok when i use dreamset 245 program so i can edit my favorites, thanks for all your replies much appreciated and thanks again to you all



Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,552 posts

+797
Excellent

Posted 28 May 2019 - 14:55

What do you mean "no satellites.xml"? The image has one installed by default, via the tuxbox-common package. If that isn't present, that is a big issue.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Zgemma H9S Problems with Tuner PLease advise ? #16 charlie69

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 28 May 2019 - 17:53

there`s no bug issue tried for errors there was nothing






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users