Jump to content


Photo

Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 g3kkie

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 25 May 2019 - 16:29

Ik heb nog heel lang op Pli 4 gezeten.

Sinds ik over ben op de laatste versie kan mijn Win10 machine niet meer bij de Vu HDD

 

Ik zit op:

System OE: PLi-OE Firmware version: OpenPLi 7.0-release (2019-05-12-release-7.0) Kernel / Drivers: 3.13.5 / 3.13.5+20180319-r0.0

 

Het is een Vuduo2, VU en pc zitten in hetzelfde netwerk op UTP, met 192.168.0.2 en 192.168.0.17 in het zelfde subnet.

Met FTP kan ik overal bij, maar via de file share die er voorheen altijd op zat niet.

 

In Windows zie ik de box wel op mijn netwerk. Ik kan hem ook pingen. Maar op naam en op IP krijg ik van windows de melding: 

Windows cannot access \\vuduo2 of Windows cannot access \\192.168.0.2.

Diagnose geeft: 

The remote device or resource won't accept the connection

 

Ik heb dit nu al een paar maanden. Ik zet nu alles steeds over met FTP. Heb er al een paar keer een zoek actie aan gewaagd, maar nog geen geluk.

Voor de Pli update was de Win10 computer dezelfde computer, dus alleen de Pli update is verandert tussen wel en niet werken.

 

Iemand een idee?



Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #2 cobus

  • Senior Member
  • 3,742 posts

+47
Good

Posted 25 May 2019 - 16:46

Daar hebben veel mensen last van mijn broer ook en zelfs ik kan daar niet inkomen met zijn laptop zonder een ftp. progje en waarom niet is mij ook niet duidelijk zijn laptop heeft dezelfde instellingen als die van mij


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #3 g3kkie

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 25 May 2019 - 19:02

Ik begon al aan mijzelf te twijfelen. Maar ik kan ook niet echt iets vinden over dit probleem.

 

Als het een bekende bug was, had ik er al vrede mee gehad.

 

Blij dat ik niet alleen ben :)



Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #4 Autodelta

  • Senior Member
  • 350 posts

+12
Neutral

Posted 25 May 2019 - 20:37

Samba client in Windows 10 actief ????

 

https://computertota...ang-tot-je-nas/


Vu+Solo2 PLi 4.0 1 TB HD Triax 88 28, 23.5, 19.2, 13


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #5 g3kkie

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 25 May 2019 - 21:48

Hmm, erg goed gevonden, zou ik niet snel aan denken.

Helaas stond dit al aan. Zelfs het hoofdvinkje stond al aan, dus automatic removal/client/server.

Zag dat er ook nog SMB direct was. Deze stond uit, aangezet, maar helaas.



Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,688 posts

+766
Excellent

Posted 26 May 2019 - 12:03

Hier zijn al vele topics over geweest.

 

Eerste check: Start de box op met de correcte tijd? Zo nee, dan start Samba niet, en houd alles op.  Zie je de box wel in Windows? Zo niet, dan is dat ook een indicatie dat Samba niet draait.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #7 g3kkie

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 27 May 2019 - 15:06

Zodra er tijd op de display staat is hij juist.

 

Ik zie de box wel netjes in windows. Zodra ik hem aanklik (zou hij er heen moeten browsen) krijg ik de melding uit de eerste post,

 

Maar als ik alles gedaan hebt wat kan, heb ik er voor nu vrede mee dat dit het is. Sommige issues zijn niet direct oplossingen voor. Ik blijf de box netjes updaten, misschien werkt het weer een keer.



Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,688 posts

+766
Excellent

Posted 27 May 2019 - 15:34

Dan werkt in ieder geval een deel.

 

Het kan nog steeds een tijd issue zijn, zeker bij een snelle box start samba sneller dan enigma de tijd van de transponder kan halen. Zonder wat debugging is het lastig de oorzaak vast te stellen vrees ik.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #9 cobus

  • Senior Member
  • 3,742 posts

+47
Good

Posted 27 May 2019 - 15:57

Mijn broer heeft een mutant hd2400 en in een keer werkte dat ook niet meer, raar maar waar.

er is nooit wat aan veranderd op een nieuwe image na dan hij heeft dezelfde instellingen op comp als ik en toch werkt het niet wik zou niet weten wat ik zou moeten veranderen bij hem.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,688 posts

+766
Excellent

Posted 27 May 2019 - 16:00

Je moet niet vergeten dat er ook aan de Windows kant van alles veranderd. 

 

Denk bijvoorbeeld aan het afschakelen van SMBv1 (want in oudere kernels, en in samba v3 de standaard is), en het uitzetten van anonieme shares.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #11 birdybird

  • Member
  • 22 posts

0
Neutral

Posted 27 May 2019 - 16:13

Ik had het met de laatste update van Microsoft w10
Kon niet meer naar de dm8000. Zag hem wel.
Door root in te vullen en password kwam ik er in.

Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #12 cobus

  • Senior Member
  • 3,742 posts

+47
Good

Posted 27 May 2019 - 16:18

Dat is het probleem als je daar root en niks invul werkt het niet als je bv root en root invul ook niet en je gaat toch geen ww erin zetten om te zorgen dat je met dat achterlijke windhoos erin wil komen.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #13 g3kkie

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 29 May 2019 - 09:58

Hmmm......

 

Welke debugging zou nodig zijn?

En als ik naar de box ga, vraagt hij niet om een inlog.

Wat heb je gedaan? een net use?

Als ik Map drive do, met "other credentials" krijg ik met root en WW hetzelfde. Op IP en naam geprobeerd.

 

Wat zou een plek/manier zijn om de tijd te dubbel checken?

 

Het kan idd aan diverse dingen liggen. Maar een Win7 machine komt er ook niet bij, dus ik verdenk de box wel. En daarbij is het vanaf de image update op de box.

 

En voor ik het vergeet: Top hoe er mee gedacht wordt!!!!


Edited by g3kkie, 29 May 2019 - 10:03.


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,688 posts

+766
Excellent

Posted 29 May 2019 - 10:10

Eerste stap is kijken of samba correct draait.

 

Dat kan via het commando "ps", of via de GUI (info, about, geel).

 

Je moet de processen "smbd", "nmbd" en "wsdd" zien. Zo niet, dat moet dat eerst opgelost worden, een mogelijke oorzaak kan ik de /var/log/samba logfiles gevonden worden.

 

Er zijn twee hoofdoorzaken voor het niet correct draaien:

  • de box heeft bij het starten niet de juiste tijd, en het duurt te lang voordat hij die via een transponder krijgt
  • er is een fout in de samba configuratie

Als wsdd draait moet je de box in Windows kunnen zien. Als samba (smbd) draait moet je er met Windows bij kunnen komen, Windows probeert alle SMB versies. Als er geen firewall blokkade is natuurlijk.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #15 Jork

  • Senior Member
  • 402 posts

+5
Neutral

Posted 29 May 2019 - 11:47

Ik heb nog heel lang op Pli 4 gezeten.

Sinds ik over ben op de laatste versie kan mijn Win10 machine niet meer bij de Vu HDD

 

Ik zit op:

System OE: PLi-OE Firmware version: OpenPLi 7.0-release (2019-05-12-release-7.0) Kernel / Drivers: 3.13.5 / 3.13.5+20180319-r0.0

 

Het is een Vuduo2, VU en pc zitten in hetzelfde netwerk op UTP, met 192.168.0.2 en 192.168.0.17 in het zelfde subnet.

Met FTP kan ik overal bij, maar via de file share die er voorheen altijd op zat niet.

 

In Windows zie ik de box wel op mijn netwerk. Ik kan hem ook pingen. Maar op naam en op IP krijg ik van windows de melding: 

Windows cannot access \\vuduo2 of Windows cannot access \\192.168.0.2.

Diagnose geeft: 

The remote device or resource won't accept the connection

 

Ik heb dit nu al een paar maanden. Ik zet nu alles steeds over met FTP. Heb er al een paar keer een zoek actie aan gewaagd, maar nog geen geluk.

Voor de Pli update was de Win10 computer dezelfde computer, dus alleen de Pli update is verandert tussen wel en niet werken.

 

Iemand een idee?

Dit heeft mij al eens geholpen.

In win10 right click start  uitvoeren>  inetcpl.cpl

Ga naar tab [Verbindingen] LAN-instellingen > LAN instellingen automatisch detecteren. vinkje hier aanzetten.

Herstart win. 


Edited by Jork, 29 May 2019 - 11:52.


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #16 g3kkie

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 30 May 2019 - 09:11

Hi,

 

Ja dat vinkje had ik ook gevonden, die staat goed.

System time heb ik ook alvast maar even geprobeerd, helpt ook nog niet.

 

Lopende processen is denk ik waar het mis gaat.

root@vuduo2:~# ps
  PID USER       VSZ STAT COMMAND
    1 root      2020 S    init [3]
    2 root         0 SW   [kthreadd]
    3 root         0 SW   [ksoftirqd/0]
    4 root         0 SW   [kworker/0:0]
    5 root         0 SW<  [kworker/0:0H]
    6 root         0 SW   [kworker/u4:0]
    7 root         0 SW   [rcu_sched]
    8 root         0 SW   [rcu_bh]
    9 root         0 SW   [migration/0]
   10 root         0 SW   [migration/1]
   11 root         0 SW   [ksoftirqd/1]
   13 root         0 SW<  [kworker/1:0H]
   14 root         0 SW<  [khelper]
   15 root         0 SW   [kdevtmpfs]
   16 root         0 SW<  [writeback]
   17 root         0 SW<  [bioset]
   18 root         0 SW<  [kblockd]
   19 root         0 SW<  [ata_sff]
   20 root         0 SW   [khubd]
   21 root         0 SW<  [cfg80211]
   22 root         0 SW   [kworker/0:1]
   23 root         0 SW<  [rpciod]
   25 root         0 SW   [kswapd0]
   26 root         0 SW   [fsnotify_mark]
   27 root         0 SW<  [nfsiod]
   28 root         0 SW<  [cifsiod]
   29 root         0 SW<  [crypto]
   43 root         0 SW   [scsi_eh_0]
   44 root         0 SW   [scsi_eh_1]
   45 root         0 SW   [kworker/u4:1]
   51 root         0 SW<  [deferwq]
   52 root         0 SW   [scsi_eh_2]
   53 root         0 SW   [usb-storage]
   54 root         0 SW   [ubi_bgt0d]
   57 root         0 SW   [ubifs_bgt0_0]
  101 root         0 SW<  [kworker/0:1H]
  102 root         0 SW<  [kworker/1:1H]
  132 root      3396 S    mount.ntfs-3g /dev/sda1 /media/Elements
  149 root         0 SW   [nx_sched]
  150 root         0 SW   [nx_sched_high_s]
  151 root         0 SW   [nx_sched_low_st]
  152 root         0 SW   [dpcr_integrator]
  153 root         0 SW   [nx_sched_idle_s]
  154 root         0 SW   [nx_sched_low]
  155 root         0 SW   [nx_sched_high]
  207 root         0 SW   [fbt0]
  223 root         0 SW   [lcd2]
  236 root         0 SW   [ca08]
  237 root         0 SW   [ci_kthread]
  242 root         0 SW   [ci_kthread]
  244 root         0 SW   [ci_kthread]
  451 messageb  3236 S    /usr/bin/dbus-daemon --system
  458 root      2736 S    /usr/sbin/dropbear -r /etc/dropbear/dropbear_rsa_host_key -p 22
  462 rpc       2572 S    /usr/sbin/rpcbind
  467 rpcuser   3180 S    /usr/sbin/rpc.statd
  471 root      3428 S    /usr/sbin/inetd
  486 root      3036 S    /sbin/syslogd -n -O /var/log/messages
  488 root      3036 S    /sbin/klogd -n
  495 avahi     3896 S    avahi-daemon: running [vuduo2.local]
  496 avahi     3772 S    avahi-daemon: chroot helper
  502 root      6912 S    /usr/bin/oscam --wait 0 --config-dir /etc/tuxbox/config/oscam --daemon --pidfile /tmp/oscam.
  504 root     24016 S N  /usr/bin/oscam --wait 0 --config-dir /etc/tuxbox/config/oscam --daemon --pidfile /tmp/oscam.
  508 root      3036 S    {enigma2.sh} /bin/sh /usr/bin/enigma2.sh
  513 root      283m S    /usr/bin/enigma2
  587 root     96852 S    /usr/local/hbb-browser/lib/hbbtv.app restart
  802 root         0 Z    [grab]
  940 root      3296 R    telnetd
  941 root     22044 S    /bin/login
  984 root      3292 S    -sh
  992 root      3292 R    ps
 5057 root         0 Z    [grab]
 6606 root      2108 S    /usr/sbin/wsdd
 7119 root         0 Z    [grab]
 7141 root         0 Z    [grab]
 7190 root         0 Z    [grab]
 7223 root         0 Z    [grab]
 7325 root         0 Z    [grab]
 7365 root         0 Z    [grab]
 7437 root         0 Z    [grab]
 7474 root         0 Z    [grab]
 7584 root         0 Z    [grab]
 7592 root      5828 S    /usr/bin/streamproxy
 7593 root         0 Z    [grab]
27930 root         0 SW   [kworker/1:1]
31183 root         0 SW   [kworker/1:0]
32670 root         0 SW   [kworker/1:2]
 
Samba lijkt niet te draaien.
De log files zijn ook leeg zag ik.
Herinstall van Samba gaat goed.
 
Als ik hem probeer te starten:
root@vuduo2:~# /etc/init.d/samba.sh restart
Stopping Samba: smbdstart-stop-daemon: warning: killing process 487: No such process
 nmbd wsdd.
Waiting for samba processes to die off...
Starting Samba: smbd nmbd wsdd.
root@vuduo2:~#
 
Als ik het daarna nogmaal doe, geeft hij weer no such process
 
root@vuduo2:~# opkg install samba --force-reinstall
Installing samba (4.6.2) on root
Configuring samba.
root@vuduo2:~# /etc/init.d/samba.sh restart
Stopping Samba: smbdstart-stop-daemon: warning: killing process 487: No such process
 nmbd wsdd.
Waiting for samba processes to die off...
Starting Samba: smbd nmbd wsdd.
root@vuduo2:~# /etc/init.d/samba.sh restart
Stopping Samba: smbdstart-stop-daemon: warning: killing process 487: No such process
 nmbd wsdd.
Waiting for samba processes to die off...
Starting Samba: smbd nmbd wsdd.


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #17 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,108 posts

+113
Excellent

Posted 30 May 2019 - 09:50

Ik heb geen idee, waarom samba niet meer draait, een flash lijkt me nu het beste en vanuit het menu stelt dat echt niks voor.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #18 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,688 posts

+766
Excellent

Posted 30 May 2019 - 12:24

smbd loopt niet, daar krijg je de foutmelding op.

 

Ik vind het alleen wel raar dat er niets in de logs staat, er moet toch een /var/log/samba/smbd.log en een  /var/log/samba/nmbd.log zijn?

 

Wat is de tijd op de box (commando "date")? smbd start niet als de box geen geldige tijd heeft.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #19 g3kkie

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 30 May 2019 - 13:12

Hi,

 

Date klopt.

root@vuduo2:~# date
Thu May 30 14:09:39 CEST 2019
en dat was toen ook zo laat.
 
Beide log files zijn er, maar zijn beide 0kb
 
Ik flash 7.1 er op dit moment op. Kijken of dat helpt.


Re: Windows 10 computer kan niet bij de VU HDD #20 g3kkie

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 30 May 2019 - 13:28

Hmm, beetje anticlimax......

 

flash gedaan....

Kan connecten, vraagt om een wachtwoord. Leeg pakt hij niet..

Dus via telnet, die geen WW vraagt PWD gezet, connect als een zonnetje.

 

Logfiles zijn niet meer leeg, dus alles lijkt nu weer prima te werken.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users