Jump to content


Photo

oscam ziet ci-module niet.


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 Beasty Boy

  • Senior Member
  • 101 posts

0
Neutral

Posted 12 June 2019 - 20:00

Hallo,

 

Ik heb een ET10K met een (oudere) originele CD ci-module + kaart en deze word in oscam readers niet gezien.

Upper en Lower card ziet ie wel maar daar werkt de kaart niet (meer) in.

 

Kan iemand me vertellen hoe ik deze ci-module in de lijst van de readers kan zetten en activeren?

 

Roy

 

Attached Files

  • Attached File  CI.jpg   52.06KB   6 downloads

Als je iets niet weet, schroom je niet om te vragen ;)

Re: oscam ziet ci-module niet. #2 mrbeam

  • Senior Member
  • 266 posts

+6
Neutral

Posted 12 June 2019 - 20:30

Oscam werkt niet met geen enkele CI module.


Wavefrontier T90, Octagon SF4008 (2x DVB-S2x & 1x DVB-T2) Mut@nt HD51 (DVB-S2x & DVB-C), TBS6920 & TBS6925


Re: oscam ziet ci-module niet. #3 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,052 posts

+261
Excellent

Posted 13 June 2019 - 09:18

Hallo,

 

Upper en Lower card ziet ie wel maar daar werkt de kaart niet (meer) in.

 

Wat zie je in de log van oscam voorbijkomen als je de kaart erin steekt?


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: oscam ziet ci-module niet. #4 Beasty Boy

  • Senior Member
  • 101 posts

0
Neutral

Posted 13 June 2019 - 18:20

 

Hallo,

 

Upper en Lower card ziet ie wel maar daar werkt de kaart niet (meer) in.

 

Wat zie je in de log van oscam voorbijkomen als je de kaart erin steekt?

 

Helemaal niets helaas... 


Als je iets niet weet, schroom je niet om te vragen ;)

Re: oscam ziet ci-module niet. #5 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,052 posts

+261
Excellent

Posted 13 June 2019 - 18:41

De reader moet natuurlijk wel enabled zijn, en de chip van de kaart moet er op de juiste manier in, ik kan me niet voorstellen dat er niets voorbijkomt in de (live)log van oscam.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: oscam ziet ci-module niet. #6 cobus

  • Senior Member
  • 3,796 posts

+47
Good

Posted 13 June 2019 - 18:42

En zeker niet met de standaard isntellingen van Oscam op Openpli.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: oscam ziet ci-module niet. #7 Beasty Boy

  • Senior Member
  • 101 posts

0
Neutral

Posted 13 June 2019 - 18:53

De reader moet natuurlijk wel enabled zijn

Dat bedoelde ik met mijn eerste vraag... hoe, wat en welke reader moet ik kiezen.

Idem met een eventuele USB (smargo). Als ik refereer naar de oscam wiki dan snap ik het nog niet  :huh:


Als je iets niet weet, schroom je niet om te vragen ;)

Re: oscam ziet ci-module niet. #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,455 posts

+823
Excellent

Posted 13 June 2019 - 21:47

Je schrijft dat je in Oscam de upper- en lowercard readers wel ziet.

 

Dus moet je in de log iets zien als je de kaart er in steekt. Dat kan maar op 2 manieren: chip naar boven, of naar beneden, en in beide gevallen met de chip eerst.

 

Als je helemaal niets ziet, is of de kaart kapot, of de reader. En als de kaart kapot is, dan zou dat ook verklaren waarom je geen beeld krijgt met de CI module...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: oscam ziet ci-module niet. #9 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 14 June 2019 - 09:05

En vooral: de kaart uit de CI module halen en in een card reader stoppen. Anders zal oscam 'm sowieso nooit zien.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: oscam ziet ci-module niet. #10 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,052 posts

+261
Excellent

Posted 14 June 2019 - 14:15

En zeker niet met de standaard isntellingen van Oscam op Openpli.

Dat heeft niets met instellingen te maken, de CI(+) zit niet in de 'signaalweg' van oscam dat is technisch niet mogelijk.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: oscam ziet ci-module niet. #11 cobus

  • Senior Member
  • 3,796 posts

+47
Good

Posted 14 June 2019 - 16:03

Ik had het over de instellingen van oscam zelf niet in smaenwerking van de CI want dat werkt uiteraard niet.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: oscam ziet ci-module niet. #12 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,052 posts

+261
Excellent

Posted 14 June 2019 - 18:18

Ik had het over de instellingen van oscam zelf niet in smaenwerking van de CI want dat werkt uiteraard niet.

Ik werd al bang ;)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: oscam ziet ci-module niet. #13 cobus

  • Senior Member
  • 3,796 posts

+47
Good

Posted 14 June 2019 - 19:30

Dat zou ik maar doen bang worden B) 

 

Ik hoop dat de ts het voor elkaar krijgt.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: oscam ziet ci-module niet. #14 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,153 posts

+28
Good

Posted 14 June 2019 - 22:52

Was er geen issue met de ET10K dat de kaartlezers soms staakten? Apparaat 10 minuten van de stroom en weer inschakelen..
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: oscam ziet ci-module niet. #15 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,052 posts

+261
Excellent

Posted 15 June 2019 - 08:28

Was er geen issue met de ET10K dat de kaartlezers soms staakten? Apparaat 10 minuten van de stroom en weer inschakelen..

Daar is mij, eerlijk gezegd, niets van bekend, ik heb indertijd wel de lezers van de ET10k benut maar nooit last van haperende lezers gehad maar dat waren andere drivers dan nu gebruikt worden...


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: oscam ziet ci-module niet. #16 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 15 June 2019 - 08:54

Ik heb nog steeds geen antwoord van de TS waar de kaart eigenlijk in gaat ;)


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: oscam ziet ci-module niet. #17 Beasty Boy

  • Senior Member
  • 101 posts

0
Neutral

Posted 19 June 2019 - 19:04

Je schrijft dat je in Oscam de upper- en lowercard readers wel ziet.

 

Dus moet je in de log iets zien als je de kaart er in steekt. Dat kan maar op 2 manieren: chip naar boven, of naar beneden, en in beide gevallen met de chip eerst.

 

Als je helemaal niets ziet, is of de kaart kapot, of de reader. En als de kaart kapot is, dan zou dat ook verklaren waarom je geen beeld krijgt met de CI module...

De ET10k herkent de kaart wel maar loopt na een tijdje vast en dan moet ik de box nieuws opstarten.

Ik dacht dat het aan de reader zou kunnen liggen, geld voor beide readers.


Als je iets niet weet, schroom je niet om te vragen ;)

Re: oscam ziet ci-module niet. #18 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,455 posts

+823
Excellent

Posted 19 June 2019 - 20:35

Als de box "vast loopt", kun je dan nog wel inloggen? Zo ja, wat is de output (laatste 40 regels of zo) van het commando "dmesg"? 


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users