Jump to content


Photo

Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 16 June 2019 - 20:27

Hallo

 

Met de 7.1 rc versie heb ik geconstateerd dat bij mijn Solo2 er iets mis gaat bij de Overscan Wizard na een online flash en kom je dan bij de Overscan Wizard worden de lijnen niet opgeslagen en na een reboot is alles weer buiten beeld ook na de eerstvolgende software update komt dit telkens terug.

 

Ook de lijn boven in beeld bij de zender BVN verdwijnt niet als je dit instelt in het menu.

 

Normaal staat de volume bar helemaal links maar nu meer naar rechts. Pijlen in de overscan wizard staan wel goed dus is het een beetje vreemd.

 

Er is dus een probleem met het beeld formaat die telkens verspringt of iets dergelijks.

 

Bij de downloads zie je het zelfde probleem en verkleint het beeld druk in nu op toon de laatste commits dan verkleint het venster.

 

Telkens komt dit probleem terug.

 

16:9 beeldscan staat op uit.

 

Bij eerdere versies van 7.0 stond de overscan wizard altijd goed ik moest hier niks aan aanpassen en kon zo door, dit werkt nu dus niet meer.


Edited by Solo-2, 16 June 2019 - 20:29.


Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #2 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 16 June 2019 - 20:55

De 8 lijnen in de overscan wizard komen niet overeen met het getoonde beeld, dus staan alle 8 lijnen in de hoeken dan heeft het beeld een heel ander formaat.

hoop dat ik het een beetje goed uit heb gelegd.



Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #3 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 17 June 2019 - 18:08

Niemand?



Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #4 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,204 posts

+527
Excellent

Posted 17 June 2019 - 18:14

Ik denk dat niemand begrijpt wat je bedoeld... maar er eens foto’s van of zo want om die vbi lijntjes weg te halen is een ander feature dan de overscanwizard... (via menu in kanalenlijst 6e optie flikkerende lijntjes of zo)

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #5 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 17 June 2019 - 18:21

klopt ik heb ook 2 problemen.

 

Bij de zender BVN staan boven in beeld die lijntjes. ga ik via menu en dan optie 4 verberg voor deze zender de flikkerende lijn boven in beeld

 

dan blijft die lijn gewoon staan.



Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #6 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 17 June 2019 - 18:30

Probleem nr1 lijntjes in beeld:

 

Attached Files



Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,425 posts

+823
Excellent

Posted 17 June 2019 - 18:35

In de PiG zie je die lijntjes altijd.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #8 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 17 June 2019 - 18:48

Misschien een optie in mijn tv die dit heeft veroorzaakt.

 

ik loop alles nu even na.

 

Beeldscan staat op uit.



Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,204 posts

+527
Excellent

Posted 17 June 2019 - 18:58

Ik krijg (bij normaal beeld geen pig) bij 7.1-rc die lijntjes weg

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #10 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 17 June 2019 - 19:00

Bij openpli 7.0 gingen die lijntjes weg nu bij 7.1 niet meer.

 

ook is alles wat in beeld komt via ok toets niet meer beeld vullend zoals ik boven al vermeld had.

 

Foto is te groot op te uploaden.

 

 



Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #11 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 17 June 2019 - 19:02

Na een reboot komt dit probleem terug en werkt het later helemaal niet meer.

 

Ik heb dit echt grondig getest.



Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #12 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 17 June 2019 - 19:09

niet beeldvullend is duidelijk te zien.

 

Flash je de solo2 dan krijg je na de wizard vanzelf met dit probleem te maken en is makkelijk te reproduceren.

 

Mij viel het direct op.

Attached Files


Edited by Solo-2, 17 June 2019 - 19:12.


Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #13 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 17 June 2019 - 19:18

niet beeldvullend.

Attached Files



Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #14 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,204 posts

+527
Excellent

Posted 17 June 2019 - 19:27

Hier gaan de lijntjes gewoon weg... maar dan moet je wel bij de overscan wizard regelen dat de osd beeldvullend is.

Edited by littlesat, 17 June 2019 - 19:27.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #15 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 17 June 2019 - 19:27

nog 1.

 

 

Attached Files



Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #16 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,204 posts

+527
Excellent

Posted 17 June 2019 - 19:32

Je osd is verkleint met de overscanwizard. Doe twee keer nee Alfaro en maak de osd schermvullend....

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #17 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 17 June 2019 - 19:44

Bij 7.0 nooit dit hoeven doen die pijlen stonden goed geen rand met beeld.

 

Kreeg een tijdje terug te maken met dit probleem en na een reboot was het beeld weer niet vullend.

 

Nu in de overscan wizard die ook niet beeldvullend was nu alle pijlen goed gezet.


Edited by Solo-2, 17 June 2019 - 19:45.


Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #18 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,425 posts

+823
Excellent

Posted 17 June 2019 - 19:52

Hoe doe je een reboot?

 

Als je dat niet netjes via het menu doet, dan worden dat soort setup instellingen niet weggeschreven. Net als bij een PC mag je een box nooit zomaar zonder stroom zetten.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Overscan wizard en BVN lijn probleem met 7.1rc #19 Solo-2

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 17 June 2019 - 20:46

Net een schone flash gedaan en net als altijd tijdens de wizard komt de overscan wizard en is het beeld gelijk goed en hoef ik niets aan te passen.

 

dus het blijft vreemd dat het beeld later niet vullend is.

 

ga kijken of het zich nog een keer voordoet.

 

Reboot doe ik via het menu.


Edited by Solo-2, 17 June 2019 - 20:47.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users