Jump to content


Photo

Fake locale


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 24 June 2019 - 15:41

Als je OpenPLI 7.0 update dan krijg je op het eind de volgende error:

 

Installing fakelocale (1.0) on root
Collected errors:
 * get_pkg_url: Package fakelocale is not available from any configured src.
 * opkg_install_pkg: Failed to download fakelocale. Perhaps you need to run 'opkg update'?



Re: Fake locale #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,149 posts

+784
Excellent

Posted 24 June 2019 - 15:44

Is bekend, maar het waarom niet. Ook lang niet iedereen lijkt er last van te hebben, ik heb het zelf ook nog niet gezien.

 

Kun je eens doen:

opkg list-installed | grep fakelocale
opkg install fakelocale --force-reinstall
opkg list-installed | grep fakelocale

en de output hier van posten?

 

Over welke box gaat het hier, dan kan ik ook de download mirrors even langs lopen.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Fake locale #3 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 24 June 2019 - 15:54

vuultimo4k login: root
root@vuultimo4k:~# opkg list-installed | grep fakelocale
fakelocale - 1.0-r0.0
root@vuultimo4k:~# opkg install fakelocale --force-reinstall
Downloading http://downloads.ope...mv7ahf-neon.ipk.
Installing fakelocale (1.0) on root
Removing obsolete file /usr/lib/locale/ro_RO/LC_TIME.
Removing obsolete file /usr/lib/locale/nb_NO/LC_TIME.
Configuring fakelocale.
root@vuultimo4k:~# opkg list-installed | grep fakelocale
fakelocale - 1.0-r0.0

 

 

Hierna is die error inderdaad verdwenen.

 

 

 

 

Wat verder opvalt, is dat na het updaten er bij de info staat dat het zowel 7.0 als 7.1 is ?

 

Er staat:

image: 7.0-release

enigma versie: 7.1-release


Edited by Dimmie, 24 June 2019 - 15:56.


Re: Fake locale #4 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 24 June 2019 - 16:04

Idem bij DM8000



Re: Fake locale #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,149 posts

+784
Excellent

Posted 24 June 2019 - 16:04

Jammer dat je direct een install gedaan hebt, nu kan ik niet zien wat er oorspronkelijk geinstalleerd stond. En daar ging het me om.

 

Wat verder opvalt, is dat na het updaten er bij de info staat dat het zowel 7.0 als 7.1 is ?

 

Er staat:

image: 7.0-release

enigma versie: 7.1-release

 

Dat zijn twee verschillende dingen. De eerste is de image (het OS) dat geflasht is, de tweede is de versie van de Enigma2 applicatie die geinstalleerd staat. De image versie komt uit /etc/issue, en die wordt alleen bij een flash aangemaakt.

 

Theoretisch kun je prima een 7.1 enigma bouwen op een 4.0 image. Of je dat moet willen is iets anders. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Fake locale #6 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 24 June 2019 - 16:12

Bij de Zgemma H9T start de box na updaten niet meer door. Blijft hangen in het 'hisilicon' scherm.



Re: Fake locale #7 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 24 June 2019 - 16:13

Jammer dat je direct een install gedaan hebt, nu kan ik niet zien wat er oorspronkelijk geinstalleerd stond. En daar ging het me om.

 

Wat verder opvalt, is dat na het updaten er bij de info staat dat het zowel 7.0 als 7.1 is ?

 

Er staat:

image: 7.0-release

enigma versie: 7.1-release

 

Dat zijn twee verschillende dingen. De eerste is de image (het OS) dat geflasht is, de tweede is de versie van de Enigma2 applicatie die geinstalleerd staat. De image versie komt uit /etc/issue, en die wordt alleen bij een flash aangemaakt.

 

Theoretisch kun je prima een 7.1 enigma bouwen op een 4.0 image. Of je dat moet willen is iets anders. ;)

 

 

Dat staat er toch:

 

root@vuultimo4k:~# opkg list-installed | grep fakelocale
fakelocale - 1.0-r0.0



Re: Fake locale #8 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 24 June 2019 - 16:23

Zgemma H9.2T geeft ook die fake locale melding na updaten



Re: Fake locale #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,149 posts

+784
Excellent

Posted 24 June 2019 - 16:26

Dat staat er toch:

 

root@vuultimo4k:~# opkg list-installed | grep fakelocale
fakelocale - 1.0-r0.0

 

Sorry, overheen gelezen.

 

Apart, dezelfde versie dus, dan snap ik niet eens waarom hij denkt dat hij geupdate moet worden.

 

 

Zgemma H9.2T geeft ook die fake locale melding na updaten

 

Wat zegt 

opkg list-upgradable

?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Fake locale #10 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 24 June 2019 - 16:32

dat geeft geen meldingen



Re: Fake locale #11 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 24 June 2019 - 16:50

Na updaten PLI7.0 bij de Zgemma H9.2T is de kabeltuner ineens gedeactiveerd. Die moet je dan handmatig weer activeren en dan als je die weer aangezet hebt krijg je ook geen beeld meer.

 

Geeft wel netjes aan dat er signaal is, epg werkt ook maar beeld blijft zwart.


Edited by Dimmie, 24 June 2019 - 16:53.


Re: Fake locale #12 cobus

  • Senior Member
  • 3,755 posts

+47
Good

Posted 24 June 2019 - 16:57

Daar is wat aan veranderd en moet je opnieuw instellen als het een combi tuner is.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Fake locale #13 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 24 June 2019 - 16:58

Klopt, en dan is er nog steeds geen beeld. Kabelscan werkt prima, maar erna heb je geen beeld.


Edited by Dimmie, 24 June 2019 - 16:59.


Re: Fake locale #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,149 posts

+784
Excellent

Posted 24 June 2019 - 17:08

Die moet ik doorgeven aan een ander, ik heb niet zo'n box, en ook geen kabel om te testen...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Fake locale #15 Rick Hunter

  • PLi® Core member
  • 8,759 posts

+52
Good

Posted 24 June 2019 - 22:33

Na updaten PLI7.0 bij de Zgemma H9.2T is de kabeltuner ineens gedeactiveerd. Die moet je dan handmatig weer activeren en dan als je die weer aangezet hebt krijg je ook geen beeld meer.

 

Geeft wel netjes aan dat er signaal is, epg werkt ook maar beeld blijft zwart.

Heb ik ook een keer gezien met een Edision ontvanger.. Daarna opnieuw een kabel scan gedaan en ik had weer beeld. Ik dacht dat dit mede door de update kwam.. heb er verder geen aandacht aan geschonken. 


Plinux member We have a.. (ehmm.. morgage) house.

Re: Fake locale #16 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 25 June 2019 - 19:58

Ik krijg een beetje het idee dat de update voor de stable PLI7.0 image niet allemaal even goed getest is voordat die gereleased werd. Wellicht handiger om die laatste update terug te draaien en te re-releasen als het goed getest is ? Of gewoon forceren dat men over moet naar 7.1 ipv nog updates uitbrengen voor 7.0. Tot de laatste update liep 7.0 verder prima op de boxen.



Re: Fake locale #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,149 posts

+784
Excellent

Posted 25 June 2019 - 22:02

Voorlopig zijn er nog maar een paar mensen die dit melden.

 

Bovendien, het valt niet te testen zonder end-to-end een kopie infrastructuur neer te zetten, want 7.0 en 7.1 gebruiken dezelfde feed. Terug naar 7.0 heeft daarom ook geen zin, want de 7.0 feed bestaat ook niet meer.

 

Daarnaast, het is een cosmetische fout, je hebt er functioneel helemaal geen last van, dus een release terugtrekken is nogal een forse stap, zeker omdat nog niemand weet wat dit probleem veroorzaakt, en het nog niet te reproduceren is.  


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Fake locale #18 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,857 posts

+17
Neutral

Posted 25 June 2019 - 22:39

Tuner disabled na een update en dan als je die vervolgens aanzet handmatig, zwart beeld, dat lijkt mij geen cosmetische fout.

 

De oplossing is dan alleen nog: herflashen en als je 7.0 herflashed dan vooral niet updaten.


Edited by Dimmie, 25 June 2019 - 22:40.


Re: Fake locale #19 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,306 posts

+508
Excellent

Posted 25 June 2019 - 22:52

Combined tuners zijn altijd disabled na een update of online flash met backup. Doe moet je met de hand weer instellen. Zie de wiki. Dit komt omdat de instellingen anders zijn. Ff de juiste mode aanzetten en je bent klaar. Kabelnetten (ik dacht Casema dat doet/deed) die dvb-t en dvb-c doorelkaar op het netwerk hebben kunnen nu ook werken. Na het aanzetten ff zappen na zender met andere transponder en hij hoort het weer te doen.

Edited by littlesat, 25 June 2019 - 22:54.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Fake locale #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,149 posts

+784
Excellent

Posted 25 June 2019 - 23:41

Tuner disabled na een update en dan als je die vervolgens aanzet handmatig, zwart beeld, dat lijkt mij geen cosmetische fout.

 

Ook dat is iets wat jij meld, en wat we nog niet hebben kunnen reproduceren. Op alle boxen die ik heb met een hybride tuner werkt het na opnieuw instellen direct goed. 

 

Dat ging bij jou om een H7, toch? En heb jij hiervoor geen 7.1-rc gedraaid op die box? En had je het daar ook? Want die code is identiek aan 7.1-release.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users