Jump to content


Photo

Wat met de tunerconfiguratie?


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 jorist

  • Senior Member
  • 52 posts

0
Neutral

Posted 28 June 2019 - 13:50

Ik heb een probleem met het kijken en opnemen.

Met deze tuner instelling.... :

 

Tuner A: Vuplus DVB-S NIM(AVL2108) (DVB-S2)

              Diseqc A/B

              Satellieten:19.2E KA-band Astra 1KR/1L/1M/1N, 23.5E Astra 3B

 

Tuner B: Vuplus DVB-S NIM(AVL2108) (DVB-S2)

              Diseqc A/B

              Satellieten:19.2E KA-band Astra 1KR/1L/1M/1N, 23.5E Astra 3B

 

…. kan ik kijken en opnemen, maar dan heb ik "geen" satelliet Astra 19.2, enkel de 23.5.

Als ik in Tuner A en B de KA-band wijzig naar KU-band, dan kan ik Astra 19.2 wel bekijken maar als ik iets wil opnemen dan kan ik geen beeld meer krijgen.

 

De configuratiemodus  TUNER A                                Standaardgebruiker

Modus                                                          Diseqc A/B

Poort A                                                         19.2E KA-band Astra 1KR/1L/1M/1N

Poort B                                                          23.5E Astra3B

Stel de spanning en 22kHz optie in                       AAN

Verstuur diseqc enkel bij satellietwijziging               UIT

Force Legacy Signal Stats                                       UIT

 

 

De configuratiemodus  TUNER B                               Standaardgebruiker

Modus                                                          Diseqc A/B

Poort A                                                         19.2E KA-band Astra 1KR/1L/1M/1N

Poort B                                                          23.5E Astra3B

Stel de spanning en 22kHz optie in                       AAN

Verstuur diseqc enkel bij satellietwijziging               UIT

Force Legacy Signal Stats                                       UIT

 

 

Ik gebruik OPENPLI 7.1.

 

Het is best mogelijk dat er meer gegevens moeten zijn, maar ik zal dat wel lezen zeker?

Bedankt bij voorbaat.

 

 

 



Re: Wat met de tunerconfiguratie? #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,490 posts

+178
Excellent

Posted 28 June 2019 - 14:48

Je moet dan ook de Astra 19 KU band hebben en niet de KA band. Bij beide tuners even wijzigen.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Wat met de tunerconfiguratie? #3 jorist

  • Senior Member
  • 52 posts

0
Neutral

Posted 28 June 2019 - 16:30

Dat ga ik even proberen. Dank je wel.



Re: Wat met de tunerconfiguratie? #4 jorist

  • Senior Member
  • 52 posts

0
Neutral

Posted 29 June 2019 - 11:03

"""Bij beide tuners even wijzigen.""" Ik heb ENKEL tuner B gewijzigd naar KU en nu blijkt het te werken. 

Bij het begin van deze topic heb ik al geschreven dat het met beide tuners met KU niet goed kwam, maar ,alhoewel je wenk niet juist is, heeft hij mij wel op het juiste pad gezet, waarvoor dank.



Re: Wat met de tunerconfiguratie? #5 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,195 posts

+116
Excellent

Posted 29 June 2019 - 11:10

....en er zitten 2 coax kabels aangesloten op deze box die beide naar de LNB van de schotel lopen?


Edited by 40H3X, 29 June 2019 - 11:14.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Wat met de tunerconfiguratie? #6 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,195 posts

+116
Excellent

Posted 29 June 2019 - 11:14

..en om iets van de Ka band transponders te ontvangen heb je een hele andere LNB nodig, dus die is normaal gezien niet nodig.


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Wat met de tunerconfiguratie? #7 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,842 posts

+253
Excellent

Posted 29 June 2019 - 12:05

"""Bij beide tuners even wijzigen.""" Ik heb ENKEL tuner B gewijzigd naar KU en nu blijkt het te werken. 

Bij het begin van deze topic heb ik al geschreven dat het met beide tuners met KU niet goed kwam, maar ,alhoewel je wenk niet juist is, heeft hij mij wel op het juiste pad gezet, waarvoor dank.

Ik zou toch echt even controleren of beide tuners correct zijn ingesteld, beide dus op Ku instellen, dan kunnen beide tuners de Astra1 ontvangen.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Wat met de tunerconfiguratie? #8 pluizebol

  • Senior Member
  • 625 posts

+6
Neutral

Posted 29 June 2019 - 13:19

Helpt Enigma herstarten ?


XTrend ET8000 (2xS2 - 1xT2) / OpenPLi 6.1 /  Windows 10 Home Edition 64bits / Citroën C5 II hydractive III+

La Douce France


Re: Wat met de tunerconfiguratie? #9 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,235 posts

+496
Excellent

Posted 30 June 2019 - 10:54

Of nog beter, tuner "B" instellen als "gelijk aan A".


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users