Jump to content


Photo

Menue access levels


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Stan

  • Senior Member
  • 144 posts

0
Neutral

Posted 1 July 2019 - 16:23

How to change the access level of some menu entries?

 

For instance I want "Flash image" and "Restart enigma in debug mode" to appear only in Expert mode.



Re: Menue access levels #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,380 posts

+821
Excellent

Posted 1 July 2019 - 16:26

add level="2" in the item of the menu.xml.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Menue access levels #3 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,168 posts

+527
Excellent

Posted 1 July 2019 - 16:30

Restart in debug mode and flashimage is intended for every user... what is your idea behind it?

Edited by littlesat, 1 July 2019 - 16:31.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Menue access levels #4 Stan

  • Senior Member
  • 144 posts

0
Neutral

Posted 1 July 2019 - 17:07

It's not for me, it's for a "normal" user, who needs things as simple as possible.

 

He's been asking me what is "Flash image" and I was wondering, how is this not an expert function?



Re: Menue access levels #5 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,168 posts

+527
Excellent

Posted 1 July 2019 - 17:43

On other hardware the upgrade software, which flashimage is actually a kind of is always there for any user... when you change the xml after an update it will revert!

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Menue access levels #6 Stan

  • Senior Member
  • 144 posts

0
Neutral

Posted 1 July 2019 - 18:21

You're so good at finding excuses, my friend ;)



Re: Menue access levels #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,168 posts

+527
Excellent

Posted 1 July 2019 - 18:32

Nope I’m just telling you when you adapt the xml it will revert after an upgrade... and flashimage is some kind of update image...
When you want to block thinks on the menu for users alternatively you can use parental control.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Menue access levels #8 Stan

  • Senior Member
  • 144 posts

0
Neutral

Posted 1 July 2019 - 18:58

Please keep things simple.

 

Instead of arguing, maybe just reconsider appropriate access levels.


Edited by Stan, 1 July 2019 - 19:02.


Re: Menue access levels #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,380 posts

+821
Excellent

Posted 1 July 2019 - 19:16

I tend to agree with Littlesat on this piont.

 

He's been asking me what is "Flash image" and I was wondering, how is this not an expert function?

 

So the problem is the fact that there is no description or explanation (which I can accept), possibly in combination with you not willing to say to this person "if you don't know what it is, don't touch it!"?

 

There is nothing a user can break with "Flash image" visible, the worst thing that can happen is the user installing a new image without making a backup, so the new image boots without config.

If that is a problem, there are a lot of other options in the image that are, in one way or another, destructive.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Menue access levels #10 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,391 posts

+247
Excellent

Posted 1 July 2019 - 19:17

Well, we could really consider to move it to different level. For a total newbie it's maybe not the best idea use flash online.


Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Menue access levels #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,380 posts

+821
Excellent

Posted 1 July 2019 - 19:27

Then intermediate and not expert, most owners of a box will want to flash, eventually.

 

Having said that, I maintain a few boxes for absolute n00bs as well (for example, my 80-year old parents), and I can't say I have to protect them from accidentally flashing a box.

 

This is more a problem for people that want to start fiddling with it, even though they've been told not too... ;) These people you can't stop with a level change, they will quickly find how to change the level...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Menue access levels #12 Taykun345

  • Senior Member
  • 1,164 posts

+31
Good

Posted 1 July 2019 - 19:50

I also have grandparents using et5000 for a few years now. Actually they have no problems. I taught them to avoid menu system. Press exit asap when you see some menu :)

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Army MoodBlue HD skin modification by me: https://github.com/T...-MoodBlueHD-mod
Matrix10 MH-HD2 skin modification by me: https://github.com/B...-MX-HD2-OpenPli
MetrixHD skin modification by me: https://github.com/T...xHD-WPstyle-mod
Slovenian translation for OpenPLi E2: https://github.com/T...ion-for-OpenPLi

Re: Menue access levels #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,380 posts

+821
Excellent

Posted 1 July 2019 - 19:55

Yup, same advice here: press Exit and keep pressing it until all screens are gone and you see only TV again. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Menue access levels #14 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,168 posts

+527
Excellent

Posted 1 July 2019 - 22:01

That was why I said enable parental control... you can protect the complete setup system with that... better than level codes... or use the change/order menu option
(Enable it then blue in a menu). There you can reorder menu lists or hide them via the ui and it is remembered via the auto backup. Already two alternatives mentioned.

Edited by littlesat, 1 July 2019 - 22:03.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users