Jump to content


Photo

19.2 zenders op zwart


  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 TheRaver

  • Member
  • 13 posts

0
Neutral

Posted 3 July 2019 - 17:02

Hallo,

 

Weet niet of dit de juiste plaats is maar sinds week zijn bij mij en mijn pa alle 19.2 zenders zwart (afstemmen mislukt) ook alles wat FTA is. Heb de laatste zenderlijst van 1 juni.

Is er iets gewijzigd qua frequenties voor Astra 1 ?

 

MVG,

 

Jeroen



Re: 19.2 zenders op zwart #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,457 posts

+870
Excellent

Posted 3 July 2019 - 17:12

Op twee lokaties met twee verschillende schotels?

 

Niet toevallig de Ka band op je tuner geconfigureerd, in plaats van de Ku band?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: 19.2 zenders op zwart #3 TheRaver

  • Member
  • 13 posts

0
Neutral

Posted 3 July 2019 - 17:37

zelfs 3 verschillende locaties met 3 verschillende schotels, hij staat op de KU band.

Paar weken geleden werkte alles gewoon.



Re: 19.2 zenders op zwart #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,457 posts

+870
Excellent

Posted 3 July 2019 - 18:15

Even een paar duitsers geprobeerd hier, die werken gewoon.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: 19.2 zenders op zwart #5 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,537 posts

+205
Excellent

Posted 3 July 2019 - 18:45

De logica hiervan is ver te zoeken. Tenzij één persoon op drie boxen dezelfde fout gemaakt heeft. Behoudens de al eerder genoemde KU band zou ik niet weten wat er nog meer mis kan zijn. Toeval bestaat niet. Zitten die drie locaties op hetzelfde terrein of is daar ook geen relatie te ontdekken? Ik heb het ooit tweemaal in één week meegemaakt dat er twee Duo lnb’s die totaal niet gerelateerd waren defect bleken waarbij het uitrichten op beide satellieten niet meer mogelijk bleek.
Het enige wat ik mij kan voorstellen is dat alle drie de boxen de nieuwe zenderlijst hebben en dat er dáár iets mis mee is gegaan. Niet met de zenderlijst zelf maar met het plaatsen.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: 19.2 zenders op zwart #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,537 posts

+205
Excellent

Posted 3 July 2019 - 20:39

Ik zou eens proberen om een volledige scan van Astra 19 te doen.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: 19.2 zenders op zwart #7 TheRaver

  • Member
  • 13 posts

0
Neutral

Posted 5 July 2019 - 10:09

Een oom van mij belde met de vraag dat zijn duitse zenders die hij vooral kijkt niet meer werken dus ik dacht eerst dat zal wel aan de kop liggen maar hij kreeg het niet voor elkaar om beeld te krijgen (nederlandse zenders deden het wel).

Dus ik bij mij kijken en daar bleken ook alle 19.2 zenders het niet te doen (Das Erste HD 19.2E Ku 11494 H22000 geeft 0%) ook mezzo geeft geen beeld. Toen ben ik bij mijn vader gaan die heeft ook 2 boxen staan met het zelfde probleem beide wel een oude zender lijst.

 

Kan mij niet voorstellen dat alle 3 de boxen of LNB's defect zijn op 3 totaal verschillende locaties.

 

Ik zal nog eens een scan doen vanavond.



Re: 19.2 zenders op zwart #8 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,537 posts

+205
Excellent

Posted 5 July 2019 - 11:38

Kan mij niet voorstellen dat alle 3 de boxen of LNB's defect zijn op 3 totaal verschillende locaties.

Ik zal nog eens een scan doen vanavond.

Ik ook niet, en daarom het advies om een handmatige scan uit te voeren.
En indien één en dezelfde persoon alle firmwares van de drie ontvangers geupdate / geflasht heeft, dan zit het probleem mogelijk tóch in een of andere instelling die niet juist is. Ik lees net dat enkel de zenderlijst ge-update is. Dan is de vraag of dat via de update is gedaan of met een settings-editer? Kortom, ik heb nog geen fout in de zenderlijst ontdekt. Overigens zijn er weer nieuwe lijsten beschikbaar, maar dat terzijde. Vanaf morgen in de downloads.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: 19.2 zenders op zwart #9 TheRaver

  • Member
  • 13 posts

0
Neutral

Posted 5 July 2019 - 13:59

Mijn Box is Openpli 6 met zenderlijst hans 1 juni

Mijn Pa zijn box is OpenATV 6.2 zenderlijst 5 juli (die van vandaag dus) Andere box op de zelfde schotel heeft OpenATV 6.1 met zenderlijst juni 2018.

Die van mijn oom is ook OpenATV 6.x geen idee welke datum die lijst is.

 

Dus allemaal andere images en andere configuraties, en 2 weken geleden werkte alles nog.

 

Ik op net op mijn Uno4kSE met openpli 6 een scan gedaan van 19.2E Ku en heeft 0 zenders kunnen vinden, volgens mij is de enige volgende optie mijn 19.2E kop opnieuw uitrichten of vervangen.



Re: 19.2 zenders op zwart #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,457 posts

+870
Excellent

Posted 5 July 2019 - 14:26

Misschien, voordat je het dak op kruipt, even een backupje maken van /etc/enigma2 (of handmatig een autobackup maken), dan enigma stoppen met 

init 4

, mijn lamedb er in zetten, en enigma weer starten met 

init 3

Die heb ik net gescand, en is zeker in orde.

 

Als je dan in de zenderlijst op rood drukt, of op geel en dan 19.2 selecteert, dan moet je de juiste zender info hebben.

 

Heb je dan geen beeld, dan heb je een tuner, tunerconfiguratie, kabel, switch, LNB of afstellingsprobleem.

Attached Files


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: 19.2 zenders op zwart #11 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,537 posts

+205
Excellent

Posted 5 July 2019 - 18:23

Dan lijkt het mij misschien handiger, aangezien het blijkbaar een algemeen probleem is en geen PLi specifiek probleem, dat jij dit voorlegt op een algemeen forum als bijvoorbeeld sat4all.com. Jij deed het in eerste instantie voorkomen als een PLi specifiek probleem. Ik ben door mijn adviezen heen.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: 19.2 zenders op zwart #12 tweety

  • Senior Member
  • 92 posts

0
Neutral

Posted 5 July 2019 - 20:14

Hier gewoon beeld op alle Duitse zenders, niks gewijzigd de laatste tijd...

Re: 19.2 zenders op zwart #13 foxbob

  • Senior Member
  • 299 posts

+11
Neutral

Posted 5 July 2019 - 20:26

Work 19.2.

Attached Files



Re: 19.2 zenders op zwart #14 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,537 posts

+205
Excellent

Posted 5 July 2019 - 21:39

@Foxbob,

Jouw signaalwaarde is wel erg laag tegenover die van mij. En mijn WF is eigenlijk ook toe aan heruitrichting / finetuning. Maar ook hier geen enkel probleem.

Attached Files


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: 19.2 zenders op zwart #15 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,246 posts

+30
Good

Posted 5 July 2019 - 21:44

De schermtaal staat bij FoxBob op Russisch. In die regio komt Astra 1 redelijk zwak binnen..
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: 19.2 zenders op zwart #16 foxbob

  • Senior Member
  • 299 posts

+11
Neutral

Posted 6 July 2019 - 03:46

Yes it is.



Re: 19.2 zenders op zwart #17 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,537 posts

+205
Excellent

Posted 6 July 2019 - 07:57

De schermtaal staat bij FoxBob op Russisch. In die regio komt Astra 1 redelijk zwak binnen..

Ik was puur gefocust op de zender en de bijbehorende signaalwaarde en niet op de taal. Maar nu zie ik het ook.
Daarbij verwachtte ik in de Nederlandse sectie niet echt een reactie vanuit Rusland. ;)
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: 19.2 zenders op zwart #18 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,246 posts

+30
Good

Posted 6 July 2019 - 10:11

Tsja, linguïsten heb je overal ter wereld :)
Ik had ooit een Nederlandse collega die in zijn jeugd in Kenia woonde (vader van hem werkte bij de WHO). 2 Keniaanse klanten kwamen binnen en hij sprak ze aan in accentloos Swahili... Heb nog nooit iemand zó oenig uit de ogen zien kijken.
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: 19.2 zenders op zwart #19 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,537 posts

+205
Excellent

Posted 6 July 2019 - 10:32

Tsja, linguïsten heb je overal ter wereld :)
Ik had ooit een Nederlandse collega die in zijn jeugd in Kenia woonde (vader van hem werkte bij de WHO). 2 Keniaanse klanten kwamen binnen en hij sprak ze aan in accentloos Swahili... Heb nog nooit iemand zó oenig uit de ogen zien kijken.

Daar kan ik mij iets bij voorstellen. :) :)


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: 19.2 zenders op zwart #20 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,710 posts

+543
Excellent

Posted 6 July 2019 - 12:18

5.7 dB is inderdaad marginaal...
Af en toe wel en af en toe geen beeld...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users