Jump to content


Photo

sat-ip client


  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#1 hotatomic

  • Senior Member
  • 35 posts

+1
Neutral

Posted 9 July 2019 - 06:10

Hallo heb een selfsatip 21 geinstalleerd met het idee om via de lan kabel overal in huis een extra tuner erbij te krijgen.

Heb uit de downloads de plugin sat-ip client geïnstalleerd en ingesteld. Vind de tuner en detecteert hem ook.

 

Na herstart komt deze echter er niet bij als extra tuner.

 

Met andere image zelfde procedure en daar komt deze er dus wel bij.

 

Dit geprobeerd op een zgemma h5 en een vu ultimo4k alsmede op een zero.

 

Werkt dit niet in pli ? 

mvg



Re: sat-ip client #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,306 posts

+508
Excellent

Posted 9 July 2019 - 06:56

Gebruik gewoon fallback tuner... veel gemakkelijker. Met satip moet je per cliënt box een tuner van de server box dedicated toewijzen. Dat zal nooit echt werken. Gewoon op een cliënt box fallback tuner aanzetten. Veel makkelijker dan de oplossing van andere images ;)

Edited by littlesat, 9 July 2019 - 06:57.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: sat-ip client #3 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,195 posts

+116
Excellent

Posted 9 July 2019 - 07:13

Precies, dit even lezen en dan zou het moeten lukken https://wiki.openpli...remote_receiver

Edited by 40H3X, 9 July 2019 - 07:13.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: sat-ip client #4 hotatomic

  • Senior Member
  • 35 posts

+1
Neutral

Posted 9 July 2019 - 10:40

Dat het op die manier kan is mij bekend ;) Vraag is waarom het niet met pli wil ? En met deze sat-ip schotel hoeft men dus geen coax kabel te leggen naar binnen.

Bedoeling is dat deze naar kennis gaat van mij die graag met meerdere toestellen sat wil gaan kijken maar nergens coax heeft liggen maar utp wel !! Dus vandaar dat ik dit ben gaan testen en het liefst

met open pli software ;)



Re: sat-ip client #5 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,306 posts

+508
Excellent

Posted 9 July 2019 - 10:45

Het is ff niet duidelijk... heb je nu IP-LNBs? dus van de schotel zelf komt al een UTP kabel ipv coax?

Zo'n LNB kan je wel niet aan meerdere boxen tegelijkertijd koppelen, misschien vandaar de verwarring.

 

Wat met fallbacktuner goed kan is als je 1 centrale (FBC) tuner hebt en daar clients aan hangen.

 

Als je een extra SAT-IP LNB hebt dan moet je met die plugin werken. Ik heb zo'n gek ding dus voor mij is het niet te debuggen, maar het blijkt te werken zeg je, alleen met een reboot niet. Misschien een dmesg hier posten om te zien waarom niet. Maar dit werkt wel alleen maar met 1 box.


Edited by littlesat, 9 July 2019 - 10:48.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: sat-ip client #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,149 posts

+784
Excellent

Posted 9 July 2019 - 10:52

De SatIP client heeft aan de andere kant een SatIP server nodig, heb je die ook geinstalleerd?

 

Nadeel van de SatIP oplossing is dat je dat aan de server kant permanent een tuner kost en een coax kabel kost, terwijl de fallback tuner ook over IP gaat, maar slechts een tuner kost als deze gevraagd wordt, en een reeds in gebruik zijnde niet herbruikt kan worden.

 

SatIP is zeker erg "kostelijk" als de server kant een FBC tuner heeft, want die ben je dan permanent kwijt.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: sat-ip client #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,306 posts

+508
Excellent

Posted 9 July 2019 - 11:49

Het is me nog steeds niet duidelijk of je van een 'server' box een tuner wilt delen of een echte Sat-IP buiten aan de schotel hebt hangen...

 

Het kan ook zomaar een timer issue zijn... Onze E2 start retesnel en misschien te snel zodat de tuners nog niet gekoppeld en bekend zijn als enigma2 de tuners checkt.

 

Wat gebeurt er na een herstart van de box als je na een 1/2 minuutje of zo enigma2 herstart? Worden de tuners dan wel zichtbaar?


Edited by littlesat, 9 July 2019 - 11:50.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: sat-ip client #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,149 posts

+784
Excellent

Posted 9 July 2019 - 11:57

Nog even terugggelezen: een "selfsatip 21" is een schotel met Sat-IP. Dus geen "server" box in dit scenario.


Edited by WanWizard, 9 July 2019 - 12:01.

Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: sat-ip client #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,306 posts

+508
Excellent

Posted 9 July 2019 - 12:12

Dan dit proberen..

 

"Wat gebeurt er na een herstart van de box als je na een 1/2 minuutje of zo enigma2 herstart? Worden de tuners dan wel zichtbaar?"

 

Maar hij heeft het over meerdere boxen en er kan maar 1 box tegelijk met die LNB verbinden... misschien zit daar ook een 'puntje'.

En wie weet start satip client wel niet op via het normale systeem zo als het zou moeten. Daarvoor moeten we toch ff een ps (om te kijken of het runt) van een client box hebben en een dmesg of zo iets.


Edited by littlesat, 9 July 2019 - 12:20.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: sat-ip client #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,149 posts

+784
Excellent

Posted 9 July 2019 - 12:50

Nee, de schotel kan volgens de docs meerdere connecties aan. Tot 8 dacht ik te lezen.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: sat-ip client #11 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,306 posts

+508
Excellent

Posted 9 July 2019 - 12:56

OK... prima dan... ;)... Dan draaid de client niet of nog niet als E2 gestart is na een reboot. Dit zal onderzocht moeten worden. Het is dan ook dat nog niemand van ons zo'n opstelling heeft om te testen, maar blijkbaar als je de client installeerd maakt hij wel verbinding... en werkt...


Edited by littlesat, 9 July 2019 - 12:57.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: sat-ip client #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,149 posts

+784
Excellent

Posted 9 July 2019 - 12:58

Er zit een init.d script in het recipe, en hij doet bij installatie een update-rc.d, dus dat zou wel moeten...

 

Wij gebruiken overigens de satip implementatie van OE-A zie ik, en niet meer die van Erik, dus die zou dezelfde moeten zijn als in "andere" images.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: sat-ip client #13 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,306 posts

+508
Excellent

Posted 9 July 2019 - 13:40

Dan is dit

 

"Wat gebeurt er na een herstart van de box als je na een 1/2 minuutje of zo enigma2 herstart? Worden de tuners dan wel zichtbaar?"

 

Mijn grote vraag...


Edited by littlesat, 9 July 2019 - 13:40.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: sat-ip client #14 hotatomic

  • Senior Member
  • 35 posts

+1
Neutral

Posted 9 July 2019 - 19:44

Dan is dit

 

"Wat gebeurt er na een herstart van de box als je na een 1/2 minuutje of zo enigma2 herstart? Worden de tuners dan wel zichtbaar?"

 

Mijn grote vraag...

Inderdaad deze schotel zit een ip-sat server ingebouwd  voor 8 apparaten. Met open atv image erop loopt het vlekkeloos. Dat het een kostbare oplossing is doet er verder niet toe.

 

Deze mensen kunnen nu eenmaal geen coax kabel inbrengen naar hun huis en andere vertrekken.

Nadat de box even uitgeschakeld is geweest via ab.

en deze daarna weer op te starten komt er GEEN sat-ip tuner bij

ook na een enigma herstart eveneens geen extra sat-ip tuner erbij.

 

Getestmet open pli 7.0/7.1 oudere versie niet getest en lijkt mij in dit geval ook geen goed idee. ivm de updates ed.

 

Er is op de plek waar deze evt. zou komen te hangen een cat-5 kabel aanwezig daar er ook een alarm installatie met ip-camera's hangt. Daar kan deze dus bij aan komen.

 

Dus er komt geen coax kabel aan te pas. Of moeten een ultimo4k in de schuur zetten en deze als server laten werken :) {Dan word het nog meer kosten} Maar dat is niet de bedoeling. Heb voor de verdeling een x aantal vu-zero's klaar liggen om deze als client te gebruiken.

 

Hoop daarom dat het mss op te lossen is en dit kan werken op pli software omdat deze uiteraard erg gebruiks- vriendelijk is en ik er ook al jaren met alle tevredenheid mee werk.

 

graag lees ik verdere reacties van de meedenkers alom hier.

 

mvg



Re: sat-ip client #15 hotatomic

  • Senior Member
  • 35 posts

+1
Neutral

Posted 9 July 2019 - 19:45

Het is ff niet duidelijk... heb je nu IP-LNBs? dus van de schotel zelf komt al een UTP kabel ipv coax?

Zo'n LNB kan je wel niet aan meerdere boxen tegelijkertijd koppelen, misschien vandaar de verwarring.

 

Wat met fallbacktuner goed kan is als je 1 centrale (FBC) tuner hebt en daar clients aan hangen.

 

Als je een extra SAT-IP LNB hebt dan moet je met die plugin werken. Ik heb zo'n gek ding dus voor mij is het niet te debuggen, maar het blijkt te werken zeg je, alleen met een reboot niet. Misschien een dmesg hier posten om te zien waarom niet. Maar dit werkt wel alleen maar met 1 box.

Nee het werkt dus niet met pli !! 



Re: sat-ip client #16 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,306 posts

+508
Excellent

Posted 9 July 2019 - 19:50

Na install doet hij het dus wel had ik begrepen allleen bij herstart niet. We hebben dezelfde satip als openatv. Misschien met de hand opstarten of kijken hoe die in de opstart zit?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: sat-ip client #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,149 posts

+784
Excellent

Posted 9 July 2019 - 19:57

init 4
/etc/init.d/satipclient.sh restart
init 3

Ik heb nog even gekeken, maar ons bitbake recipe is een-op-een overgenomen van OE-A.

 

Ik neem aan dat de satipclient.conf correct geconfigureerd is?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: sat-ip client #18 hotatomic

  • Senior Member
  • 35 posts

+1
Neutral

Posted 9 July 2019 - 20:32

init 4/etc/init.d/satipclient.sh restartinit 3
Ik heb nog even gekeken, maar ons bitbake recipe is een-op-een overgenomen van OE-A.

Ik neem aan dat de satipclient.conf correct geconfigureerd is?

Ja deze sat-ip staat afgestemd op 23 e
Kan deze tuner niet verder instellen omdat deze er niet bij komt bij tuner config :(

Ga morgen weer even verder stoeien en kan dan ook wat gaan loggen of scripts herstarten proberen hopelijk dat we wat wijzer worden :)
Word vervolg... ;)

Re: sat-ip client #19 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,306 posts

+508
Excellent

Posted 9 July 2019 - 22:55

We moeten weten of het cliënt stuk wel opstart op de juiste manier na het opstarten... want bij een install deed hij het blijkbaar wel ff

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: sat-ip client #20 hotatomic

  • Senior Member
  • 35 posts

+1
Neutral

Posted 10 July 2019 - 06:59

We moeten weten of het cliënt stuk wel opstart op de juiste manier na het opstarten... want bij een install deed hij het blijkbaar wel ff

 

Nadat ik de plugin installeer en deze laat zoeken naar ip-sat tuners vind hij deze ook en geeft ook aan dat deze 8 tuners heeft. Zodra je dan deze bevestigd word dit opgeslagen.

Systeem vraagt dan om reboot en na deze zou normaal gesproken bij tuner configuratie er een extra tuner moeten verschijnen. Echter deze komt er niet bij. Gewerkt heeft het dus NOG niet op pli 

mvg


Edited by hotatomic, 10 July 2019 - 07:00.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users