Jump to content


Photo

Nu hier ook DVB-T2, Vu+ Zero wel geluid, geen beeld.


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Superster

  • Senior Member
  • 91 posts

0
Neutral

Posted 9 July 2019 - 18:21

Dat m'n oeroude VuDuo geen DVB-T2 aan zou kunnen wist ik al, maar, voor m'n kleine VU+ Zero had ik nog wel wat hoop, maar, helaas, ook al TE oud, wel geluid, geen beeld, dus alleen 2.64, geen 2.65?



Re: Nu hier ook DVB-T2, Vu+ Zero wel geluid, geen beeld. #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,198 posts

+30
Good

Posted 9 July 2019 - 18:39

DVB-T2 is in NL H.265 HEVC. Zonder deze standaard ga je geen beeld zien. Vandaag toevallig de omschakeling van DVB-T naar DVB-T2 in Noord-Holland. Met de DM525-Combo en VU+Zero 4K beeld op NPO1,2 en 3. TV-NoordHolland werd wel ingelezen maar gaf geen beeld.. De rest is gecodeerd...
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Nu hier ook DVB-T2, Vu+ Zero wel geluid, geen beeld. #3 Superster

  • Senior Member
  • 91 posts

0
Neutral

Posted 9 July 2019 - 19:00

Ja, dat WEET ik, maar, had eigenlijk gedacht dat de Zero ook wel 265 zou hebben.

Hmm, de eerste Zero's niet schijnbaar? 



Re: Nu hier ook DVB-T2, Vu+ Zero wel geluid, geen beeld. #4 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,198 posts

+30
Good

Posted 9 July 2019 - 19:09

Ik dacht zelfs dat de VU+ Zero alleen als DVB-S2 bestond en niet als DVB-C/T2. Of heb je een VU+ Turbo USB tuner eraan geknoopt?
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Nu hier ook DVB-T2, Vu+ Zero wel geluid, geen beeld. #5 Superster

  • Senior Member
  • 91 posts

0
Neutral

Posted 9 July 2019 - 19:29

Ja, hangt er al heel lang aan,  leuk dingetje.....



Re: Nu hier ook DVB-T2, Vu+ Zero wel geluid, geen beeld. #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,860 posts

+835
Excellent

Posted 9 July 2019 - 20:03

HEVC was in het begin uitsluitend het domein van de 4K SoC's.

 

Pas later, bij de introductie van H.265 door providers om bandbreedte te sparen, is het ook in low-end SoC's geintroduceerd (BCM7362 -> BCM73625).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Nu hier ook DVB-T2, Vu+ Zero wel geluid, geen beeld. #7 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,198 posts

+30
Good

Posted 9 July 2019 - 20:07

Heb er ook aan gedacht, maar inderdaad niet geschikt voor T2 HEVC. Als kabeltuner is hij wel interessant maar niet voor €89 wat die toen kostte...
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Nu hier ook DVB-T2, Vu+ Zero wel geluid, geen beeld. #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,860 posts

+835
Excellent

Posted 9 July 2019 - 20:16

Enige voordeel is dat je er (het stroomverbruik en gebruikersongemak van) een extra box mee uit spaart.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Nu hier ook DVB-T2, Vu+ Zero wel geluid, geen beeld. #9 willem53

  • New Member
  • 1 posts

0
Neutral

Posted 16 July 2019 - 09:39

Als je wel kan afstemmen heb je echt T2 ontvangst. Dan kan je gewoon de digitenne kanalen openen op de computer met b.v. mediaplayer classic (MPC hd64), ook NH. Ik heb openpli 7.1 op een formuler F1 met een oude Dell optiplex 780 en dat werkt prima.. k-codec geinstalleerd en via webif (met firefox) in linkerbalk het vrachtwagentje (het rechtse symbooltje) aantikken in provider KPN. VLC en Potplayer doen het ook maar minder goed. Van groot belang is dat je geen wireless gebruikt, zeker niet tussen router en ontvanger, want dan gaat hij blokken. (firewall?)

Een andere manier is opnemen op USB, ook al zie je het beeld niet, maar hoor je alleen geluid. Dat kan je ook gewoon afspelen op de computer. De nieuwe T2 HEVC kost wel computerkracht, dus een heel oude computer en weinig geheugen zal niet of slecht werken



Re: Nu hier ook DVB-T2, Vu+ Zero wel geluid, geen beeld. #10 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,496 posts

+533
Excellent

Posted 16 July 2019 - 10:46

WiFi heeft hogere en fluctuerende Ping tijden zeg maar... waardoor de stream niet constant binnenkomt
Ondertussen zijn er meer hd en sd zenders in hevc dan 4K zenders....

Edited by littlesat, 16 July 2019 - 10:47.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Nu hier ook DVB-T2, Vu+ Zero wel geluid, geen beeld. #11 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,198 posts

+30
Good

Posted 16 July 2019 - 10:54

Kijken via de (een) computer is zóóóó 1999. Extra HW om een kanaal te kijken. De trend is meer met minder tegenwoordig.. Liefst met één 'dik' apparaat alles kunnen dan het distribueren over meerdere apparaten. De VU+Zero is al wat ouder dus waarom niet gewoon een nieuwe box kopen die wel alles kan?
VU+Zero was ooit €149, de VU+Turbo ook €89. Voor dat geld heb je nu een 4K
VU+ Solo SE v2 Optus NZ




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users