Springen naar inhoud


Foto

Sorry but Mediaportal problem


  • Please log in to reply
Er zijn 11 reacties in dit onderwerp

#1 cylib

  • Member
  • 6 berichten

0
Neutral

Geplaatst op 20 juli 2019 - 09:43

Just used OpenPli 7.0 on my VU+ Zero. All went ok but just cannot install Mediaportal. I do it through ipk installer in Plugins but when I reboot I get "Extentions/MediaPortal(No Module Named Requests) and plugin not showing. Is there a plugin specific for Open Pli?



Re: Sorry but Mediaportal problem #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48956 berichten

+522
Excellent

Geplaatst op 20 juli 2019 - 09:47

Try openpli 7.1 first

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Sorry but Mediaportal problem #3 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21923 berichten

+195
Excellent

Geplaatst op 20 juli 2019 - 10:02

I doubt whether Mediaportal actually is present in our feed. In case you also downloaded the mediaportal and put in tmp this might work. But I’m not shure.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Sorry but Mediaportal problem #4 cylib

  • Member
  • 6 berichten

0
Neutral

Geplaatst op 20 juli 2019 - 10:20

Ok thanks. It worked after installing from tmp



Re: Sorry but Mediaportal problem #5 cylib

  • Member
  • 6 berichten

0
Neutral

Geplaatst op 20 juli 2019 - 10:29

 Strange thing. Using Ccam or Mgcamd and Softcam/constant cw keys I had Digea from3.1E. After installation of Mediaportal not working any more in either softcam.  Conflict? Had same problem in OpenAtv so switched to OpenPli but same again



Re: Sorry but Mediaportal problem #6 mimisiku

  • Senior Member
  • 2142 berichten

+26
Good

Geplaatst op 20 juli 2019 - 12:21

Why bother? You obviously use illegal means to view that channel. No guarantees. Don't bother the OpenPli team as it has nothing to do with their firmware!
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Sorry but Mediaportal problem #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47851 berichten

+803
Excellent

Geplaatst op 20 juli 2019 - 12:36

Mediaportal has a dependency with a few python packages, but the control file in the ipk doesn't list those. So they need to be installed manually.

 

And 7.0 is missing one of those packages, you need to upgrade to 7.1 for the current Mediaportal version.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Sorry but Mediaportal problem #8 cylib

  • Member
  • 6 berichten

0
Neutral

Geplaatst op 20 juli 2019 - 12:52

Ι have as proposed tried 7.1 and Mediaportal worked but now I lost Digea Greek channels which before cleared with softcams and a biss key. @ mimisiku, what illegal channel you refer to? Greek channels from Digea package? Thank you for your interest though

Re: Sorry but Mediaportal problem #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47851 berichten

+803
Excellent

Geplaatst op 20 juli 2019 - 13:46

Sorry, I've left my cristal ball at the office, so I have to guess at what you have done.

 

Installing an ipk has no relation whatsoever with a softcam or it's files, so the only remaining cause is you did something you should not have done.

 

Besides that, @mimisiku is right, watching using biss keys and cw files means you don't own a subscription smartcard, hence you watch illegally. You managed to sort this out once, so I'd say sort it out again?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Sorry but Mediaportal problem #10 cylib

  • Member
  • 6 berichten

0
Neutral

Geplaatst op 20 juli 2019 - 14:50

Those channels are free to air, no subscription cards. Skai gr, ant1, Alpha are all free to air but to watch out of Greece one needs biss as other countries do not allow broadcast openly. So no money lost.
I repeat abain. Set up Openpli 7.1 and was watching those greek channels quite fine. The moment I installed mediaportal ipk they went black. If I am offending anyone asking for help I apologize and remove my post. Apparently there is a technical conflict somewhere but I am too old to be mocked.

Re: Sorry but Mediaportal problem #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47851 berichten

+803
Excellent

Geplaatst op 20 juli 2019 - 15:31

Either they are FTA, or they are not. The sat transponder doesn't know whether you are in Greece or not. If you need biss keys, they are protected, and not FTA.

 

The fact remains that you managed to get it working in the past, so you can do that again. Discussions about illegal viewing, and that includes cw/biss keys,are not allowed on this forum.  

 

And again, there is NO relation between the installation of an ipk (any ipk), and a softcam config file. So either your softcam isn't running, or you did something else that caused it to fail.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Sorry but Mediaportal problem #12 cylib

  • Member
  • 6 berichten

0
Neutral

Geplaatst op 20 juli 2019 - 15:46

Thank you for your assistance




1 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 1 bezoekers, 0 anonieme gebruikers