Jump to content


Photo

OSCam werkt alleen op moment van installatie

DM800HD/PVR

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 willywortel

  • Member
  • 18 posts

0
Neutral

Posted 3 September 2019 - 08:16

Op deze box hheeft OScam prima gewerkt tot voor een paar weken.

Door een storing in de netspanning is de box gecrashed.

Als ik nu alles opnieuw installeer werkt het weer prima, maar.........

als ik hem 1 keer van de netspanning afhaal lijkt het dat OSCAM niet meer op wil starten,

ook niet na een herstart via de blauwe toets. Ook de WebIF krijg ik er dan niet meer voor.

 

Ook met een andere reserve box krijg ik het maar 1 keer werkend na installatie maar na een herstart werkt OScam niet meer.......

 

Iemand nog een tip voor dit vreemde probleem want het gaat mij nu boven de pet.....

Of iemand die mij wil helpen ?? ik woon in de buurt van Doetinchem.



Re: OSCam werkt alleen op moment van installatie #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,224 posts

+527
Excellent

Posted 3 September 2019 - 12:46

Heb je oscam wel gewoon van onze feeds geinstalleerd? Als je hem via de 'OpenATV truuk' doet dan start hij inderdaad maar 1 keer op...


Edited by littlesat, 3 September 2019 - 12:46.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OSCam werkt alleen op moment van installatie #3 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,052 posts

+261
Excellent

Posted 3 September 2019 - 14:50

Op deze box hheeft OScam prima gewerkt tot voor een paar weken.
Door een storing in de netspanning is de box gecrashed.
Als ik nu alles opnieuw installeer werkt het weer prima, maar.........
als ik hem 1 keer van de netspanning afhaal lijkt het dat OSCAM niet meer op wil starten,
ook niet na een herstart via de blauwe toets. Ook de WebIF krijg ik er dan niet meer voor.

Ook met een andere reserve box krijg ik het maar 1 keer werkend na installatie maar na een herstart werkt OScam niet meer.......

Iemand nog een tip voor dit vreemde probleem want het gaat mij nu boven de pet.....
Of iemand die mij wil helpen ?? ik woon in de buurt van Doetinchem.

Hoe bedoel je, als ik hem van de netspanning afhaal.....?
Is dat de stekker eruit of is dat na een nette ‘shutdown’ ?

Ik woon in het centrum van Doetinchem..... ;)
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: OSCam werkt alleen op moment van installatie #4 willywortel

  • Member
  • 18 posts

0
Neutral

Posted 3 September 2019 - 15:18

@ littlesat; ik ben niet zoo... technisch dat ik allerlei truukjes ken. Ik heb een oscam.ipk geinstalleerd omdat de oscam bij DM800 in de feed niet meer vernieuwd wordt.

Deze eigenaar en  kennis heeft 3 maal DM800 en de andere 2 werken prima. Deze deed dat ook maar na een probleem met de 230V was deze box gecrashed.

Alles opnieuw geinstalleerd en bij installatie weer prima. Totdat ik hem terug wilde brengen..... eenmaal uit geweest ....nooit meer starten van OScam.

Die ÖpenATV truuk" is dat eenvoudig te verhelpen of  weer ingewikkeld...?

 

 

@ tech: ik ben er al zolang mee bezig dat ik het niet meer zie. ( en te weinig diepere kennis ). Als je het goed vindt lijkt het me beter dat we een afspraak maken. :)

 

Hoe bedoel je, als ik hem van de netspanning afhaal.....?
Is dat de stekker eruit of is dat na een nette ‘shutdown’ ?   is stekker eruit.

 

Bedankt voor jullie reactie.



Re: OSCam werkt alleen op moment van installatie #5 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,224 posts

+527
Excellent

Posted 3 September 2019 - 17:03

Ik gaf dus het juiste antwoord... een ipk van een ander image gaat niet zomaar werken...

Edited by littlesat, 3 September 2019 - 17:03.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OSCam werkt alleen op moment van installatie #6 willywortel

  • Member
  • 18 posts

0
Neutral

Posted 3 September 2019 - 17:38

Waarom werkt hetn op die andere 2 boxen dan wel.Zijn ook DM800.

Geinstalleerd met dezelfde ipk file.

 

Welke Oscam uit de feed op de box  kan ik het beste proberen de oscam stable.



Re: OSCam werkt alleen op moment van installatie #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,224 posts

+527
Excellent

Posted 3 September 2019 - 17:42

Dan zal je toch zelf ff op Zoek moeten gaan naar hoe Oscam opstart... de dm800 ondersteuenen we helaas ook al lang niet meer..

Edited by littlesat, 3 September 2019 - 17:48.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: OSCam werkt alleen op moment van installatie #8 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,052 posts

+261
Excellent

Posted 3 September 2019 - 18:37

Dan zal je toch zelf ff op Zoek moeten gaan naar hoe Oscam opstart... de dm800 ondersteuenen we helaas ook al lang niet meer..

De oscam ipk voor de DM8000 werkt ook in een DM800, dus dat moet gewoon werken.

 

@willywortel, check je PM box.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: OSCam werkt alleen op moment van installatie #9 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,052 posts

+261
Excellent

Posted 4 September 2019 - 11:42

Opgelost middels een 'update-rc.d softcam defaults' .


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users