Jump to content


Photo

opkg commando's?


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,003 posts

+68
Good

Posted 11 September 2019 - 20:21

Misschien moeten jullie nu wel lachen, maar ik weet de commando niet meer om een ipk in en uit te pakken met Opkg tools die als plugin is geinstaleerd.

Soms begint de luiheid van mijn hersenen parten te spelen. je kan het al zien in de header. :)


Edited by Loui (PD1LOI), 11 September 2019 - 20:22.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: opkg commando's? #2 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,392 posts

+116
Excellent

Posted 11 September 2019 - 20:35

https://forums.openp...-version/page-2

https://forums.openp...ls-arm-version/

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: opkg commando's? #3 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,003 posts

+68
Good

Posted 12 September 2019 - 08:43

Probleem opgelost Thanks.


Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: opkg commando's? #4 stro11

  • Senior Member
  • 116 posts

+3
Neutral

Posted 22 September 2019 - 13:55

Hoi Loui,
 
Misschien dat dit ook wel iets voor jou is. ik heb (voor mezelf en een paar vrienden) Dream-Explorer een beetje aangepast.
met deze versie kun je ipk pakketten uitpakken en creëren, taalpakketten .po converteren naar .mo of .mo converteren naar .po
ik heb ook een telnet commander, een virtueel toetsenbord, extra script opties en (handige) Bookmarks (locaties) toegevoegd (blauwe toets).
 
De ipk pakketten worden uitgepakt in /home/root  als je er voor kiest om een ipk op een andere locatie (hdd,usb,...) uit te pakken wordt de ipk gekopieerd naar /home/root en dan pas uitgepakt.
.po of .mo converteren kan overal.
 
Als opkg-tools of gettext ontbreekt, word dit aangegeven en kunnen die desgewenst automatisch geïnstalleerd worden.
 
Het bijgevoegde bestand is een 'patch'. als Dream-Explorer geïnstalleerd is kun je de patch installeren. (anders heeft het geen zin.)
daarna enigma2 herstarten. en als het niet bevalt, deinstalleer de patch en herstart enigma2 dan heb je de originele Dream-Explorer weer terug.
 
stro11

Attached Files



Re: opkg commando's? #5 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,003 posts

+68
Good

Posted 23 September 2019 - 10:20

Kan het allicht proberen toch!


Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: opkg commando's? #6 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,003 posts

+68
Good

Posted 24 September 2019 - 08:01

Werkt tot op zekere hoogte, zodra ik een ipk file wil uitpakken via menu "Extract this package in /home/root "  krijg ik de melding  zie foto.

Attached File  1_0_19_4BC9_832_600_FFFF0000_0_0_0_20190924090009.jpg   61.12KB   2 downloads Maar OPKGTools zijn geïnstalleerd.


Edited by Loui (PD1LOI), 24 September 2019 - 08:02.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: opkg commando's? #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,224 posts

+527
Excellent

Posted 24 September 2019 - 08:20

Omdat we al heel heel heel lang op ipkg zitten...


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: opkg commando's? #8 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,003 posts

+68
Good

Posted 24 September 2019 - 08:45

Ja oke maar waarom dan nog steeds die OpkgTools in de feet.Deze zou dan IpkgTools moeten heten.


Edited by Loui (PD1LOI), 24 September 2019 - 08:48.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: opkg commando's? #9 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,873 posts

+21
Neutral

Posted 24 September 2019 - 10:06

Ik gebruik altijd ETCC (ET Control Center) omdat ik wat Xtrends heb, een simpel programma waar oa Telnet en FTP inzit maar ook een IPK uitpak optie. :)



Re: opkg commando's? #10 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,224 posts

+527
Excellent

Posted 24 September 2019 - 13:53

Of verwijderd moeten worden omdat die obsolete is.


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: opkg commando's? #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,469 posts

+824
Excellent

Posted 24 September 2019 - 15:20

Omdat we al heel heel heel lang op ipkg zitten...

 

Huh? Andersom bedoel je, ipkg is vervangen door opkg.

 

En die tools zouden het gewoon moeten doen, daar is nog niet zo lang geleden naar gekeken.

 

Het lijkt me eerder dat die plugin een hardcoded check doet die niet deugd, er staat me namelijk bij dat de oorspronkelijke opkg tools van alles op de hdd installeerde, en dat is aangepast (dat hoort daar niet, en lang niet iedereen heeft een hdd).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: opkg commando's? #12 stro11

  • Senior Member
  • 116 posts

+3
Neutral

Posted 24 September 2019 - 18:14

Bedankt voor de feedback  :)

ik heb de patch alleen getest en gebruikt met ontvangers die voorzien zijn van een hdd.

ik zal de check even aanpassen en een nieuwe ipk maken. 



Re: opkg commando's? #13 stro11

  • Senior Member
  • 116 posts

+3
Neutral

Posted 24 September 2019 - 18:19

Bij deze  ;)

Attached Files



Re: opkg commando's? #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,469 posts

+824
Excellent

Posted 24 September 2019 - 18:31

Even voor mijn begrip: waarom is hiervoor een aparte ipk met een patch nodig, en kan het niet gewoon een dreamexplorer aanpassing zijn?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: opkg commando's? #15 stro11

  • Senior Member
  • 116 posts

+3
Neutral

Posted 24 September 2019 - 18:44

Geen bijzondere reden, zo heb ik hem ooit op verzoek gemaakt, en die heb ik hier geplaatst.

als deze goed werkt, zal ik gewoon een complete plugin ipk maken.

tot nu toe nog maar 1 test resultaat gelezen.



Re: opkg commando's? #16 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,003 posts

+68
Good

Posted 25 September 2019 - 09:21

Bij deze  ;)

De zelfde melding als ik hier beschreven heb https://forums.openp...dpost&p=1106029


Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: opkg commando's? #17 stro11

  • Senior Member
  • 116 posts

+3
Neutral

Posted 25 September 2019 - 20:23

Hoi Loui, nogmaals bedankt voor de feedback. :)   jammer dat het niet werkt bij jou, dus heb ik een versie gamaakt zonder check.
op mijn xtrend et8500 (met hdd) staat pli 7.1 en ik heb opkg-tools (1.2) uit de feed geïnstalleerd en daar heb ik mee getest.
ik heb opkg-tools verwijderd en opnieuw geïnstalleerd en iedere keer verschijnt er een map ipkg-tools op de hdd, en wat snelkoppelingen in /bin
en als ik in het postinst script van opkg-tools en 'enigma2-plugin-extensions-opkg-tools.list' kijk, klopt dat precies. dus ik begrijp het probleem (nog) niet. ;) 
ik zou het graag willen reproduceren. heeft jouw ontvanger een hdd ?

 

@WanWizard, zou je me kunnnen uitleggen wat er precies gebeurt als opkg-tools wordt geïnstalleerd als er geen hdd is ?
en wat gebeurt er dan met het postinst script van de plugin ?

 

Attached Files



Re: opkg commando's? #18 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,003 posts

+68
Good

Posted 25 September 2019 - 21:45

@str011 Ik heb een HDD in mijn HD51 en ook opkg-tools v1.2 dus daar kan het niet aan liggen.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: opkg commando's? #19 stro11

  • Senior Member
  • 116 posts

+3
Neutral

Posted 25 September 2019 - 22:06

Dan ben ik benieuwd of de laatste versie wel werkt.

ik zie dat de patch meerdere malen is gedownload. misschien komen er meer test resultaten.



Re: opkg commando's? #20 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,003 posts

+68
Good

Posted 26 September 2019 - 08:04

Laatste versie werkt wel, geen foutmeldingen en ipk bestand netjes uitgepakt ook in root.


Edited by Loui (PD1LOI), 26 September 2019 - 08:05.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users