Jump to content


Photo

foutje in lijst webcam-dieren.


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Youto

  • Senior Member
  • 521 posts

+11
Neutral

Posted 26 September 2019 - 04:13

Beste Hans, ik zie dat jij jezelf altijd 110 procent inzet om ons iedere keer weer prachtige zenderlijsten voor te schotelen en allereerst mijn dank hiervoor. mocht je hierbij door anderen geholpen worden dan wil ik bij deze hen ook bedanken. maar nu de door mij geconstateerde vreemde fout in de lijst webcams-dieren, ikzelf maar waarschijnlijk ook vele anderen kijken regelmatig naar de webcams van de diverse dieren die hier vooral in de broedperiode te zien zijn. Daarbij valt mij het al een paar maanden op dat in deze lijst iets vreemds gebeurd. In de lijst zijn vanaf nummer 46 tot 49 de nestkast binnen en buiten van een kauw te zien. Bij mij zijn deze nu buiten werking maar de hele broedperiode heeft het gewerkt. Als ik vanaf kanaalnummer 46 via de knop p+ doorzap naar 47, 48,49 enzovoort gebeurd er bij nummer 52 hetvolgende, ik zap van nr 51 via p+ naar 52 maar ik kom uit bij nr 47. Daarna ga ik via p+ weer naar 48, 49, 50, 51 en dan weer 47. Dit gaat eindeloos door. Ik moet via de nummerieke knoppen van de afstandsbediening handmatig 52 intypen om naar 52 te kunnen gaan. Als ik op kanaal 52 dan weerop p+ druk ga ik naar 53 maar daarna weer terug naar 47. Waarschijnlijk is dit gebeurd omdat de nestkast van nr47 al jaren door kerkuilen wordt gebruikt maar deze sinds vorig seizoen gekaapt is door kauwtjes. Vorig jaar stond er nog kerkuil vermeld en niet zoals nu een kauw. Om het verhaal nog wat ingewikkelder te maken, de nestkast van nr46, 47 en 48 is dezelfde nestkast als nr51, 52 en 53. Waarschijnlijk omdat de kauwtjes de nestkast van de kerkuilen gekraakt hebben is deze verwarring ontstaan. Omdat ik een grote passie heb voor kerkuilen volg ik deze webcams al een paar jaar en heb live mee kunnen kijken van de strijd tussen de kerkuilen en de kauwtjes. Vorig jaar zaten allereerst de kerkuilen er weer in, de kauwtjes hebben de kast overgenomen en de kerkuilen verjaagd. Iets later kwamen de kerkuilen terug en hebben zij weer een paar dagen in deze nestkast rondgehangen. Maar toch zijn ze weer verjaagd door de kauwtjes en die zijn ook gaan broeden in deze kast. Ik denk dat de beheerders van deze cams, vogelbescherming nederland, dusdanig in de war zijn geraakt door de vele bewonerswisselingen dat de cams en de benaming ervan een eigen leven zijn gaan leiden. Overigens, sinds kort zijn op kanaal 52 nu wel ineens kerkuilen en drie uilskuikens te zien. Ja, jonge uilen worden uilskuikens genoemd. Kan er ook niks aandoen. Zo, een lang verhaal met ik hoop een duidelijke uitleg en ik hoop dat jij iets met de kanaalsvolgorde kunt of misschien krijg je dit wel zo aangeleverd en is daar niets aan te veranderen. Dank voor je aandacht. mvg.

Re: foutje in lijst webcam-dieren. #2 hro

  • Senior Member
  • 2,557 posts

+756
Excellent

Posted 26 September 2019 - 10:43

beste Youto,

 

Reacties op de kanalenlijst naar daarin specifiek aangegeven e-mailadres svp.

 

Kanaalnummers (47 t/m 53 enzovoort) heb ik niets mee. Bij mij nummeren ze door (NPO 1 HD = 1, rest in de lijst in de duizenden).

 

Dat er webcams van vogelnestjes niet meer werken (buiten seizoen) is heel normaal. Jammer. Zie volgend jaar wel. Mogelijk worden ze dan weer actief.


Mutant HD51 via Wave T55 (5 lnb's: 9/13/19/23/28 oost) + Edision Mio 4K via Triax 1,2 meter met usals disecq.


Re: foutje in lijst webcam-dieren. #3 Youto

  • Senior Member
  • 521 posts

+11
Neutral

Posted 28 September 2019 - 00:29

#hro, ik zal mijn verhaal nogmaals optypen maar dan via de email. Kleine opmerking nog voor eventuele lezers met dezelfde interesse en die misschien zelf willen kijken, constateren, meedenken of op wat voor manier willen meedenken, de nummering opvolgend kan ik niet opnoemen omdat er wordt doorgeteld van het ene bouquet naar het volgende bouquet. Wanneer iemand, ik dus ook, de volgorde van de bouquetten wijzigt is bij diegenen de nummer volgorde niet meer hetzelfde dan wanneer de bouquetten niet verplaatst zijn. Wanneer je gaat naar menu>instellingen>systeem>GUI-instellingen>gebruikersinterface en dan de regel alternatieve telmodus op groen of ja zet dan zie je in de lijst webcam-dieren wel de nummering die ik opnoemde. Dus dan zie je wel de nummer 46, 47, 48 enz. Mvg.

Re: foutje in lijst webcam-dieren. #4 Youto

  • Senior Member
  • 521 posts

+11
Neutral

Posted 13 October 2019 - 11:10

Inmiddels is mij opgevallen dat na de laatste zenderlijsten updates alle streams van de vogelbescherming niet meer actief zijn. Waarschijnlijk begin volgend jaar weer als het nieuwe broedseizoen begint. Dus mijn hierboven aangekaarte ontdekkingen zijn nu niet meer van toepassing. Volgend voorjaar nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Re: foutje in lijst webcam-dieren. #5 hro

  • Senior Member
  • 2,557 posts

+756
Excellent

Posted 13 October 2019 - 11:35

klopt, iedere melding neem ik serieus, dus webcams vogelnetjes nagelopen en niet meer werkende verwijderd.

 

hoop volgend jaar nieuwe streams te zien of krijgen.

 

dan graag melden op specials@detransponder.nl


Mutant HD51 via Wave T55 (5 lnb's: 9/13/19/23/28 oost) + Edision Mio 4K via Triax 1,2 meter met usals disecq.


Re: foutje in lijst webcam-dieren. #6 Youto

  • Senior Member
  • 521 posts

+11
Neutral

Posted 15 October 2019 - 02:51

Ik ga mijn best doen.


1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users