Jump to content


Photo

Oscam delay start up


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 luxor

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 11 October 2019 - 10:52

Hello, I would like to delay oscam after the boot so that openvpn starts earlier.

How can I do that?

Thanks



Re: Oscam delay start up #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,908 posts

+838
Excellent

Posted 11 October 2019 - 11:05

Is that needed? Oscam readers will automatically (re)connect as soon as a network connection comes available.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Oscam delay start up #3 luxor

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 11 October 2019 - 11:15

Yeah I need oscam starts later than openvpn



Re: Oscam delay start up #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,908 posts

+838
Excellent

Posted 11 October 2019 - 13:31

Why? Oscam doesn't care that the VPN isn't up when it is started?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Oscam delay start up #5 luxor

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 11 October 2019 - 15:11

It's not a problem about oscam. It works good. I just want the VPN to work before oscam so that my original ip isn't shown at all.



Re: Oscam delay start up #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,908 posts

+838
Excellent

Posted 11 October 2019 - 15:28

If it connects to an IP that is reachable through both your internet connection and your VPN, can't you block it on your router? Or define a null route on your router for that IP? Or a static route on the box that forces the traffic to that IP to the VPN next-hop? Or setup the VPN on your router?

 

It isn't complex to alter the startup order, but it is complexer to make sure Oscam doesn't start before the tunnel is fully up, simply swapping the startup order doesn't guarantee that. 


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Oscam delay start up #7 mrvica

  • Senior Member
  • 737 posts

+45
Good

Posted 11 October 2019 - 16:50

in /etc/init.d/softcam.oscam instead of

#!/bin/sh
case "$1" in
start)
ulimit -s 1024
/usr/bin/oscam --wait 0 --config-dir /etc/tuxbox/config/oscam --daemon --pidfile /tmp/oscam.pid --restart 2 --utf8
;;

you put

sleep 30 && /usr/bin/oscam --wait 0 --config-dir /etc/tuxbox/config/oscam --daemon --pidfile /tmp/oscam.pid --restart 2 --utf8

adjust sleep more or less

Edited by mrvica, 11 October 2019 - 16:50.


Re: Oscam delay start up #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,908 posts

+838
Excellent

Posted 11 October 2019 - 17:31

That still doesn't guarantee that oscam will only start once the tunnel is up and there is IP connectivity.

 

Also, softcam.oscam is a system file, which means it may be overwritten on the next update.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Oscam delay start up #9 oldgraf

  • Senior Member
  • 25 posts

+1
Neutral

Posted 14 October 2019 - 12:54

http://www.streamboa...m.conf#serverip
is this in help ?

Re: Oscam delay start up #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,908 posts

+838
Excellent

Posted 14 October 2019 - 13:58

If by that you mean use the tap0 / tun0 IP, chances are Oscam won't start if OpenVPN isn't up, and that interface isn't available. You'll have to test if that works...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users