Jump to content


Photo

Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s

Mutant

  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 rainer

  • Member
  • 7 posts

0
Neutral

Posted 18 October 2019 - 17:38

Ik heb een Mutant HD60 4K met Openpli 7.1-release 4-8-2019. Ik heb een externe harde schrijf. Ik kijk naar een opname en "spoel" deze voor. Als ik terug keer naar normale snelheid krijg ik een stil staand beeld. Ik kan niet verder kijken. Ik moet de mediaspeler verlaten, terug keren naar het overzicht film`s en de film weer starten. Hij begint dan weer waar die gestopt is en de weergave is dan ook weer normaal. Zeer vervelend.



Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #2 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,797 posts

+1,290
Excellent

Posted 18 October 2019 - 17:40

Niet spoelen maar step-skippen. In meeste drivers is de implementatie van spoelen erg brak...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #3 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 4,467 posts

+137
Excellent

Posted 18 October 2019 - 17:47

https://wiki.openpli...weaks#Skip_time


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our new and improved wiki

Note: I do not provide support via PM !.


Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #4 rainer

  • Member
  • 7 posts

0
Neutral

Posted 18 October 2019 - 19:01

step-skippen????? in het nederlands......?



Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #5 Jaja

  • Senior Member
  • 121 posts

0
Neutral

Posted 18 October 2019 - 19:11

Ik zou zeggen in stapjes spoelen.



Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #6 cobus

  • Senior Member
  • 4,516 posts

+63
Good

Posted 18 October 2019 - 19:14

stukjes overslaan ?


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #7 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,797 posts

+1,290
Excellent

Posted 18 October 2019 - 20:14

Mijn Nederlands is nogal roestig, ik wist zo snel geen vertaling.

 

1/4/7 voor stapsgewijs achteruit, 3/6/9 voor stapsgewijs vooruit. Hoe groot de stappen zijn is in de configuratie instelbaar (weet even niet de standaard waardes).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #8 Sagitarius

  • Senior Member
  • 2,706 posts

+38
Good

Posted 18 October 2019 - 20:31

Heb hier 4, 8, 16, 32, 64 ingesteld bij 32 kun je het beeld nog aardig volgen tijdens de reclames :D



Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #9 rainer

  • Member
  • 7 posts

0
Neutral

Posted 18 October 2019 - 20:39

ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar in de gedeelte Expert instellingen - Opname kun je instellingen doen, aangepaste skiptijd. wie weet dat nou. is ergens een handleiding te downloaden voor de versie 7.1 - release? is er geen software oplossing



Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #10 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,797 posts

+1,290
Excellent

Posted 18 October 2019 - 21:55

Voor het spoelen? Nee, dat blijkt lastig implementeerbaar voor de fabrikanten blijkbaar...

 

En die setting is gedocumenteerd: https://wiki.openpli...weaks#Skip_time


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #11 Sagitarius

  • Senior Member
  • 2,706 posts

+38
Good

Posted 18 October 2019 - 21:58

ik heb het nog niet uitgeprobeerd maar in de gedeelte Expert instellingen - Opname kun je instellingen doen, aangepaste skiptijd. wie weet dat nou. is ergens een handleiding te downloaden voor de versie 7.1 - release? is er geen software oplossing

Die is er niet, als je op de ronde shuttel toets links of rechts drukt zie je in beeld de snelheid verschijnen en een voortgangsbalk, dat scrollen kun je onderbreken door op OK te drukken.

Je hoeft daarvoor niet in de menu's te zijn dit staat default zo, als je hier aan gewent bent zapt dat lekker snel met behoud van beeld, zelfs mijn vrouw snapt dit. :D



Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #12 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,161 posts

+616
Excellent

Posted 19 October 2019 - 09:24

weet even niet de standaard waardes -> 15 sec, 1 min, 15 min... stepskippen is veel praktischer dan spoelen. Spoelen gebeurt in ren soort simulatie mode wat eigenlijk snel stepskipt achterelkaar. Vooral terug spoelen is daardoor tricky. Met stepskippen ben je sneller over de reklame heen dan met spoelen plus het vraagt minder performance van je box. Ik had dit in de enigma1 tijd ooit geïmplementeerd en meegenomen vanuit een tivo box in de USA die dit ook had destijds....

Edited by littlesat, 19 October 2019 - 09:28.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #13 carlo666

  • Senior Member
  • 333 posts

+4
Neutral

Posted 19 October 2019 - 09:27

15, 60 en 300 seconden, de laatste verander ik altijd naar 420 seconden, 7 minuten om de reclameblokken bijna in 1 keer te skippen.



Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #14 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,161 posts

+616
Excellent

Posted 19 October 2019 - 09:29

De meeste reclame blokken duren idd ongeveer 7-8...

Edited by littlesat, 19 October 2019 - 09:30.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #15 Sagitarius

  • Senior Member
  • 2,706 posts

+38
Good

Posted 19 October 2019 - 10:07

De meeste reclame blokken duren idd ongeveer 7-8...

Bij SBS en consorten is het nog erger dan kun je rustig je auto gaan wassen het plafond witten en je tuin aanharken. :o



Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #16 rainer

  • Member
  • 7 posts

0
Neutral

Posted 21 October 2019 - 15:42

ik heb het uitgeprobeerd en het werkt goed. auto wassen gaat niet, heb geen auto. plafond witten hoef niet. tuin aanharken doe ik als ik geen tv kijk.

ga toch maar step-skippen. kan ik lekker op de bank blijven zitten



Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #17 GvdP

  • Senior Member
  • 452 posts

+3
Neutral

Posted 23 October 2019 - 20:21

Bij reclame 1x de 9 en 3x de 6 intoetsen.
Dan ben je 8 minuten verder in 3 seconden.
Meestal precies de duur van een blok reclame.

Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #18 S_Hopper

  • Senior Member
  • 285 posts

+5
Neutral

Posted 23 October 2019 - 20:47

Ik heb in de instelling 'opname' de waarde van toets 9 veranderd in 480 (480 sec.). Dan heb je meteen 8 minuten en hoef je maar één maal te drukken


Verstuurd vanaf mijn SM-N960F met Tapatalk

Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #19 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,161 posts

+616
Excellent

Posted 23 October 2019 - 20:56

Die 5 min komen nog uit de tijd dat de blokken meestal rond de 5 min zaten... daar has ik ze desfijds op gemikt... inmiddels is net ca 60% groter geworden in 16 jaar tijd of zo.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Mutant HD60 4K probleem met weergave film`s #20 mimisiku

  • Senior Member
  • 3,862 posts

+71
Good

Posted 7 December 2019 - 21:50

Door de reclame neem ik al jaaaaaren niet meer op. Haal iets interessants gewoon vanaf de nieuwsgroepen. Is ook de leeftijd vrees ik. Bij RTL 7 begint een film en na 5 minuten al een 16 minuten!!!! reclameblok. Dan ben ik het begin van de film allang kwijt!! Naar het einde toe steeds kortere filmfragmenten en langere reclameblokken. Ik doe er niet meer aan mee... Indirect dus een opgelost probleem. Ik hoef nooit te skippen want er IS geen reclame...
Met één been in het graf..... Helaas



1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users