Jump to content


Photo

Picons


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 dukdalf

  • Senior Member
  • 225 posts

+6
Neutral

Posted 21 October 2019 - 18:17

Omdat ik veel gebruik maak van de skip toetsen 1/3/6, gebruik ik versie 6.2.

In de latere versies is een freeze tijd opgetreden.

 

Misschien is het verstandig om geen discussie te beginnen over deze freeze, want die is al lang gevoerd en schijnbaar niet terug te brengen naar het niveau van 6.2.

 

Mijn vraag gaat over de picons in versie 6.2.

 

Ik moest opnieuw 6.2 flashen na een vastloper, en ontdekte later dat de picons er niet meer waren.

Ze zijn uit de applicatie lijst verdwenen.

Hoe dit opeens is verdwenen weet ik niet, maar onlangs kwam ik er achter.

 

Kan iemand mij een tip geven hoe ik de picons weer in de box krijg.

 

b.v.d.

 

 



Re: Picons #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,905 posts

+838
Excellent

Posted 21 October 2019 - 18:32

Dat zou niet het geval moeten zijn, ik kijk straks wel even...

 

edit: over welke box gaat dit precies?


Edited by WanWizard, 21 October 2019 - 18:35.

Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Picons #3 Jork

  • Senior Member
  • 423 posts

+5
Neutral

Posted 21 October 2019 - 18:36

Hier staat wel iets om je op gang te helpen dacht ik.

https://wiki.openpli...gin_Wiki:Picons

 

Vervolgens een autobackup maken dan kan je ze niet meer kwijt raken.


Edited by Jork, 21 October 2019 - 18:37.


Re: Picons #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,905 posts

+838
Excellent

Posted 21 October 2019 - 18:40

Nergens voor nodig, en een slecht idee, want picons staan onder package management, als je daar buiten met files gaat spelen wordt het een rommeltje.

 

Het moet iets lokaal zijn, want de 6.x picon feeds staan gewoon online, laatst bijgewerkt op 20 oktober. En de feed config is ook gewoon aanwezig.

 

Doe op die box eens "opkg update" op de commandline, komt een update van de picons feed voorbij?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Picons #5 dukdalf

  • Senior Member
  • 225 posts

+6
Neutral

Posted 22 October 2019 - 18:40

Het gaat over een Vu+ Ultimo 4K.

 

Helaas gaat mijn kennis niet ver genoeg wat betreft "opkg update". 

 

Betekent het dat ik een gewone update moet doen?



Re: Picons #6 dukdalf

  • Senior Member
  • 225 posts

+6
Neutral

Posted 22 October 2019 - 19:23

Al doende leert men.

 

Ik heb altijd gedacht dat als je bij een niet meer ondersteunde versie blijft je dan geen update meer hoeft te doen.

 

Nu ik een update heb gedaan is de picon mogelijkheid weer bij de applicaties verschenen.

 

Bedankt voor de support.



Re: Picons #7 dukdalf

  • Senior Member
  • 225 posts

+6
Neutral

Posted 23 October 2019 - 13:29

Omdat ik veel gebruik maak van de skip toetsen 1/3/6, gebruik ik versie 6.2.

In de latere versies is een freeze tijd opgetreden.

 

Misschien is het verstandig om geen discussie te beginnen over deze freeze, want die is al lang gevoerd en schijnbaar niet terug te brengen naar het niveau van 6.2.

 

Mijn vraag gaat over de picons in versie 6.2.

 

Ik moest opnieuw 6.2 flashen na een vastloper, en ontdekte later dat de picons er niet meer waren.

Ze zijn uit de applicatie lijst verdwenen.

Hoe dit opeens is verdwenen weet ik niet, maar onlangs kwam ik er achter.

 

Kan iemand mij een tip geven hoe ik de picons weer in de box krijg.

 

b.v.d.

 

Helaas heb ik in dit topic een schrijffout gemaakt.

 

Het ging niet over 6.2 maar over 6.1.

 

Juist bij 6.2 is de freeze erin gekomen.

 

Hieronder uitleg hoe dit bij toeval nu voor mij is opgelost.

 

Als je 6.1 een update geeft, gaat hij naar 6.2.

In deze 6.2 zit wel de picon instelling.

Deze heb ik geïnstalleerd, ingesteld en daarna een backup gemaakt.  

 

Hierna weer 6.1 geïnstalleerd en de backup terug gezet.

 

De picon instelling is weliswaar niet meer zichtbaar bij de applicaties, maar hij heeft wel de instelling bewaard in de backup.

Zodoende heb ik nu wel de picons zichtbaar via 6.1.



Re: Picons #8 dukdalf

  • Senior Member
  • 225 posts

+6
Neutral

Posted 23 October 2019 - 19:31

Helaas nadat de box is uitgezet zijn de picons weer weg.

 

Is er iemand die mij aan een versie 6.1 kan helpen, waarin in de applicatielijst de picons staan.

 

b.v.d.



Re: Picons #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,905 posts

+838
Excellent

Posted 23 October 2019 - 19:33

Die bestaat niet.

 

In 6.2 zijn de picons naar een andere feed verhuisd, en omdat we 6.1 niet meer ondersteunen en bouwen, is die daar niet meer beschikbaar.

 

Als je Windows XP wilt blijven gebruiken, zul je moeten accepteren dat er geen updates meer zijn... ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Picons #10 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,033 posts

+68
Good

Posted 24 October 2019 - 09:02

Helaas nadat de box is uitgezet zijn de picons weer weg.

 

Is er iemand die mij aan een versie 6.1 kan helpen, waarin in de applicatielijst de picons staan.

 

b.v.d.

Je moet gewoon overstappen naar 7.1 dan ben je heel even bezig met het herstellen van je instellingen, maar daarna hoor je er weer gewoon bij (updates).


Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: Picons #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,905 posts

+838
Excellent

Posted 24 October 2019 - 09:08

Als je een gewone "autobackup" maakt, en die na de flash terug zet, hoef je helemaal geen instellingen te herstellen...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Picons #12 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,033 posts

+68
Good

Posted 24 October 2019 - 09:08

Omdat ik veel gebruik maak van de skip toetsen 1/3/6, gebruik ik versie 6.2.

In de latere versies is een freeze tijd opgetreden.

 

Misschien is het verstandig om geen discussie te beginnen over deze freeze, want die is al lang gevoerd en schijnbaar niet terug te brengen naar het niveau van 6.2.

 

Mijn vraag gaat over de picons in versie 6.2.

 

Ik moest opnieuw 6.2 flashen na een vastloper, en ontdekte later dat de picons er niet meer waren.

Ze zijn uit de applicatie lijst verdwenen.

Hoe dit opeens is verdwenen weet ik niet, maar onlangs kwam ik er achter.

 

Kan iemand mij een tip geven hoe ik de picons weer in de box krijg.

 

b.v.d.

Ik heb OpenPli 7.2 en ik heb hier helemaal geen last van freeze En ik heb een HD51 van Mutant.


Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: Picons #13 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,033 posts

+68
Good

Posted 24 October 2019 - 09:10

Als je een gewone "autobackup" maakt, en die na de flash terug zet, hoef je helemaal geen instellingen te herstellen...

Dat ging bij mij toen mis, maar dat kan dus ook persoonlijk hier zijn geweest. Vandaar ik dus veronderstelde dat je dat met de hand moest doen.


Edited by Loui (PD1LOI), 24 October 2019 - 09:10.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: Picons #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,905 posts

+838
Excellent

Posted 24 October 2019 - 10:31

Ik zou niet direct weten wat er mis zou kunnen gaan, de backup op zich is compatible (behalve samba, maar daarvoor wordt er geconverteerd). en de autoinstall die niet altijd goed gaat omdat packages soms andere namen krijgen.

 

Maar goed, als het mis gaat kun je alsnog een factory reset doen en het met de hand oplossen. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Picons #15 dukdalf

  • Senior Member
  • 225 posts

+6
Neutral

Posted 25 October 2019 - 15:13

Goed, het lukt dus wel.

 

7.1 geladen en ingesteld met picons.

 

Backup gemaakt en deze na laden 6.1 weer terug gezet.

 

Picons blijven nu zichtbaar.

 

 

Omdat ik veel gebruik maak van de skip toetsen 1/3/6, gebruik ik versie 6.2.

In de latere versies is een freeze tijd opgetreden.

 

Misschien is het verstandig om geen discussie te beginnen over deze freeze, want die is al lang gevoerd en schijnbaar niet terug te brengen naar het niveau van 6.2.

 

Mijn vraag gaat over de picons in versie 6.2.

 

Ik moest opnieuw 6.2 flashen na een vastloper, en ontdekte later dat de picons er niet meer waren.

Ze zijn uit de applicatie lijst verdwenen.

Hoe dit opeens is verdwenen weet ik niet, maar onlangs kwam ik er achter.

 

Kan iemand mij een tip geven hoe ik de picons weer in de box krijg.

 

b.v.d.

Ik heb OpenPli 7.2 en ik heb hier helemaal geen last van freeze En ik heb een HD51 van Mutant.

 

 

 

Op mijn Vu+ wel degelijk een duidelijk verschil wat freeze betreft.

Lijkt mij sterk dat die op een Mutant niet zit.



Re: Picons #16 dukdalf

  • Senior Member
  • 225 posts

+6
Neutral

Posted 25 October 2019 - 17:52

Zoals voormalig minister Opstelten eens riep.

 

HET WAS NIKS, HET IS NIKS, EN HET WORDT NIKS.

 

Snel vergeten dit onderwerp.



Re: Picons #17 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,118 posts

+266
Excellent

Posted 26 October 2019 - 09:21

Misschien is het verstandig om geen discussie te beginnen over deze freeze, want die is al lang gevoerd en schijnbaar niet terug te brengen naar het niveau van 6.2.

Toch wil ik nog even iets kwijt over deze opmerking, het lijkt me duidelijk dat dit buiten onze macht ligt, de fabrikant gaat nu eenmaal over de drivers, als je je er enorm aan stoort zou ik lekker op 6.2 blijven.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Picons #18 dukdalf

  • Senior Member
  • 225 posts

+6
Neutral

Posted 26 October 2019 - 17:46

Ik wilde met mijn opmerking duidelijk maken dat ik juist geen discussie over de freeze wilde.

 

Alleen had ik graag de picons erbij gezien die er ooit wel in zat.

 

Dat jullie er niets aan kunnen doen was uit vorige topics al duidelijk genoeg.

 

Het is dus aan mij waar ik voor kies.



Re: Picons #19 dukdalf

  • Senior Member
  • 225 posts

+6
Neutral

Posted 30 October 2019 - 07:37

Ik ben blijven fröbelen en kwam tot de ontdekking dat de picons die op de HD waren gezet gewoon blijven werken,

mist je deze niet, zoals ik later deed, in een MAP plaatst.  

 

Dan zijn ze niet meer zichtbaar.

 

Als ik ze weer uit de MAP haal, en gewoon weer op de HD plaats, dan werken de picons ook weer.

 

Voor degen die het interesseert:

 

Van 6.1. backup gemaakt, 7.1 flashen, backup terugzetten, picons installeren en weer een backup maken.

 

Dan 6.1 opnieuw flashen en de laatste backup terug zetten en de picons blijven zichtbaar.

 

Het is dus toch wat geworden.



Re: Picons #20 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,118 posts

+266
Excellent

Posted 30 October 2019 - 16:04

Als je de picons gewoon in /picon (en niet /picons) zet op de box, zal het altijd werken, tegenwoordig is het flashgeheugen van de box, groot genoeg om de picons op te plaatsen.

Voordeel ten opzichte van picons op de hdd en in de flash is dat na elke zap de hdd niet opspint (als die in idle staat)

 

Picons installeren vanuit de feed lukt altijd, ongeacht welke box het is dus dat je zoveel problemen met die picons hebt gehad is voor mij een raadsel.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users