Jump to content


Photo

OpenPLi 7.1 and gstreamer crashes DM8000


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 bestetil

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 3 November 2019 - 11:20

When I play mkv files on my DM8000 with MediaPlayer (what I guess is gstreamer?), I get crashes every 5-10min. The image freezes, then the sound freezes three seconds later, and the box becomes non-responsive and I have to reboot. I assume there is no crash log. This is only the case since I installed OpenPLi, before I was on an older Gemini3 image and had no such issues.

 

Thank you for suggestions for how to solve or how to determine the source of the problem.



Re: OpenPLi 7.1 and gstreamer crashes DM8000 #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,442 posts

+869
Excellent

Posted 3 November 2019 - 12:55

If you can reproduce it, login with telnet/ssh, stop Enigma with:

init 4

then restart it in the foreground, in debug mode, with

ENIGMA_DEBUG_LVL=4 enigma2

and see if there is anything interesting logged to the console when the box freezes...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 and gstreamer crashes DM8000 #3 bestetil

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 3 November 2019 - 15:00

Thanks for your answer, I've tried this three times. Unfortunately, 2 out of 3 times the crash did not leave any traces. Basically the freeze happens, and telnet freezes as well, giving a network timeout after 15min without logging anything out of the ordinary.

[eServiceMP3] async-done - 1 video, 1 audio, 0 subtitle
[eServiceMP3] AUDIO STRUCT=audio/mpeg
[eServiceMP3] audio stream=0 codec=MPEG-4 AAC audio language=und
[eServiceMP3] state transition PAUSED -> PLAYING

(just stops here, telnet freezes as well)

One time there was a different behavior: This time the screen went black instead of freezing (so it might be an error unrelated to the usual one). The log of this one:

^CconnectionLost? [Failure instance: Traceback (failure with no frames): <class 'twisted.internet.error.ConnectionLost'>: Connection to the other side was lost in a non-clean fashion: Connection lost.
]
[eServiceMP3] stop /mnt/net/***/***.mkv
[eServiceMP3] stop state:PLAYING pending:VOID_PENDING ret:SUCCESS
[eDVBDB] getBouquet failed.. no path given!
service end!
resolved to PLAY
[eServiceMP3] destruct!
[eDVBDB] ---- saving lame channel db
[eDVBDB] saved 413 channels and 5995 services!
[eDVBResourceManager] release cached channel (timer timeout)
[Avahi] avahi_timeout_new
[Avahi] avahi_timeout_free
[Avahi] avahi_watch_free
[Avahi] avahi_timeout_update
[Avahi] avahi_timeout_free
[eEPGCache] store epg to realpath '/media/hdd/epg.dat'
[eEPGCache] 1167 events written to /hdd/epg.dat
[eDVBLocalTimeHandler] set RTC to previous valid time
[eInit] - (41) Stream server
[eInit] - (41) Encoders
[eInit] - (41) eServiceFactoryDVB
[eInit] - (41) eServiceFactoryFS
[eInit] - (41) eServiceFactoryM2TS
[eInit] - (41) eServiceFactoryHDMI
[eInit] - (41) eServiceFactoryTS
[eInit] - (41) eServiceFactoryWebTS
[eInit] - (41) eServiceFactoryDVD
[eInit] - (41) eServiceFactoryMP3
[eInit] - (40) eServiceCenter
[eInit] - (35) CA handler
[eInit] - (35) CI Slots
[eInit] - (30) eActionMap
[eInit] - (22) Hdmi CEC driver
[eInit] - (21) input device driver
[eInit] - (20) AVSwitch Driver
[eInit] - (20) misc options
[eInit] - (20) RC Input layer
[eInit] - (20) UHF Modulator
[eInit] - (20) DVB-CI UI
[eInit] - (15) eWindowStyleManager
[eInit] - (10) gRC
[gRC] waiting for gRC thread shutdown
[gRC] thread has finished
[eInit] - (9) Font Render Class
[eInit] - (9) gLCD
[eInit] - (9) GFBDC
[eInit] - (8) graphics acceleration manager
[eInit] - (5) Tuxtxt
[eInit] - (1) Background File Eraser
[eInit] reached rl -1

Any ideas how to fix this one (on the off-chance, that it's actually fixing the original problem)?


Edited by bestetil, 3 November 2019 - 15:01.


Re: OpenPLi 7.1 and gstreamer crashes DM8000 #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,442 posts

+869
Excellent

Posted 3 November 2019 - 15:03

This looks more like a network issue, can you reproduce it with local media (disk or USB device)?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 and gstreamer crashes DM8000 #5 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,592 posts

+254
Excellent

Posted 3 November 2019 - 15:40

Or RAM is full. You can try to add swap.
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: OpenPLi 7.1 and gstreamer crashes DM8000 #6 bestetil

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 3 November 2019 - 20:45

I tried to ftp copy the mkv-file to the hdd, same crashes occurred. I don't have a usb medium at the moment which takes the file size. I can also play the same video fine over chromecast.

 

Added swap manager and created a swapfile on USB (1GB), still crashes.



Re: OpenPLi 7.1 and gstreamer crashes DM8000 #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,442 posts

+869
Excellent

Posted 3 November 2019 - 23:20

Login to the box with telnet or ssh, stop Enigma with

init 4

then restart in debug mode

ENIGMA_DEBUG_LVL=4 enigma2

start playback of the mkv again, check the debug output when it crashes again, and post any results here.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 and gstreamer crashes DM8000 #8 bestetil

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 4 November 2019 - 09:19

@WanWizard: We did that already above, remember?  :huh:  :blink:

 

Whenever the crash was as usual (picture freezing, sound freezing some seconds afterwards), there was no additional output, and telnet froze as well (because the connection is lost I guess).


Edited by bestetil, 4 November 2019 - 09:19.


Re: OpenPLi 7.1 and gstreamer crashes DM8000 #9 jeanclaude

  • Senior Member
  • 777 posts

+27
Good

Posted 4 November 2019 - 11:04

as suggested before, most likely run of of memory. Have you tried the option to extend the dm8000 memory by adding a swapfile ? I'd start there .....


DreamBox 7000S+8000HD (eindelijk), openPLi, CCcam, 85 cm schotel, draaibare opstelling en VEEL te weinig slaap.

Re: OpenPLi 7.1 and gstreamer crashes DM8000 #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,442 posts

+869
Excellent

Posted 4 November 2019 - 12:19

@WanWizard: We did that already above, remember?  :huh:  :blink:

 

No, otherwise I wouldn't have suggested it ;). I have a health condition that makes remembering a bit of an issue... :(


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.1 and gstreamer crashes DM8000 #11 bestetil

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 4 November 2019 - 17:09

as suggested before, most likely run of of memory. Have you tried the option to extend the dm8000 memory by adding a swapfile ? I'd start there .....

 

Yes, see above, I've tried that without any luck...

 

Added swap manager and created a swapfile on USB (1GB), still crashes.

 

 

No, otherwise I wouldn't have suggested it ;). I have a health condition that makes remembering a bit of an issue... :(

Sorry, I didn't know. Thanks for helping.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users