Jump to content


Photo

config.misc.startCounter=67 resetten


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 jos1311

  • Senior Member
  • 26 posts

+1
Neutral

Posted 9 November 2019 - 15:40

config.misc.startCounter=67

 

kun je dit zonder te 

Flashen resetten naar 2 maal opstarten of zo iets

 

 



Re: config.misc.startCounter=67 resetten #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,252 posts

+30
Good

Posted 9 November 2019 - 15:42

Tuurlijk, waarom niet...
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: config.misc.startCounter=67 resetten #3 jos1311

  • Senior Member
  • 26 posts

+1
Neutral

Posted 9 November 2019 - 15:47

ik had van 67 nummer 3 gemaakt opslaan opstarten en toen was het weer 67 doe dus iets fout



Re: config.misc.startCounter=67 resetten #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,495 posts

+873
Excellent

Posted 9 November 2019 - 16:12

Je kunt geen config "onder water" aanpassen terwijl Enigma loopt. Dus eerst stoppen met

init 4

daarna aanpasssen, en weer starten met

init 3

Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: config.misc.startCounter=67 resetten #5 jos1311

  • Senior Member
  • 26 posts

+1
Neutral

Posted 9 November 2019 - 16:17

oké :)  bedankt



Re: config.misc.startCounter=67 resetten #6 cobus

  • Senior Member
  • 3,837 posts

+48
Good

Posted 9 November 2019 - 18:00

Hier staat hij inmiddels op 865 (na de laatste schone flash) kan me er ook niet druk over maken.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: config.misc.startCounter=67 resetten #7 jos1311

  • Senior Member
  • 26 posts

+1
Neutral

Posted 9 November 2019 - 18:09

een beetje spelen altijd leuk en :)  leerzaam



Re: config.misc.startCounter=67 resetten #8 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,981 posts

+25
Good

Posted 9 November 2019 - 18:50

Hier staat hij inmiddels op 865 (na de laatste schone flash) kan me er ook niet druk over maken.

Sommige tv fabrikanten gebruiken dit getal om het aantal ''branduren'' te registreren, als je een keer storing hebt aan je scherm dan kunnen ze je afpoeieren met dat de garantie vervalt door teveel gebruik. :o


Edited by Sagitarius, 9 November 2019 - 18:50.


Re: config.misc.startCounter=67 resetten #9 cobus

  • Senior Member
  • 3,837 posts

+48
Good

Posted 9 November 2019 - 19:29

Ja maar mijn getal in een enigma2 decoder zal de tv fabrikant(en) een worst wezen.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: config.misc.startCounter=67 resetten #10 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,167 posts

+268
Excellent

Posted 10 November 2019 - 09:50


Sommige tv fabrikanten gebruiken dit getal om het aantal ''branduren'' te registreren, als je een keer storing hebt aan je scherm dan kunnen ze je afpoeieren met dat de garantie vervalt door teveel gebruik. :o

 

Als die waarden bij andere fabrikanten net zo makkelijk te manipuleren zijn heeft het totaal geen meerwaarde ... ;)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: config.misc.startCounter=67 resetten #11 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,731 posts

+543
Excellent

Posted 10 November 2019 - 10:47

Welke toegevoegde waarde heeft het om dit te manipuleren?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: config.misc.startCounter=67 resetten #12 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,167 posts

+268
Excellent

Posted 10 November 2019 - 11:38

Welke toegevoegde waarde heeft het om dit te manipuleren?

Als we ons dat gaan afvragen moet je eerst antwoord kunnen/willen geven op het nut om het aantal herstarts van enigma2 weer te geven..... ;)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: config.misc.startCounter=67 resetten #13 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,731 posts

+543
Excellent

Posted 10 November 2019 - 11:50

Klopt ook weer....de eerste keer is belangrijk omdat dit de wizard start.... het was bedoeld ooit om te Chechen of de box spontaan zonder log ‘s nachts herstart was... dus als tool

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: config.misc.startCounter=67 resetten #14 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,167 posts

+268
Excellent

Posted 10 November 2019 - 11:59

Vroeger was dit, voor zover ik me kan herinneren inderdaad een 'first start' of iets dergelijks, om de wizard niet elke keer na een reboot te doen starten.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: config.misc.startCounter=67 resetten #15 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,981 posts

+25
Good

Posted 10 November 2019 - 12:49

 


Sommige tv fabrikanten gebruiken dit getal om het aantal ''branduren'' te registreren, als je een keer storing hebt aan je scherm dan kunnen ze je afpoeieren met dat de garantie vervalt door teveel gebruik.

 

Als die waarden bij andere fabrikanten net zo makkelijk te manipuleren zijn heeft het totaal geen meerwaarde ...

 

Dat zijn ze dus niet (te manipuleren), het is geen open source sw zoals Linux dus kom je daar normaliter niet bij. :huh: In een heel ver verleden heb ik hier eens een monteur over de vloer gehad die deze waarde met een speciale afstandsbediening en service code kon resetten toen de kleurenbuis werd vervangen dat kwam toen nogal eens voor dat er een kleuren kanon uitviel of de matrix losliet in de beeldbuis zelf. :wacko:


Edited by Sagitarius, 10 November 2019 - 12:50.


Re: config.misc.startCounter=67 resetten #16 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,731 posts

+543
Excellent

Posted 10 November 2019 - 15:11

Als de teller on verwacht verhoogd dan heb je een indicatie/verificatie dat enigma herstart is (eventueel zonder crashlog) dat was ooit het doel om hem zichtbaar te maken... maar hij zat er wel al altijd in.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users