Jump to content


Photo

Fallback tuner vraag

fallback tuner enigma2

  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1 babba

  • Member
  • 24 posts

0
Neutral

Posted 13 November 2019 - 15:39

Hoi

 

Ik hoop dat iemand mij wat advies kan geven over de fallback tuner?

Begrijp ik goed dat dit alleen over http://ip:port werkt en niet over https://ip:port.

 

Ik wilde volgende opstelling maken voor in huis ( 2 decoders ) en 1 decoder op me werk

 

Centrale decoder thuis met meerdere decoders die gebruik kunnen maken van de fallback tuner. ook wil ik een decoder die kan connecten over https Is dat mogelijk Zo niet zouden julie mij willen adviseren over er andere tools zijn ?

Ik weet ook dat een VPN een stuk beter en veiliger is alleen heb ik daar een beetje moeite mee met configureren Dat komt later wel.

 

Alvast bedankt !

 

Bart



Re: Fallback tuner vraag #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,497 posts

+873
Excellent

Posted 13 November 2019 - 15:45

Gewoon streamen over internet werkt zelden, een MPEG TS is real-time, elk beetje jitter of latency zorgt er voor dat het afspelen stopt, schokt, je blokjes krijgt, etc.

 

Als je server box transcoding heeft, dan gaat het een stuk beter, ik heb daarvoor speciaal een client box (een Vu Zero) in mijn koffer zitten zodat ik onderweg TV kan kijken via mijn box thuis.

 

Ik heb geen ervaring met https, je box open zetten op het internet is ook dan onverstandig, https beveiligd je helemaal nergens tegen.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Fallback tuner vraag #3 babba

  • Member
  • 24 posts

0
Neutral

Posted 13 November 2019 - 15:58

Gewoon streamen over internet werkt zelden, een MPEG TS is real-time, elk beetje jitter of latency zorgt er voor dat het afspelen stopt, schokt, je blokjes krijgt, etc.

 

Als je server box transcoding heeft, dan gaat het een stuk beter, ik heb daarvoor speciaal een client box (een Vu Zero) in mijn koffer zitten zodat ik onderweg TV kan kijken via mijn box thuis.

 

Ik heb geen ervaring met https, je box open zetten op het internet is ook dan onverstandig, https beveiligd je helemaal nergens tegen.

 

Hoi bedankt voor je reply.

 

Ik ben het niet helemaal met je eens Ik stream heel vaak via de webif en open het bestand auto in VLC en dat loopt als een trein Het idee om gewoon te kunnen zappen tussen de zenders door zonder dat je vlc moet sluiten en dan met de hand naar een andere zender zappen. 

 

Groet



Re: Fallback tuner vraag #4 MiLo

  • PLi® Core member
  • 13,895 posts

+291
Excellent

Posted 13 November 2019 - 16:26


Ik weet ook dat een VPN een stuk beter en veiliger is alleen heb ik daar een beetje moeite mee met configureren Dat komt later wel.

 

Toch maar uitzoeken, want als je straks een of ander ransomware virus op je dak hebt, of je bankrekening is ineens leeg, dan heb je er spijt van dat je niet een uurtje aan VPN opzetten besteed hebt...


Real musicians never die - they just decompose

Re: Fallback tuner vraag #5 babba

  • Member
  • 24 posts

0
Neutral

Posted 13 November 2019 - 16:40

 


Ik weet ook dat een VPN een stuk beter en veiliger is alleen heb ik daar een beetje moeite mee met configureren Dat komt later wel.

 

Toch maar uitzoeken, want als je straks een of ander ransomware virus op je dak hebt, of je bankrekening is ineens leeg, dan heb je er spijt van dat je niet een uurtje aan VPN opzetten besteed hebt...

 

Oke dat ga ik doen Maar de kernvraag was " werkt de fallback tuner over https"  

 

Bedankt :D



Re: Fallback tuner vraag #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,497 posts

+873
Excellent

Posted 13 November 2019 - 17:05

Ik zou niet weten waarom niet (en snel genoeg geprobeerd), maar ik heb het nog nooit nodig gehad.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Fallback tuner vraag #7 babba

  • Member
  • 24 posts

0
Neutral

Posted 13 November 2019 - 17:13

Ik zou niet weten waarom niet (en snel genoeg geprobeerd), maar ik heb het nog nooit nodig gehad.

 

Misschien omdat ik er een stream proxy tussen heb zitten op een hoge poort



Re: Fallback tuner vraag #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,497 posts

+873
Excellent

Posted 13 November 2019 - 17:16

Wat is "een stream proxy"?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Fallback tuner vraag #9 babba

  • Member
  • 24 posts

0
Neutral

Posted 13 November 2019 - 17:39

Wat is "een stream proxy"?

can je de default stream port veranderen naar bv 5000



Re: Fallback tuner vraag #10 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,731 posts

+543
Excellent

Posted 13 November 2019 - 17:58

De client box via VPN laten verbinden en het maakt totaal niets uit of het https of http is.


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Fallback tuner vraag #11 babba

  • Member
  • 24 posts

0
Neutral

Posted 13 November 2019 - 18:04

De client box via VPN laten verbinden en het maakt totaal niets uit of het https of http is.

Dan gaan we dat maar doen ,

 

Kan je me paar stappen in de goede richting willen geven ?  Welke software, welke aanbieder  etc

 

Bedankt



Re: Fallback tuner vraag #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,497 posts

+873
Excellent

Posted 13 November 2019 - 18:28

Daar zijn geen aanbieders voor nodig, "internet" VPN's zijn bedoeld om land restricties om te tuin te leiden, of om je eigen IP te verbergen.

 

Je hebt een VPN client aan de remote kant nodig (PC of client box), en een VPN server thuis. Het meest flexibele is in de meeste gevallen OpenVPN. Sommige internet routers hebben dit aan boord, alternatief is dat je het op je thuis box installeert, en dan vanaf je router een poort forward doet van de OpenVPN poort.

 

openvpn zit gewoon in de downloads (menu, plugins, software management, advanced, package management, openvpn).

 

De configuratie is commandline werk, dus daar moet je je wat voor inlezen.

 

can je de default stream port veranderen naar bv 5000

 

Dat zegt me nog vrij weinig. Bedoel je daarmee de streamproxy die op je box draait (die doet transcoding, niet streaming), of iets anders dat je zelf hebt geinstalleerd?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Fallback tuner vraag #13 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,731 posts

+543
Excellent

Posted 13 November 2019 - 18:38

Als je eenmaal VPN hebt dan is het ook niet meer nodig die poort om te zetten want je hoeft die poort dan niet meer te verstoppen via een minder gebruikelijke poort (al hoewel det verstoppen ook niet echt helpt... want een andere poort wordt ook gevonden)...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Fallback tuner vraag #14 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,981 posts

+25
Good

Posted 13 November 2019 - 19:14

 

De client box via VPN laten verbinden en het maakt totaal niets uit of het https of http is.

Dan gaan we dat maar doen ,

 

Kan je me paar stappen in de goede richting willen geven ?  Welke software, welke aanbieder  etc

 

Bedankt

 

Een goed advies koop er een NAS bij bv een Synology, ik heb daar een OpenVpn server (en Oscam server) op draaien, echt top werkt dat geen gezeur met providers ed, en het is gratis. ;)

Ik zou niet zonder meer kunnen, als ik op vakantie of langere tijd elders ben dan neem ik een mijn Mutant HD60 (voorheen de grotere ET8000)ontvanger mee en heb dan alle kabel en satellietzenders van thuis via VPN en geen gedoe via de web interface of VLC waar je slecht van zender mee kunt wisselen.


Edited by Sagitarius, 13 November 2019 - 19:15.


Re: Fallback tuner vraag #15 babba

  • Member
  • 24 posts

0
Neutral

Posted 13 November 2019 - 21:44

 

 

De client box via VPN laten verbinden en het maakt totaal niets uit of het https of http is.

Dan gaan we dat maar doen ,

 

Kan je me paar stappen in de goede richting willen geven ?  Welke software, welke aanbieder  etc

 

Bedankt

 

Een goed advies koop er een NAS bij bv een Synology, ik heb daar een OpenVpn server (en Oscam server) op draaien, echt top werkt dat geen gezeur met providers ed, en het is gratis. ;)

Ik zou niet zonder meer kunnen, als ik op vakantie of langere tijd elders ben dan neem ik een mijn Mutant HD60 (voorheen de grotere ET8000)ontvanger mee en heb dan alle kabel en satellietzenders van thuis via VPN en geen gedoe via de web interface of VLC waar je slecht van zender mee kunt wisselen.

 

Mijn modem Hitron modem kan volgens mij ook een vpn server Moet daar eens naar kijken .



Re: Fallback tuner vraag #16 babba

  • Member
  • 24 posts

0
Neutral

Posted 13 November 2019 - 21:47

Dus om het simpel te houden , ik hoef geen dienst af te nemen ergens om een vpn op te zetten . Als ik ondersteunende hardware heb zoals een modem /router /ddwrt / Synology etc zou ik dat dus zelf kunnen doen .?

Ben redelijk handig met internet maar dit nog nooit opgezet 

 

Bedankt voor de reply's ! straks maar er is lekker voor gaan zitten 



Re: Fallback tuner vraag #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 49,497 posts

+873
Excellent

Posted 13 November 2019 - 21:51

Dus om het simpel te houden , ik hoef geen dienst af te nemen ergens om een vpn op te zetten . Als ik ondersteunende hardware heb zoals een modem /router /ddwrt / Synology etc zou ik dat dus zelf kunnen doen .?

 

Yup.

 

Ik heb het tot een paar maanden geleden gedaan via OpenVPN op mijn synology. Ik heb nu een router/firewall die dat ingebouwd heeft.

 

Grote voordeel van een "kant en klaar" server oplossing is dat veelal er ook een optie is om de benodige client configuratie en certificaten te downloaden, en dat maakt het werk een stuk eenvoudiger.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Fallback tuner vraag #18 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,981 posts

+25
Good

Posted 13 November 2019 - 22:14

Dus om het simpel te houden , ik hoef geen dienst af te nemen ergens om een vpn op te zetten . Als ik ondersteunende hardware heb zoals een modem /router /ddwrt / Synology etc zou ik dat dus zelf kunnen doen .?

Ben redelijk handig met internet maar dit nog nooit opgezet 

 

Bedankt voor de reply's ! straks maar er is lekker voor gaan zitten 

Op je router kan het ook zelfs zonder WRT fw, ik heb het hier op mijn Asus AC3200 zitten ik gebruik de originele fw, voor backup mocht mijn NAS een keer vastlopen en dat is nog maar 1x gebeurd net toen ik op vakantie was :( Dat zal me geen 2e keer overkomen ik heb nu dus ook nog mijn Asus met open vpn achter de hand. Heb op mijn 2 Androids telefoon en tablet de OpenVpn Connect app gezet die de 2 tunnels beide kan gebruiken.

Ik heb hier akelig snel (1Gbps symmetrisch up/down) internet van Jonaz dus dat is geen belemmering voor de upload. :)



Re: Fallback tuner vraag #19 babba

  • Member
  • 24 posts

0
Neutral

Posted 13 November 2019 - 22:15

Ik ga even kijken wat me router aanbiedt Alle features zijn unlocked Ben nu op werk :( Ik kom hier op terug 

 

Bedankt!



Re: Fallback tuner vraag #20 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,486 posts

+116
Excellent

Posted 14 November 2019 - 08:21

Een voordeel dat het opzetten van een VPN verbinding m.b.v. een "goede" router kan hebben is dat je de gateway per node (=elk apparaat in je netwerk) kunt instellen. Misschien nog even voor de duidelijkheid een VPN service m.b.v. een provider biedt meer anonimiteit, het zelf opzetten van een VPN verbinding waar we het hier over hebben maakt het mogelijk een veilige verbinding met je thuis netwerk en elders op te zetten, dit biedt dus geen anonimiteit.

 

https://wiki.openpli.org/VPN


Edited by 40H3X, 14 November 2019 - 08:22.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users