Jump to content


Photo

Hulp met HDMI-CEC configuratie


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 dolphs

  • Senior Member
  • 730 posts

+7
Neutral

Posted 18 November 2019 - 13:20

Mede hobbyisten,

 

Ik heb een Vu+uno 4k (eerste model) cable - daaraan hangen een versterker ( marantz ) en tv ( panasonic ).

[ tv - versterker hdmi 2.0 ARC ] - [ versterker - Vu+ hdmi 2.0 ]

 

Het idee is dat deze combo met de AB van de Panasonic TV wordt bediend, dus o.a. aan/uit wordt geschakeld.
Met OpenATV6.3 lukte dat feilloos, maar met OpenPLi7.1 heb ik hier grote moeite mee.

 

Het zappen tussen programma's ( pijltjestoetsen op AB ) werkt niet vanuit een "cold start".
Hiermee bedoel ik, dat ik gebruik maak van de "feature" dat de stb 's nachts in deep sleep is
en voorts in de vroege ochtend weer naar standby gaat, zodat met de Pana AB de gehele zaak aan kan.

Het vreemde is dat in eerste instantie na een handmatige "reboot" ( dus niet alleen enigma2 )
er inderdaad op de AB werd gereageerd, ik kon dus ook zappen met de Pana AB.
Dit mede dankzij verhogen "config.hdmicec.minimum_send_interval=1000".
Echter na e.e.a. geprobeerd te hebben is ook die oplossing er nu niet meer, nu gaat de boel wel aan maar kan ik dus niet zappen.

Op dit moment heb ik in "/etc/enigma2/settings" de volgende instellingen staan:

config.hdmicec.bookmarks=['/hdd/']
config.hdmicec.control_tv_standby=false
config.hdmicec.control_tv_wakeup=false
config.hdmicec.enabled=true
config.hdmicec.minimum_send_interval=1000
config.hdmicec.repeat_wakeup_timer=0
config.hdmicec.report_active_source=false
config.hdmicec.volume_forwarding=true

Ik heb het gevoel dat ik een aantal instellingen mis, ook n.a.v dit topic

Tijdens mijn vorige poging, had ik de file middels " init 4 ", "vi settings", " init 3 " en " reboot " aangepast
Daarna vastgesteld, dat eerder gemaakte wijzigingen idd waren opgeslagen.

De volgende toevoegingen stonden in de file:

config.hdmicec.report_active_menu=true
config.hdmicec.handle_tv_standby=true
config.hdmicec.handle_tv_wakeup=true
config.hdmicec.tv_wakeup_detection=true

Toen ook dat geen soelaas bood, m.b.v. het HDMI-CEC menu geprobeerd wederom de instellingen aan te passen zoals ze waren, maar ook dit mocht niet meer baten.
Opvallend dat mijn aanpassingen verdwenen zijn na deze actie en zijn gereduceerd tot wat allereerst is opgesomd en het nu niet meer werkt.

Loont het de moeite om de settings, wbt HDMI, van OpenATV na te lopen, of is dat appelen met peren vergelijken en moet ik de debug functie gaan aanzetten?

 

Ik zou het enorm fijn vinden om het weer aan de praat te krijgen en geen Harmony hiervoor te hoeven gebruiken, immers het heeft gewerkt ( soort van ).

 

alvast dank voor het meedenken


Edited by dolphs, 18 November 2019 - 13:22.


Re: Hulp met HDMI-CEC configuratie #2 dolphs

  • Senior Member
  • 730 posts

+7
Neutral

Posted 18 November 2019 - 17:37

voor de leut, verse " reboot " met hdmi-cec logs attached, ik zie geen entries erbij komen als ik met mijn Pana AB "speel"

Attached Files


Edited by dolphs, 18 November 2019 - 17:37.


Re: Hulp met HDMI-CEC configuratie #3 dolphs

  • Senior Member
  • 730 posts

+7
Neutral

Posted 19 November 2019 - 06:14

en van zojuist ( koude start 05:57 ) en daarna Pana AB ( 06:05 ) knopje Power ( 06:06 ), voorts Pana AB volume down ( niet zichtbaar want TV->marantz ) en tot slot de getallen, pijltjestoetsen en zap up/down knop: geen van allen laten iets in de logs zien.

 

Inhoud van de " settings "-file hieronder, ik mis bijvoorbeeld " config.hdmicec.report_active_menu=true " dus dat ga ik handmatig maar eens toevoegen en volgende poging morgen wagen.

 

Bedankt voor het meedenken

root@vuuno4k:/media/hdd/logs# grep hdmi /etc/enigma2/settings
config.hdmicec.control_tv_standby=false
config.hdmicec.control_tv_wakeup=false
config.hdmicec.debug=1
config.hdmicec.enabled=true
config.hdmicec.log_path=/media/hdd/logs/
config.hdmicec.minimum_send_interval=1000
config.hdmicec.repeat_wakeup_timer=0
config.hdmicec.report_active_source=false
config.hdmicec.volume_forwarding=true

Attached Files


Edited by dolphs, 19 November 2019 - 06:16.


Re: Hulp met HDMI-CEC configuratie #4 dolphs

  • Senior Member
  • 730 posts

+7
Neutral

Posted 20 November 2019 - 07:29

weer een aantal instellingen verder,

op dit moment werkt AB na genoemde workaround ( reboot ), dus niet meteen vanuit cold boot ...

volgende instellingen wbt hdmi:

root@vuuno4k:/etc/enigma2# grep hdmi settings
config.hdmicec.control_receiver_standby=true
config.hdmicec.control_receiver_wakeup=true
config.hdmicec.control_tv_standby=false
config.hdmicec.control_tv_wakeup=false
config.hdmicec.debug=1
config.hdmicec.enabled=true
config.hdmicec.log_path=/media/hdd/logs/
config.hdmicec.minimum_send_interval=750
config.hdmicec.repeat_wakeup_timer=0
config.hdmicec.volume_forwarding=true

logs ook weer attached

 

Attached Files






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users