Jump to content


Photo

Tuner B werkt niet goed.

Vu+ solo se

  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#1 MIC

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 28 November 2019 - 13:32

Hallo,

 

kan iemand mij helpen met het volgende.

Tuner B vindt niet alle zenders.

 

Instellingen van tuner B is hetzelfde als A. (tunerconfiguratie)

Het gaat om een DVB-C-T2 twin tuner.

 

Als ik bijvoorbeeld tuner B als voorkeur gebruik ( via diverse instellingen), krijg ik niet NPO1 en dergelijke.

De B in de informatie balk blijft dan geel.

 

 

 

 

 



Re: Tuner B werkt niet goed. #2 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,967 posts

+21
Neutral

Posted 28 November 2019 - 16:12

Wat voor box ? Welke softcam gebruik je ? Welke versie van OpenPLI ? etc



Re: Tuner B werkt niet goed. #3 MIC

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 24 April 2020 - 18:22

Het is een Vu+ solo se twin tuner met oscam. Openpli 7.1.
Pau geïnstalleerd.
Hij neemt op pauzeert maar ik kan allen niet opnemen en op tuner B kijken.
Op tuner b bij voorkeurstellingen ook geen beeld.
Box zegt dan afstemmen mislukt.

Re: Tuner B werkt niet goed. #4 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,734 posts

+585
Excellent

Posted 24 April 2020 - 18:26

Doorlussen niet van a naar b maar van b naar a...? Of die speciale plugin installeren?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner B werkt niet goed. #5 MIC

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 24 April 2020 - 18:35

Kan niet doorlussen heb 1 ingang andere is loop.

Re: Tuner B werkt niet goed. #6 MIC

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 24 April 2020 - 18:40

Kan niet doorlussen. De andere aansluiting is een loop.
Welke plugin zou dit kunnen verhelpen dan?

Re: Tuner B werkt niet goed. #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,363 posts

+1,052
Excellent

Posted 24 April 2020 - 20:17

edit: SE en SE v2 door elkaar gehaald.

 

De Solo SE heeft toch maar 1 tuner?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tuner B werkt niet goed. #8 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,734 posts

+585
Excellent

Posted 24 April 2020 - 20:40

Aansluiten b... niet a

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner B werkt niet goed. #9 MIC

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 24 April 2020 - 23:02

Tis een cable tuner.
Tweede aansluiting is rf out op twin tuner.

@Wan wizard
idd een v2 dan.
Hij geeft netjes aan twee tuner maar bij signal check geen waarden.
Op tuner 1 wel.
Voor update naar 7.1 werkte alles perfect.

Re: Tuner B werkt niet goed. #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,363 posts

+1,052
Excellent

Posted 24 April 2020 - 23:10

De config van 7.1 moet ook gewoon werken op 7.2, dus wat is er veranderd?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tuner B werkt niet goed. #11 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,719 posts

+287
Excellent

Posted 25 April 2020 - 07:49

Het is een Vu+ solo se twin tuner met oscam. Openpli 7.1.
Pau geïnstalleerd.
Hij neemt op pauzeert maar ik kan allen niet opnemen en op tuner B kijken.
Op tuner b bij voorkeurstellingen ook geen beeld.
Box zegt dan afstemmen mislukt.

Pau op een solo? Die is alleen op de Zero nodig, dat is een zapper.

 

Wat betreft die twin DVB-C tuner, ik kan me niet herinneren dat ik indertijd daar iets voor in heb hoeven stellen, op het aktief zetten van de tuner na.

Voorkeur instellingen blijf ik van af, die heb ik nog nooit in hoeven stellen, overigens zie ik daar het nut niet van in met een twin DVB-C tuner, die zijn beide gelijk.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Tuner B werkt niet goed. #12 MIC

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 25 April 2020 - 08:31

Het lijkt erop dat hij tuner b niet ziet.

Als ik gewoon tv kijk Dan blijft tuner B ook grijs.

Allen als ik opneem met tuner A dan wordt tuner B geel rechts onder in scherm, vervolgens zegt box afstemmen mis lukt.

 

Als ik Signaaltest doe heb ik bij A Signaal en bij B niet.

Ook zenders zoeken met Tuner B werkt niet.

 

Zou tuner B dan toch echt defect zijn.

 

@ Tech 

ik probeer het straks even zonder Pau kijken wat hij dan doet.

En anders naar zet ik alles naar fabrieksinstellingen en zet er alles weer opnieuw op.



Re: Tuner B werkt niet goed. #13 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,734 posts

+585
Excellent

Posted 25 April 2020 - 08:48

Er is een ander iets wat je moet installeren... ik weer helaas niet meer wat en dat is ook al tich keer hier genoemd. Pau is het in ieder geval niet

Edited by littlesat, 25 April 2020 - 08:48.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner B werkt niet goed. #14 MIC

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 25 April 2020 - 09:45

Klopt zonder Pau neemt de box ook gewoon op.

En blijft hetzelfde probleem bestaan.

Heb nu 7.2 op mijn VU  gezet en alles opnieuw ingsteld, geen resultaat.

Voorkeurstuner en voor opname staat op auto.

 

Wie weet welke plugin  die Littlesat bedoeld of kan me verwijzen naar een topic waar het staat?



Re: Tuner B werkt niet goed. #15 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,734 posts

+585
Excellent

Posted 25 April 2020 - 10:43

Maar welke tuner heb je nu aangesloten?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner B werkt niet goed. #16 MIC

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 25 April 2020 - 10:48

Ik heb mijn kabel op RF in zitten.
De andere poort is RF out.

Re: Tuner B werkt niet goed. #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,363 posts

+1,052
Excellent

Posted 25 April 2020 - 11:04

Pau op een solo? Die is alleen op de Zero nodig, dat is een zapper.

 

Een Solo (http://vuplus.com/sub/sub0109.php) en Solo SE (http://vuplus.com/sub/sub0103.php) ook. De Solo 2 en de Solo 4K zijn PVR's.
 


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tuner B werkt niet goed. #18 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,363 posts

+1,052
Excellent

Posted 25 April 2020 - 11:08

Er is een ander iets wat je moet installeren... ik weer helaas niet meer wat en dat is ook al tich keer hier genoemd. Pau is het in ieder geval niet

 

Je hebt het over "enigma2-plugin-systemplugins-loopthrough-solo2_1.3_vusolo2.ipk", maar die is dus specifiek en alleen voor de Solo 2, niet voor de Solo SE.
 


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tuner B werkt niet goed. #19 MIC

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 25 April 2020 - 11:18

http://vuplus.com/sub/sub0103.php
Die is het.

Re: Tuner B werkt niet goed. #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,363 posts

+1,052
Excellent

Posted 25 April 2020 - 11:49

Die heeft wel de PAU extensie nodig. Heb je na het verwijderen de box wel herstart? Het is namelijk een runtime patch, niet een additioneel programma of zo.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 






Also tagged with one or more of these keywords: Vu+ solo se

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users