Jump to content


Photo

Autobackup geeft melding mislukt.

Vu+ Solo

  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 8 December 2019 - 18:58

AutoBackup.

 

Mijn Vu+ Solo geeft de melding mislukt als ik op de gele knop druk usb stick is fat32 geformatteerd.

 

Heb dit probleem bij Openpli 7.2 en ook 7.1.

 

 

Attached Files


Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #2 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 8 December 2019 - 21:37

3 USB sticks van Corsair geprobeerd 2x van 16GB en 1 van 4GB.

 

Melding blijkt mislukt, Formatteren via de box mislukt ook en krijg een bericht van een time out.

 

 

Attached Files


Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #3 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 8 December 2019 - 21:45

Voortgang: Mislukt

 

 

Attached Files


Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #4 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,480 posts

+1,376
Excellent

Posted 8 December 2019 - 22:15

"Timeout elapsed" suggereert dat de programmeur heeft bedacht dat een format maximaal x seconden mag duren, en het langer duurt, zodat de format wordt afgebroken.

 

Wellicht heeft het te maken met het formaat, ik heb zelf geen sticks groter dan 1GB.

 

Kun je overweg met telnet en een commandline?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #5 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 8 December 2019 - 23:10

Als je mij er doorheen help moet het lukken.


Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #6 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 8 December 2019 - 23:21

De partitie van de stick verkleinen naar 1GB werkt dat ook?


Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #7 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,480 posts

+1,376
Excellent

Posted 8 December 2019 - 23:43

Op zich niet zo moeilijk.

 

Beginnen met de stick uit de box te halen, als die er nog in zit. Daarna verbinding maken met de box:

telnet <ip-van-de-box>

(of met de telnet applicatie van je keuze), inloggen met user "root", die heeft standaard geen wachtwoord.

 

Plug nu de USB stick in. Eens gedaan, tik het commando

dmesg

in (en druk op enter).

 

Aan het eind moet iets staan als:

sd 3:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
sd 3:0:0:0: [sda] 1966080 512-byte logical blocks: (1.01 GB/960 MiB)
sd 3:0:0:0: [sda] Write Protect is off
sd 3:0:0:0: [sda] Mode Sense: 03 00 00 00
sd 3:0:0:0: [sda] No Caching mode page found
sd 3:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through
 sda: sda1
sd 3:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk

(dit is mijn 1GB stick).

 

Hier kun je zien dat de device naam van de stick in mijn geval "sda", en dat er twee logische devices gezien worden: de disk "sda" en de partitie "sda1".  Die "a" geeft aan dat het mijn eerste device is, als je meerdere aangesloten hebt (andere sticks, een disk) dan kun je een hogere letter zien.

 

Als je die "sda1" (of wat de letter bij jou ook is) niet hebt, niet verder gaan, maar je hier weer meldden.

 

Je kunt nu de partitie formatteren:

mkfs.ext4 /dev/sda1

( uiteraard de juiste partitie naam invullen hier! )

 

Als dit klaar is zonder foutmeldingen, kun je de stick er uit halen, even wachten, en er weer in steken. Hij moet dan automatisch gemount worden, en in Enigma beschikbaar zijn.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #8 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 9 December 2019 - 11:50

Het is gelukt.

 

usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using ehci-brcm

scsi0 : usb-storage 1-1:1.0

scsi 0:0:0:0: Direct-Access     Corsair  Voyager          1100 PQ: 0 ANSI: 0 CCS

sd 0:0:0:0: [sda] 31690752 512-byte logical blocks: (16.2 GB/15.1 GiB)

sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0

sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off

sd 0:0:0:0: [sda] Mode Sense: 43 00 00 00

sd 0:0:0:0: [sda] No Caching mode page present

sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through

sd 0:0:0:0: [sda] No Caching mode page present

sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through

 sda: sda1

sd 0:0:0:0: [sda] No Caching mode page present

sd 0:0:0:0: [sda] Assuming drive cache: write through

sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI removable disk

root@vusolo:~# mkfs.ext4 /dev/sda1

mke2fs 1.43.4 (31-Jan-2017)

/dev/sda1 contains a vfat file system labelled 'SOLO BACKUP'

Proceed anyway? (y,N) y

/dev/sda1 is mounted; will not make a filesystem here!

root@vusolo:~#

 

Herstart ik de box met de stick er nog in, dan is de mount weer verdwenen, betekend dit dat ik telkens de stick eruit moet halen en dan weer aansluiten op de box?

 

 

Attached Files


Edited by Solo-2, 9 December 2019 - 11:54.

Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #9 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,480 posts

+1,376
Excellent

Posted 9 December 2019 - 11:57

Daar haal ik twee dingen uit:

  1. de format is mislukt, want /dev/sda1 is reeds gemount
  2. er is dus niks mis met de stick, hij is gewoon gemount, en een format is niet nodig

Dan zeg je "dan is de mount verdwenen", maar je post een scherm afdruk waarin je /dev/sdb1 kunt selecteren (a is nu b geworden omdat je de stick er uit gehaald hebt en er weer hebt ingestoken).

 

Dus er lijkt mij niks aan de hand te zijn?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #10 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 9 December 2019 - 12:07

De scherm afdruk hoort bij wat ik met telnet deed.

 

In de scherm afdruk zie je sdb1 deze is weer weg als ik de box herstart.

 

Doorloop ik de stappen met telnet dan wordt er een sdb1 aangemaakt en kan ik daarop een backup maken, herstart ik daarna de box dan is sdb1 weer verdwenen.


Edited by Solo-2, 9 December 2019 - 12:10.

Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #11 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,480 posts

+1,376
Excellent

Posted 9 December 2019 - 12:07

Ja, dan is het weer sda1 geworden.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #12 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 9 December 2019 - 12:20

Is dit op te lossen?


Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #13 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,480 posts

+1,376
Excellent

Posted 9 December 2019 - 12:20

Wat?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #14 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 9 December 2019 - 12:24

Dat dsb1 blijft bestaan na een herstart.


Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #15 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,480 posts

+1,376
Excellent

Posted 9 December 2019 - 12:30

Nee. Het device detectie systeem van het operating system bepaald het device id.

 

In principe is dat "first come, first serve", maar in de praktijk worden devices altijd in dezelfde volgorde gedetecteerd.

 

Als jou stick het enige device is, dan zal die gedetecteerd worden als sda, elke keer bij het opstarten. Hij was nu eenmalig sdb, omdat je de stick er uit hebt gehaald en direct weer terug in hebt geplugd. Dan wordt de nieuwe gezien voordat de oude is opgeruimd, vandaar dat het dit keer eenmalig sdb was...

 

Wat ik me overigens wel af vraag is waarom je stick als /media/sda1 gemount wordt, en niet als /media/usb. Heb je soms meerdere USB devices aangesloten?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #16 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 9 December 2019 - 12:32

Heb de stick uit de box gehaald en dan er weer in, dan is dsb1 weer terug.


Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #17 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 9 December 2019 - 12:34

Nee. Het device detectie systeem van het operating system bepaald het device id.

 

In principe is dat "first come, first serve", maar in de praktijk worden devices altijd in dezelfde volgorde gedetecteerd.

 

Als jou stick het enige device is, dan zal die gedetecteerd worden als sda, elke keer bij het opstarten. Hij was nu eenmalig sdb, omdat je de stick er uit hebt gehaald en direct weer terug in hebt geplugd. Dan wordt de nieuwe gezien voordat de oude is opgeruimd, vandaar dat het dit keer eenmalig sdb was...

 

Wat ik me overigens wel af vraag is waarom je stick als /media/sda1 gemount wordt, en niet als /media/usb. Heb je soms meerdere USB devices aangesloten?

Ik gebruik maar 1 usb stick voor deze box.


Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #18 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,480 posts

+1,376
Excellent

Posted 9 December 2019 - 12:41

Heb de stick uit de box gehaald en dan er weer in, dan is dsb1 weer terug.

 

Ja, dat moet je dan ook niet doen. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #19 Solo-2

  • Senior Member
  • 151 posts

0
Neutral

Posted 9 December 2019 - 12:48

Als na een herstart dsb1 weg is dan kan ik geen backup maken hoe nu verder dan?


Vu+Solo2 met OpenPLI 8.0, Vu+solo met OpenPLI 8.0


Re: Autobackup geeft melding mislukt. #20 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,480 posts

+1,376
Excellent

Posted 9 December 2019 - 12:55

Waarom niet? Zie je geen device in autobackup dan?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.




Also tagged with one or more of these keywords: Vu+ Solo

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users