Jump to content


Photo

Vastloper bij een timer op opname instellen?

timer epg zappe

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Rude

  • Senior Member
  • 27 posts

+1
Neutral

Posted 22 December 2019 - 20:07

Goedenavond,

 

Ik heb momenteel de meest recente versie open pli 7.2 op mijn Vu Plus Solo SE V2.

Ik heb geeen harde schijf en neem dus niets op,ook geen dual tuner dus.

Voorheen als ik een timer aanzette om een programma in de EPG te zien, dat werd deze nooit opname gezet.

Nu merkte ik het volgende.

Dat hij zapte naar de zender, die gaf aan "geen tuner".

Op de zenderlijst waren bijna alle kanalen met grijze letters.

Opnieuw opstarten liep vast, je zag steeds dat groene scherm met een error en opnieuw opstarten bleef deze in doorgaan.

Dus aan en uit gezet en opnieuw opgestart,.

Vervolgens die opname timer verwijderd.

 

Als je nu dus op de 7.2 versie een timer plaatst, moet je eerst deze van "opname" naar "zappen" zetten.

Is er een manier dit standaard in te zetten?

En heeft iemand ervaring met deze vastloper doordat je een "opname" doet terwijl er geen opname mogelijkheid is?

 



Re: Vastloper bij een timer op opname instellen? #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,828 posts

+211
Excellent

Posted 22 December 2019 - 23:16

Kan het zijn dat er nog een USB stick in de box zit die er eerder niet in zat. Daardoor ‘ziet’ de box een opnamemogelijkheid. Als jij die verwijderd gaat de box dan wel standaard naar zappen? Ik heb die default hier nog nooit gezien. De meeste van mijn boxen hebben dan ook of een mount naar een harddisk of een stick. Vandaar mijn vermoeden.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Vastloper bij een timer op opname instellen? #3 Rude

  • Senior Member
  • 27 posts

+1
Neutral

Posted 24 December 2019 - 00:12

Kan het zijn dat er nog een USB stick in de box zit die er eerder niet in zat. Daardoor ‘ziet’ de box een opnamemogelijkheid. Als jij die verwijderd gaat de box dan wel standaard naar zappen? Ik heb die default hier nog nooit gezien. De meeste van mijn boxen hebben dan ook of een mount naar een harddisk of een stick. Vandaar mijn vermoeden.

Inderdaad dat klopte wel maar die USB had er ff in zitten voor een eventuele backup maar die heb ik er snel uitgehaald.

Maar erin of eruit dat maakt niks uit nu.

Nu als ik de timer instel staat deze wel standaard op opnamen, uiteraard kan je dat makkeijk wijzigen.

Maar is dit iets wat nu standaard is?



Re: Vastloper bij een timer op opname instellen? #4 Rude

  • Senior Member
  • 27 posts

+1
Neutral

Posted 1 January 2020 - 14:22

Weet iemand of dit verandert is of anders moet?



Re: Vastloper bij een timer op opname instellen? #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,063 posts

+900
Excellent

Posted 1 January 2020 - 14:48

Ik begrijp dat er naar gekeken wordt.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Vastloper bij een timer op opname instellen? #6 Rude

  • Senior Member
  • 27 posts

+1
Neutral

Posted 4 January 2020 - 20:39

Ok thanks!






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users