Jump to content


Photo

OpenPLi 7.2 Vu+ Zero 4k netwerk opname probleem


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Jimmy1987

  • Senior Member
  • 94 posts

+1
Neutral

Posted 31 December 2019 - 15:59

Goedemiddag!

 

Allereerst bedankt weer voor het ontwikkelen van een nieuwe versie van OpenPLi.

 

Ik stuit met mijn nieuwe Vu+ Zero 4K die ik vandaag binnen gekregen heb helaas op 1 klein probleempje....

 

Ik gebruik mijn Zero4k als fallback tuner op de slaapkamer vanuit de Vu+ Uno4k se in de woonkamer.

Als ik de opnamelijst van de Uno4k se  open op de Zero4k in de slaapkamer doet deze er enorm lang over om de opnames te laden.
Soms krijg ik ze dan 1 voor 1 na een seconde of 15 te zien (ondertussen draait het cirkeltje linksbovenin).

 

Dit probleem heb ik ook met de gewone Vu+ Zero met Pli 7.2.

Gelukkig heb ik voor de oude zero nog een backup van Pli 7.0 maar heb nu de Zero4k noodgedwongen op 6.2 draaien zodat ik dit probleem niet heb.

 

Zouden jullie hier wat mee kunnen/willen doen? :)

 

 

 



Re: OpenPLi 7.2 Vu+ Zero 4k netwerk opname probleem #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,973 posts

+1,071
Excellent

Posted 31 December 2019 - 16:07

CIFS mount? Backup terug gezet met de hand?

 

Dit klinkt als een foute samba configuratie op de woonkamer box.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.2 Vu+ Zero 4k netwerk opname probleem #3 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 24,034 posts

+240
Excellent

Posted 31 December 2019 - 16:10

Kan ik bevestigen omdat ik dat eerder ook had. Gewoon vers flashen en niets restoren. Voor een fallback ontvanger ook zo gefixt. 


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: OpenPLi 7.2 Vu+ Zero 4k netwerk opname probleem #4 Jimmy1987

  • Senior Member
  • 94 posts

+1
Neutral

Posted 31 December 2019 - 16:12

Ik maak altijd gehele imagebackups. Instellingen in nieuwe images die stel ik altijd handmatig in. Daar gebruik ik geen backup van.

 

 

Op de woonkamer box (Uno 4k se) staat PLi 7.1... misschien combinatie van 7.1 en 7.2 dat mis gaat?

Ik zal van de week anders als ik even wat tijd heb op alle boxen PLi 7.2 zetten.



Re: OpenPLi 7.2 Vu+ Zero 4k netwerk opname probleem #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,973 posts

+1,071
Excellent

Posted 31 December 2019 - 16:15

Het zijn de instellingen in de smb.conf van pre 7.2-release, ja, die bijten met de nieuwere CIFS clients op het gebied van file locking.

 

Als je op de Uno deze (https://github.com/O...f7a7a385d8b4cfe) aanpassing maakt in /etc/samba/smb.conf, en de box herstart, moet het probleem ook over zijn.

 

Deze aanpassing krijg je ook als je de Uno opnieuw flasht met 7.2-release.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: OpenPLi 7.2 Vu+ Zero 4k netwerk opname probleem #6 Jimmy1987

  • Senior Member
  • 94 posts

+1
Neutral

Posted 31 December 2019 - 16:17

Super bedankt :)  Ik ga hiermee aan de gang!

 

Fijne jaarwisseling alvast
 



Re: OpenPLi 7.2 Vu+ Zero 4k netwerk opname probleem #7 Jimmy1987

  • Senior Member
  • 94 posts

+1
Neutral

Posted 31 December 2019 - 16:37

Opnieuw flash van PLi 7.2 op de Zero4k gezet. aanpassing in de Uno gedaan en probleem is opgelost! :)

Nogmaals bedankt!






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users