Jump to content


Photo

Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Odyssey

  • Senior Member
  • 52 posts

+5
Neutral

Posted 3 January 2020 - 13:18

Vu+ Uno 4K SE OpnePli 7.2 from 30.12.2019

 

 

After reboot or cold start, Fatal Signal always appears.
With the signal level, everything is fine - the maximum level, the problem is not in the antenna.
 
crashdate=Чт янв  1 02:00:19 1970
compiledate=Dec 23 2019
skin=Techno_hd/skin.xml
sourcedate=2019-12-12
branch=release-7.2
rev=ca2a1b1
component=enigma2, signal

stbmodel=uno4kse
stbmodel=dm8000
kernelcmdline=root=/dev/mmcblk0p4 rootfstype=ext4 rootflags=data=journal rootwait rw coherent_pool=2M vmalloc=666m bmem=641m@350m bmem=641m@2430m
nimsockets=NIM Socket 0:
imageissue=openpli 7.2-release %h


Backtrace:
/usr/bin/enigma2(_Z17handleFatalSignaliP9siginfo_tPv) [0x72A14]
/lib/libc.so.6(__default_rt_sa_restorer) [0xB627C3D0]
/lib/libc.so.6(gsignal) [0xB627B1CC]
/lib/libc.so.6(abort) [0xB627C530]
-------FATAL SIGNAL

Problem сonfirmed on Two Vu + Uno 4K SE

 



Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #2 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 7,011 posts

+233
Excellent

Posted 4 January 2020 - 10:57

Use enigma2 witch patch CI+?

 

Если да,то это не проблема опенПли.Надо обращаться за помощью к Эдику и Николаю.


Lunix3-4K/VU+solo4k(thanks guys to gisclub.tv)


Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #3 Odyssey

  • Senior Member
  • 52 posts

+5
Neutral

Posted 4 January 2020 - 11:35

 

Use enigma2 witch patch CI+?

 

Если да,то это не проблема опенПли.Надо обращаться за помощью к Эдику и Николаю.

 

 

no, clean image from pli

wicardd, skin Techno_hd, E-Panel

without USB / no cache

 

Эдик сказал писнуть сюда - проблема имиджа.


Edited by Odyssey, 4 January 2020 - 11:36.


Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #4 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 6,257 posts

+275
Excellent

Posted 4 January 2020 - 12:27

Switch to default skin first. Don't install any plugin at all. Does PLi then work? If yes, install plugins one after the other and test after each installation. Then you know which skin, plugin, softcam make the trouble.


Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #5 Odyssey

  • Senior Member
  • 52 posts

+5
Neutral

Posted 5 January 2020 - 13:23

Switch to default skin first. Don't install any plugin at all. Does PLi then work? If yes, install plugins one after the other and test after each installation. Then you know which skin, plugin, softcam make the trouble.

 

But can plugins somehow affect the above error :) ?!

Enigma falls down...


Edited by Odyssey, 5 January 2020 - 13:24.


Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #6 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 6,257 posts

+275
Excellent

Posted 5 January 2020 - 15:58

Yes, plugins can cause this. Unfortunately. But I think it’s more likely the skin.
So please flash and test without plugins and default skin.
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #7 Odyssey

  • Senior Member
  • 52 posts

+5
Neutral

Posted 6 January 2020 - 10:06

Yes, plugins can cause this. Unfortunately. But I think it’s more likely the skin.
So please flash and test without plugins and default skin.

 

Very strange, so on ET11000 it lives normally.
But I will check without skin and E-Panel


Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #8 Odyssey

  • Senior Member
  • 52 posts

+5
Neutral

Posted 6 January 2020 - 20:21

OpenPLi Enigma2 crash log

crashdate=Пн янв  6 16:16:40 2020
compiledate=Dec 23 2019
skin=HDLine-Orange/skin.xml
sourcedate=2019-12-12
branch=release-7.2
rev=ca2a1b1
component=enigma2, signal

stbmodel=uno4kse
stbmodel=dm8000
kernelcmdline=root=/dev/mmcblk0p4 rootfstype=ext4 rootflags=data=journal rootwait rw coherent_pool=2M vmalloc=666m bmem=641m@350m bmem=641m@2430m
nimsockets=NIM Socket 0:
imageissue=openpli 7.2-release %h


Backtrace:
/usr/bin/enigma2(_Z17handleFatalSignaliP9siginfo_tPv) [0x72A14]
/lib/libc.so.6(__default_rt_sa_restorer) [0xB62603D0]
/lib/libc.so.6(gsignal) [0xB625F1CC]
/lib/libc.so.6(abort) [0xB6260530]
-------FATAL SIGNAL

Unfortunately, everything is repeated - the problem is in the image.

 

p.s. image from 06.01.2020


Edited by Odyssey, 6 January 2020 - 20:22.


Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #9 twol

  • Senior Member
  • 363 posts

+8
Neutral

Posted 6 January 2020 - 20:42

Try a non OpenPli image - if same result its a hardware/driver  issue 


Edited by twol, 6 January 2020 - 20:43.

Gigablue Quad 4K & UE 4K
.........FBC Tuners:
------------------> DUR-Line DCR 5-1-8-L4 Multiswitch to 1.5M dish(28.2E)
------------------> Spaun SUS 5581/33 NFA Multiswitch to 80 cm dish(19.2E)
.........DVB-S2X into 90cm dish (27.5W)

Octagon sf8008, AX HD61, Edision Osmio 4K+, Zgemma H9Combo using Legacy ports on multiswitches
Zgemma H9twin & Zgemma H9 C/S mode into Giga4K
 


Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,973 posts

+1,071
Excellent

Posted 6 January 2020 - 20:58

It's a crash in C++, which could be either in the low-level Enigma code, or in drivers.

 

It seems to be limited to VU+ hardware, but it seems to be very difficult to debug (not my expertise, I wouldn't even know where to start).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #11 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 6,257 posts

+275
Excellent

Posted 6 January 2020 - 21:48

You have again installed non default skin.
Maybe you have a settings backup that was installed automatically. Remove settings backup and flash again.
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #12 Persian Prince

  • Senior Member
  • 1,756 posts

+238
Excellent

Posted 7 January 2020 - 02:40

Remove LCD4linux if you have it.


If you like my post click on green arrow :)

 

Open Vision image for your STB: https://github.com/OpenVisionE2


Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #13 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 7,011 posts

+233
Excellent

Posted 7 January 2020 - 06:14

Odyssey

 

Тебя просят установить чистую опенПли,без восстановления каких либо настроек и естественно не пихать в имидж,какие либо скины/плагины.Плагин LCD4linux удалить,если он есть.


Edited by Dimitrij, 7 January 2020 - 06:15.

Lunix3-4K/VU+solo4k(thanks guys to gisclub.tv)


Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #14 Odyssey

  • Senior Member
  • 52 posts

+5
Neutral

Posted 7 January 2020 - 10:19

A clean image, the skin was installed later.
On one tuner it falls out into the green, on the second there is none.
LCD4linux and backup - not installed
 
p.s. in each tuner - the second output is configured by a loop to the first input

Edited by Odyssey, 7 January 2020 - 10:22.


Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #15 Odyssey

  • Senior Member
  • 52 posts

+5
Neutral

Posted 7 January 2020 - 10:27

If i try installing OpenATV 6.3 - is it same drivers?



Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #16 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 7,011 posts

+233
Excellent

Posted 7 January 2020 - 10:47

 

A clean image, the skin was installed later.
skin=HDLine-Orange/skin.xml

 

 


Lunix3-4K/VU+solo4k(thanks guys to gisclub.tv)


Re: Vu+ Uno 4K SE Fatal Signal #17 Odyssey

  • Senior Member
  • 52 posts

+5
Neutral

Posted 7 January 2020 - 11:17

 

 

A clean image, the skin was installed later.
skin=HDLine-Orange/skin.xml

 

 

That's right, I mean that the skin does not affect in any way, previously it was different - everything repeated.

E-Panel is not installing

only wicardd 1.19


Edited by Odyssey, 7 January 2020 - 11:19.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users