Jump to content


Photo

DM8000 Flashen lukt niet

DM8000 Flashen

  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 16 January 2020 - 16:17

Onlangs een 2e DM8000 gekocht. Helaas heeft de vorige eigenaar alles terug gezet naar fabrieksinstellingen en heb ik er nu software opzitten van 2010

Nu wil ik er nieuwe software opzetten: OpenPli 4 of 7 (reeds gedownload) maar het lukt tot nu toe nog steeds niet om te flashen.

 

Op het forum lees ik dat ik de aan/uit knop ingedrukt moet houden terwijl ik de schakelaar aan de achterzijde aan moet zetten.

Helaas gebeurd er dan helemaal niets???

 

Via het netwerk en IP adres in de browser op de mac lukt het wel om via webcontrol in de box te komen. Maar helaas ook hier nergens een knop om te flashen??

Kan natuurlijk ook niet als hij niet in "deep sleep" staat maar als ik hem daar wel in zet kan ik niets meer via webcontrol ! 

Wat doe ik niet goed? Wie kan mij helpen. Ben nog een groentje in dit alles.

 

 

Enigma Version: OpenPLi 2010-09-10-master Image Version: openpli-1.0-2010-09-05 Frontprozessor Version: V7 Webinterface Version: 1.6.2

 

 



Re: DM8000 Flashen lukt niet #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 51,351 posts

+949
Excellent

Posted 16 January 2020 - 16:27

Een DM8000 gebruikt nfi files, die moet je flashen via de webinterface van de bootloader.
 
Die web interface kun je benaderen door:

  • Box achterop uit te zetten
  • "Down" button op het fontpanel ingedrukt te houden
  • Box achterop aan te zetten

Je moet dan "*** STOP ***" in het display zien verschijnen.

 

Laat nu de button los, je moet dan een IP in het display zien verschijnen. Ga met je browser naar dit IP toe.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (C), Zgemma H6(fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: DM8000 Flashen lukt niet #3 S_Hopper

  • Senior Member
  • 269 posts

+5
Neutral

Posted 16 January 2020 - 16:30

Niet de aan/uit knop, maar de up of down knop ingedrukt houden terwijl je schakelaar aan de achterzijde aanzet. Dan verschijnt er 'stop' in het display en even later een ip-adres. Dat voer je in in de browser van je PC. Het scherm wijst je verder wat er moet gebeuren. De DM8000 moet natuurlijk wel aan je netwerk hangen.

Re: DM8000 Flashen lukt niet #4 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,414 posts

+31
Good

Posted 16 January 2020 - 16:46

Via webbrowser is inderdaad de snelste (en makkelijkste) manier.
1. Schakelaar achterop AAN zetten TERWIJL je de UP of DOWN ingedrukt houd...
2. Schermpje toont DREAM Multimedia, BOOT #84 en dan '*STOP* met onderin dhcp xx.xx.xx.xx
3. Via de webbrowser geef je in http://xx.xx.xx.xx (xx.xx.xx.xx is uiteraard het getoonde IP)
4. Kies voor de optie Firmware upgrade onderaan de pagina.
5. Kies het gewenste .NFI bestand (mag niet groter zijn dan 128 Mb)
Met één been in het graf..... Helaas

Re: DM8000 Flashen lukt niet #5 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 16 January 2020 - 19:13

Dank je wel jongens voor jullie snelle antwoorden.

Het moet inderdaad de "down" knop zijn en niet de aan/uit toets.

 

Ik kan nu weer verder.

 

Ben benieuwd of het flashen lukt vanaf Safari middels imac??

 

Beter openPli 4 of 7.2 nemen op oud beestje ?


Edited by Fightingarts, 16 January 2020 - 19:16.


Re: DM8000 Flashen lukt niet #6 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 16 January 2020 - 19:39

Hoi, 

 

Kom alweer een stap verder; IP adres gezien in scherm box en kan daarmee nu in bootloader webinterface komen.

 

Maar helaas,

 

Er gebeurd niets na het aanklikken van Flash (nadat ik gewenste nfs file had gekozen).

 

Niet met Chrome, Safari en Opera ??

 

Wat kan ik nu nog doen?

 

 

 

 

 

 

Dank je wel jongens voor jullie snelle antwoorden.

Het moet inderdaad de "down" knop zijn en niet de aan/uit toets.

 

Ik kan nu weer verder.

 

Ben benieuwd of het flashen lukt vanaf Safari middels imac??

 

Beter openPli 4 of 7.2 nemen op oud beestje ?



Re: DM8000 Flashen lukt niet #7 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 23,264 posts

+215
Excellent

Posted 16 January 2020 - 20:12

Mij staat bij dat de reactie op flashen wel even kan duren voordat het browserscherm toont dat het flashen bezig is. Image moet eerst geladen worden. Ik heb geen dm8000 meer dus ik kan het ook niet checken.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: DM8000 Flashen lukt niet #8 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,414 posts

+31
Good

Posted 16 January 2020 - 20:18

Ik heb hem nog wel... Na het aanklikken zie je met moderne browsers i.d.d. helemaal niets. Oude Chrome of FireFox geeft onderin Downloading ... daarna de flashbalk. Met de nieuwere browsers zie je na een minuut of 10 plotseling de balk die 100% aangeeft met daaronder 'Reboot'.. Gewoon even geduld hebben....
Met één been in het graf..... Helaas

Re: DM8000 Flashen lukt niet #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,779 posts

+564
Excellent

Posted 16 January 2020 - 20:21

Sjoot is dat niet meer compatible met moderne browsers????

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: DM8000 Flashen lukt niet #10 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,414 posts

+31
Good

Posted 16 January 2020 - 20:23

Al jaren niet meer.. Is nog http 1.1 code. Iets met framerefresh wat nu heel anders schijnt te werken...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: DM8000 Flashen lukt niet #11 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,414 posts

+31
Good

Posted 16 January 2020 - 20:29

Dank je wel jongens voor jullie snelle antwoorden.
Het moet inderdaad de "down" knop zijn en niet de aan/uit toets.
 
Beter openPli 4 of 7.2 nemen op oud beestje ?

OpenPli 4... Gewoon omdat ie kleiner is en de nieuwe OpenPli helemaal geen extra functionaliteit biedt voor dat oude beestje. Geen MultiStream, QuadPIP en andere luxe... Gewoon basis installeren, kanaallijst erin, picons, DVDplayer eventueel.. Genieten maar...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: DM8000 Flashen lukt niet #12 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 16 January 2020 - 21:59

 

Dank je wel jongens voor jullie snelle antwoorden.
Het moet inderdaad de "down" knop zijn en niet de aan/uit toets.
 
Beter openPli 4 of 7.2 nemen op oud beestje ?

OpenPli 4... Gewoon omdat ie kleiner is en de nieuwe OpenPli helemaal geen extra functionaliteit biedt voor dat oude beestje. Geen MultiStream, QuadPIP en andere luxe... Gewoon basis installeren, kanaallijst erin, picons, DVDplayer eventueel.. Genieten maar...

 

 

 

Ok



Re: DM8000 Flashen lukt niet #13 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 16 January 2020 - 22:01

Ik heb hem nog wel... Na het aanklikken zie je met moderne browsers i.d.d. helemaal niets. Oude Chrome of FireFox geeft onderin Downloading ... daarna de flashbalk. Met de nieuwere browsers zie je na een minuut of 10 plotseling de balk die 100% aangeeft met daaronder 'Reboot'.. Gewoon even geduld hebben....

 

 

Er gebeurd hier (met moderne Browsers) helemaal niets. Zal morgen m'n oude laptop nog eens van stal halen en nog eens proberen.

Bedankt voor jullie allen hulp



Re: DM8000 Flashen lukt niet #14 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,414 posts

+31
Good

Posted 16 January 2020 - 22:08

Let erop dat je een .nfi bestand flasht en geen .zip
Met één been in het graf..... Helaas

Re: DM8000 Flashen lukt niet #15 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 17 January 2020 - 07:06

Let erop dat je een .nfi bestand flasht en geen .zip

 

Had ik gedaan



Re: DM8000 Flashen lukt niet #16 Toysoft

  • Senior Member
  • 26 posts

0
Neutral

Posted 17 January 2020 - 09:07

Just Flash the SSL84 bootloader alone (nfi file) via the Web Browser (better to use Firefox 3.6.3, see link below), or flash using the DreamUp only the SSL84 (RJ45+RS232 cable needed).

 

On the MEGA link below you have all the necessary files, latest FireFox 3.6.3, SSL, DreamUp, Drivers etc.

Download :

https://mega.nz/#!MeI3RKQa!KM839O0kWCB7SUCshXy6tqxVPSNNarBhK5vpl70i5FE

 

Once you will have flashed the SSL84 bootloader alone, reboot the box and then you can use the latest Browsers (Chrome, etc) to flash the best image to my opinion, the OpenPLi 7.2 for DM8000HD that really uses at the best the DM8000HD box.

 

TS



Re: DM8000 Flashen lukt niet #17 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,779 posts

+564
Excellent

Posted 17 January 2020 - 09:09


Al jaren niet meer.. Is nog http 1.1 code. Iets met framerefresh wat nu heel anders schijnt te werken...

Lang leve de systemen die met USB stick werken...


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: DM8000 Flashen lukt niet #18 Thijs_Rallye

  • Senior Member
  • 76 posts

+1
Neutral

Posted 17 January 2020 - 09:12

Ik had er een tijd geleden ook issues mee, via internet explorer kreeg ik het toen wel aan de gang.Ik draai op mijn DM8000 OpenPLI 6 naar volle tevredenheid.



Re: DM8000 Flashen lukt niet #19 S_Hopper

  • Senior Member
  • 269 posts

+5
Neutral

Posted 17 January 2020 - 09:56

Met Chrome gaat het ook prima.

Re: DM8000 Flashen lukt niet #20 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,473 posts

+277
Excellent

Posted 17 January 2020 - 11:31

Ik heb vorige week nog een development image op een dm8000 geflasht met de laatste firefox browser dus daar kan het niet aan liggen.
Het enige verschil is dat ik geen Microsoft OS gebruik maar dat zou geen verschil mogen uitmaken.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....





Also tagged with one or more of these keywords: DM8000, Flashen

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users