Jump to content


Photo

DM8000 Flashen lukt niet

DM8000 Flashen

  • Please log in to reply
43 replies to this topic

Re: DM8000 Flashen lukt niet #21 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,414 posts

+31
Good

Posted 17 January 2020 - 12:14

Ik heb nog een Windows 7 laptop die ik voor ontvanger knutselwerk gebruik. Daar zit gewoon IE 10 op. Daar kan/kon ik de DM8000/DM500HD/DM525-Combo prima mee flashen... Je ziet alleen totaal géén vooruitgang. Je drukt op 'Flash' en dan gebeurt er 10/15 minuten helemaal nada niks. Dan verschijnt uit het niets plots de vooruitgangsbalk met 100% en daaronder 'reboot'..
Dat is het dan... Maar het heeft altijd gewerkt...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: DM8000 Flashen lukt niet #22 Sagitarius

  • Senior Member
  • 2,168 posts

+25
Good

Posted 17 January 2020 - 13:00

Ik heb nog een Windows 7 laptop die ik voor ontvanger knutselwerk gebruik. Daar zit gewoon IE 10 op. Daar kan/kon ik de DM8000/DM500HD/DM525-Combo prima mee flashen... Je ziet alleen totaal géén vooruitgang. Je drukt op 'Flash' en dan gebeurt er 10/15 minuten helemaal nada niks. Dan verschijnt uit het niets plots de vooruitgangsbalk met 100% en daaronder 'reboot'..
Dat is het dan... Maar het heeft altijd gewerkt...

Compatibiliteits modus eens aanzetten?



Re: DM8000 Flashen lukt niet #23 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,414 posts

+31
Good

Posted 17 January 2020 - 13:19

Voor mij niet nodig... Ik weet dat het werkt... Of er nu een balk verschijnt of niet is voor mij totaal irrelevant... Er gaat vroeger of later een DM8000/800/500HD kapot en die worden vervangen.. Het probleem lost zich uiteindelijk zelf wel op...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: DM8000 Flashen lukt niet #24 Sagitarius

  • Senior Member
  • 2,168 posts

+25
Good

Posted 17 January 2020 - 16:32

Voor mij niet nodig... Ik weet dat het werkt... Of er nu een balk verschijnt of niet is voor mij totaal irrelevant... Er gaat vroeger of later een DM8000/800/500HD kapot en die worden vervangen.. Het probleem lost zich uiteindelijk zelf wel op...

Ok maar dat heeft niets met ''balken'' te maken maar met ActiveX mijn webcams kan ik alleen benaderen door IE11 te gebruiken bij andere browsers kom ik er niet in of ik moet een plugin installeren en dan nog werkt het soms niet.

Daarom zit er in Win10 nog steeds een IE11 als browser.


Edited by Sagitarius, 17 January 2020 - 16:36.


Re: DM8000 Flashen lukt niet #25 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 17 January 2020 - 16:42

Ik heb vorige week nog een development image op een dm8000 geflasht met de laatste firefox browser dus daar kan het niet aan liggen.
Het enige verschil is dat ik geen Microsoft OS gebruik maar dat zou geen verschil mogen uitmaken.

 

Ik gebruik OSX. Vandaag ook nogmaals geprobeerd via MS en IE11  Via beide lukt het flashen niet. Heb de Box ook nog een keer terug gezet naar fabrieksinstellingen maar maakt allemaal niets uit.

Op moment dat ik in browser de gewenste nfi file heb geselecteerd en op knop Flash klik gebeurd er niets meer. Zelfs na 1 uur wachten ??  

Zou het dan toch moeten zoals Toysoft zegt : or flash using the DreamUp only the SSL84 (RJ45+RS232 cable needed).  ?



Re: DM8000 Flashen lukt niet #26 cobus

  • Senior Member
  • 4,143 posts

+52
Good

Posted 17 January 2020 - 16:45

en kun je het niet proberen met dreamup ?


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: DM8000 Flashen lukt niet #27 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,414 posts

+31
Good

Posted 17 January 2020 - 16:51

Als je in de buurt woont mag je wel even aanwippen.....
DreamUp kan altijd nog.....
Met één been in het graf..... Helaas

Re: DM8000 Flashen lukt niet #28 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 17 January 2020 - 18:03

en kun je het niet proberen met dreamup ?

 

Dat wil ik wel proberen maar moet dan eerst en Seriële RS232 kabel bestellen. Ga ik nu even doen.



Re: DM8000 Flashen lukt niet #29 birdybird

  • Senior Member
  • 65 posts

0
Neutral

Posted 17 January 2020 - 18:20

Ik gebruik ook gewoon firefox met w10 client.
Geen probleem

Re: DM8000 Flashen lukt niet #30 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 18 January 2020 - 14:12

Als je in de buurt woont mag je wel even aanwippen.....
DreamUp kan altijd nog.....

 

Bedankt voor je aanbod maar heb gisteren meteen zo'n kabeltje besteld: Hoop dat dat lukt.



Re: DM8000 Flashen lukt niet #31 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 24 January 2020 - 16:38

Vandaag eindelijk RS232 kabeltje binnengekregen. Meteen de oude W7 pc naar beneden gehaald en mbv Dreamup heb ik nu eindelijk kunnen flashen naar pli4

 

Het enige wat me opvalt is dat de klok niet gelijk wil gaat lopen ?  Staat ingesteld op A'dam !



Re: DM8000 Flashen lukt niet #32 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,615 posts

+116
Excellent

Posted 24 January 2020 - 16:48

Daarvoor zul je wel contact moeten hebben met een externe bron, bv sateliet


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - aXas 4K Ultra HD - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: DM8000 Flashen lukt niet #33 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 24 January 2020 - 17:02

Ok, dacht dat via wifi ging.

Thanks

 

Dan ben ik eruit

 

 

Bedankt voor al jullie hulp

 

:)  



Re: DM8000 Flashen lukt niet #34 cobus

  • Senior Member
  • 4,143 posts

+52
Good

Posted 24 January 2020 - 17:02

Of systemtime plugin installeren.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: DM8000 Flashen lukt niet #35 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,154 posts

+76
Good

Posted 24 January 2020 - 18:30

Vandaag eindelijk RS232 kabeltje binnengekregen. Meteen de oude W7 pc naar beneden gehaald en mbv Dreamup heb ik nu eindelijk kunnen flashen naar pli4

Het enige wat me opvalt is dat de klok niet gelijk wil gaat lopen ? Staat ingesteld op A'dam !

Open Pli 7.0 kan er ook nog op, levert geen probleem op. Ik heb een DM8000 gehad met 7.0 erop werkt perfect.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR http://www.pi1fld.nl


Re: DM8000 Flashen lukt niet #36 Fightingarts

  • Member
  • 12 posts

+1
Neutral

Posted 24 January 2020 - 20:19

ok Loui en Cobus

Ga ik binnenkort nog eens proberen. Weet nu hoe het moet ! ;)  



Re: DM8000 Flashen lukt niet #37 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,957 posts

+20
Neutral

Posted 25 January 2020 - 03:03

DM8000 met PLI 7.2 werkt ook prima



Re: DM8000 Flashen lukt niet #38 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,154 posts

+76
Good

Posted 25 January 2020 - 09:29

Ik weet nog toen ik die DM8000 kocht zat er OpenPli 2.1 op. Dus deze box is bijna de enige die nu nog mee draait met de laatste OpenPli.


Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR http://www.pi1fld.nl


Re: DM8000 Flashen lukt niet #39 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,473 posts

+277
Excellent

Posted 25 January 2020 - 11:52

Toch loop je soms toch wel tegen wat geheugen probleempjes aan dat heb ik opgelost door een cf card in het slot te drukken en daar oa de picons op geïnstalleerd.
Ik heb momenteel de develop van vorige week erop staan..
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: DM8000 Flashen lukt niet #40 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,154 posts

+76
Good

Posted 26 January 2020 - 10:42

Toch loop je soms toch wel tegen wat geheugen probleempjes aan dat heb ik opgelost door een cf card in het slot te drukken en daar oa de picons op geïnstalleerd.
Ik heb momenteel de develop van vorige week erop staan..

Exact dat met de Cf card deed ik ook en werkt perfect. ook ik had de picons op de CF staan en epg.dat.


Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR http://www.pi1fld.nl






Also tagged with one or more of these keywords: DM8000, Flashen

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users