Jump to content


Photo

plugin systemtime not available?


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Lutz

  • Senior Member
  • 684 posts

0
Neutral

Posted 17 January 2020 - 18:02

Voor openpli 7.2 is momenteel het module systemtime niet te downloaden. Uit de hulptekst begrijp ik dat ik misschien een opkg update moet uitvoeren. Hoe doe ik dat?

 

Op 10 januari werkte systemtime nog op mijn system, nu is het verdwenen.

Het gaat om een SoloSE.

 

Ik gebruik systemtime om autobackup te starten. Mijn SoloSE krijgt het signaal gestreamd van een ander ontvanger in huis.


<p>VU+Duo2, VU Solo SE, DM800HD se R.I.P, Visiosat Big Bisat schotel met QuadLnbs voor Astra 1 - 3, Hotbird

Re: plugin systemtime not available? #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,672 posts

+924
Excellent

Posted 17 January 2020 - 18:45

Huh?

 

Plugins die geinstalleerd staan verdwijnen niet magisch. Het feit dat je hem in de downloads niet vind geeft ook al aan dat hij al geinstalleerd staan. Dat kun je dubbel checken door rood ipv groen in te drukken, hij moet dan wel in de delete lijst staan.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: plugin systemtime not available? #3 Lutz

  • Senior Member
  • 684 posts

0
Neutral

Posted 17 January 2020 - 22:31

Het plugin systemtime staat in de lijst van downloadable plugins en niet in de lijst van te verwijdernde plugins.

Alleen indien ik systemtime probeer te installeren wordt die niet gevonden.

 

Misschien kan je zelf kijken wat gebeurt indien je probeert het plugin te downloaden?


<p>VU+Duo2, VU Solo SE, DM800HD se R.I.P, Visiosat Big Bisat schotel met QuadLnbs voor Astra 1 - 3, Hotbird

Re: plugin systemtime not available? #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,672 posts

+924
Excellent

Posted 17 January 2020 - 22:41

Is dat een 7.2 die vers geflasht is, of een 7.1 die is geupdate?

 

En hoe komt het dat hij ineens niet meer geinstalleerd is? Want dat vind ik nog veel vager...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: plugin systemtime not available? #5 Lutz

  • Senior Member
  • 684 posts

0
Neutral

Posted 18 January 2020 - 06:06

Ik flash alleen indien het ontvanger dat zegt, anders werk ik bij. Ik weet uit ervaring om de problemen met systemtime. Vroeger werd bij een flash het module keurig terug gezet, maar moest ik het altijd handmatig configureren, omdat autoinstall dat niet doet.

 

Wat wij eerst moeten uitzoeken is: kan iemand het plugin systemtime downloaden en kijken op het op een ander ontvanger zonder fouten installeerd? 


<p>VU+Duo2, VU Solo SE, DM800HD se R.I.P, Visiosat Big Bisat schotel met QuadLnbs voor Astra 1 - 3, Hotbird

Re: plugin systemtime not available? #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,672 posts

+924
Excellent

Posted 18 January 2020 - 15:29

Als je 7.1-release hebt geupdate naar 7.2-release, dan zit je hoogstwaarschijnlijk met een corrupte package index (dat is waarom de waarschuwing daar staat), en zou ik een autobackup maken, en op nieuw flashen.

 

Het ligt in de planning om NTP support in te bouwen in 8.0-release, en dan is die plugin niet meer nodig.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: plugin systemtime not available? #7 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,559 posts

+116
Excellent

Posted 18 January 2020 - 16:04

Even voor de zekerheid, waar heb je gekeken na de installatie? Deze plugin staat na installatie niet onder de plugins, maar onder Menu -> Setup -> System en dan onderaan....


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: plugin systemtime not available? #8 Lutz

  • Senior Member
  • 684 posts

0
Neutral

Posted 20 January 2020 - 19:25

Dat de plugin op een ander plaats staat dan autobackup weet ik. Ik heb intussen nog een keer een image geflasht en systemtime weer handmatig geconfigureerd. Nu werkt het weer.

 

Bedankt voor het meedenken!


<p>VU+Duo2, VU Solo SE, DM800HD se R.I.P, Visiosat Big Bisat schotel met QuadLnbs voor Astra 1 - 3, Hotbird

Re: plugin systemtime not available? #9 beebee

  • Senior Member
  • 414 posts

+4
Neutral

Posted 26 January 2020 - 21:25

IK zit al langer op 7.2RC

Mijn DM8000 werkt sinds de Swap inzet feilloos, geen craches meer.

 

Maar sinds enige tijd merk ik op dat de tijd in de onderbalk ongeveer 5 Min voor loopt op mijn laptop tijd.

 

Ik heb geprobeerd "systemtime" te installeren, maar ik krijg een download error.

Ik heb die plugin nooit nodig gehad.

Wat is het advies, Flashen??

Doe ik niet graag, want dan moet ik die goed draaiende SWAP weer opnieuw activeren,

En ook mijn Camera's script weer activeren. 

Als het goed draait moet je er afblijven met een DM8000 heb ik geleerd.

 

Is er een andere manier om die tijd in de onderbalk weer goed te zetten?

Kan nergens in de menu's iets hierover vinden.


Beebee
______________________________________________________________________
DM8000 + mutifeed 13E+19.2E+23.5E+28.2E en ook nog de rotor werkend op Tuner A.

Re: plugin systemtime not available? #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,672 posts

+924
Excellent

Posted 26 January 2020 - 21:36

een Release candidate is een test image, die gaat offline zodra  de image gereleased wordt.

 

Flashen met 7.2-release dus.

 

Voor wat betreft andere zaken zoals scripts, gewoon opnemen in de auto backup, dat doe ik ook, dan worden die na een flash gewoon weer teruggezet.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: plugin systemtime not available? #11 beebee

  • Senior Member
  • 414 posts

+4
Neutral

Posted 26 January 2020 - 21:59

Ik heb het even zo gedaan: 

 date --set 21:56:00

 

Ik ben benieuwd hoelang hij goed blijft lopen.

Later als moe geen TV hoeft te kijken zal ik eens gaan flashen.

 

Ik moet eerst nog even kijken om die script en Swap in de auto backup te zetten.


Beebee
______________________________________________________________________
DM8000 + mutifeed 13E+19.2E+23.5E+28.2E en ook nog de rotor werkend op Tuner A.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users