Jump to content


Photo

Edision 4k problem


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 interprises

  • Senior Member
  • 25 posts

+3
Neutral

Posted 22 January 2020 - 10:06

Hi, I just bought 2 edision mio 4k, installed openpli 7.2, use oscam and I have these problems:

1) from local card (tvsat) every 30/40 minutes at the exchange of ecm freeza or freezes ..
2) even if the dtt signal is 98/100% at the switch sat > dtt for ten seconds tuner error or freeza ..  then it works well

things that with the dm800se, openpli 4, tuner dtt and dvb s2 I don't have these problems . is a 7.2 bug?
thank you



Re: Edision 4k problem #2 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,964 posts

+165
Excellent

Posted 22 January 2020 - 12:10

For the OScam you probably need to adjust the settings about the clocking of the card. The automatic mode is for mipsel box only.
Yours is ARM so you need to define the MHz properly.

NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: Edision 4k problem #3 interprises

  • Senior Member
  • 25 posts

+3
Neutral

Posted 22 January 2020 - 12:13

can you tell me how many mhz should i set it?
this is my current configuration

 

 

label                         = TvSat
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
autospeed                     = 0
fallback                      = 1
caid                          = 183D
rsakey                        = XYZZZZZZZ
ecmwhitelist                  = 91
ecmheaderwhitelist            = 80308ED387,81308ED387
detect                        = cd
mhz                           = 540
cardmhz                       = 2700
ident                         = 183D:000000,005411
group                         = 2
emmcache                      = 1,2,2



Re: Edision 4k problem #4 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,964 posts

+165
Excellent

Posted 22 January 2020 - 18:26

Give a try to 450 value but I should advice to have a look on streamboard.tv the home of OScam to find the proper value for your card and STB.


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: Edision 4k problem #5 interprises

  • Senior Member
  • 25 posts

+3
Neutral

Posted 23 January 2020 - 08:20

working configuration, tks

 

label = TvSat

protocol = internal

device = /dev/sci0

caid = 183D

rsakey = XYZ

ecmwhitelist = 91

ecmheaderwhitelist = 80308ED387,81308ED387

detect = cd

ident = 183D:000000,005411

group = 2

emmcache = 1,3,2

auprovid = 005411






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users