Jump to content


Photo

Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem

streaming transcoding

  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#1 cekal99

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 25 January 2020 - 23:28

Hi.

 

Vu+ Uno 4k SE + OpenPLI 7.2

 

When I trying open transcoded streaming in OpenWebif I recive error in VLC (Windows10).

 

Your input can't be opened:

VLC is unable to open the MRL 'http://-sid:50e32f09...=2&interlaced=0'. Check the log for details.

 

file:

#EXTM3U
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true
#EXTINF:-1,TVN Turbo HD
http://-sid:50e32f09...=2&interlaced=0

 

 

after I change to:

#EXTM3U
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true
#EXTINF:-1,TVN Turbo HD
http://192.168.87.12...=2&interlaced=0

 

it's starting. where is the problem?

 

After OpenPli update (from the box) I got also this error:

Cannot read CA certs for HTTPS access

HTTPS acces is disabled!

 

Cuould you please help me ? I'm not advace user - have traying diffrents things but all unsuccesful.

Thank you in advance.

 



Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,987 posts

+1,099
Excellent

Posted 26 January 2020 - 00:16

Does authentication work with VU+'s streamproxy? I thought there were still issues with that.

 

And where did you get that error?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #3 anudanan

  • Senior Member
  • 1,103 posts

+16
Neutral

Posted 26 January 2020 - 16:34

Authentication works with streamproxy, but not with the -sid user.

if you use an other user without shell rights instead of root to login into openwebif, than openwebif use the noshell user in the m3u file. If you use a user with shell rights (for example root) then openwebif use the -sid user with a random password. Only openwebif can authenticate the -sid user. 

 

You can add a noshell user with

adduser  -s /bin/false username

on the linux cli

 

Streamproxy can use the noshell user which is in the /etc/passwd file


Edited by anudanan, 26 January 2020 - 16:35.

Receiver:2 x Uno4k SE (PLI 7.0 rel), 1 x ET9200 (PLI 4.0), NAS: 2 x QNAP 410, TV: LG 65C8llla, LG 47LB570V, LG 42LM615S, Sound: Yamaha RX-v663, Teufel System 5 THX

Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #4 Zolyma

  • Senior Member
  • 112 posts

0
Neutral

Posted 30 January 2020 - 00:57

Vu uno4k se openpli 7.2.

I download the m3u file from webif and upload to my tv (ssiptv, smartiptv app) and when i want to start watch the stream don't want to start fast just about 30 sec and than no audio, just video, than stop stream, start again and after 4.5.start to be audio.
With openpli 7.1 not was this.
What can be the problem?
On pc with vlc work well and fast.
And when i watch stream, sometimes i can't control the box for a few minute.
What is, where is the problem?
And where can i set what be in m3u file?
I do not want the logos, just chanels name!
The box and the tv in one router internal network.

Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #5 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 4,329 posts

+173
Excellent

Posted 30 January 2020 - 07:29

Ask the author of your TV apps, if it is working fine with VLC on PC then we cannot conclude that there is a problem within OpenPli.

Are you using the normal stream or the transcoded stream?

NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #6 Zolyma

  • Senior Member
  • 112 posts

0
Neutral

Posted 30 January 2020 - 08:58

Normal!
And what about:tvg-chno= "4044",tvg-logo=...?

Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #7 Zolyma

  • Senior Member
  • 112 posts

0
Neutral

Posted 31 January 2020 - 20:22

Nothing?
Why work with openpli 7.1 and why not wit 7.2.
Something sure changed...

Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,987 posts

+1,099
Excellent

Posted 31 January 2020 - 21:07

Nothing because I have no clue what you are on about.

 

Normal!
And what about:tvg-chno= "4044",tvg-logo=...?

 

This looks to me like a cat sat on your keyboard... ;)
 

And no, nothing is changed. A stream is a raw DVB transport stream, straight out of the hardware, the same for over 20 years...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #9 Zolyma

  • Senior Member
  • 112 posts

0
Neutral

Posted 31 January 2020 - 23:18

tvg-chno= "4044",tvg-logo=...
These are in downloaded m3u file from webif. Why?
Than why work with 7.1 and why not with 7.2?
And why can not download the last 7.1 version? It was stable or not?

Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,987 posts

+1,099
Excellent

Posted 1 February 2020 - 09:09

I have no clue, if I open an m3u file here, it contains:

#EXTM3U 
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true 
#EXTINF:-1,NPO 1 HD
#EXTVLCOPT:program=21001
http://192.168.11.201:8001/1:0:19:5209:15:10EF:FFFF0000:0:0:0:

which is exactly as it should be.

 

Maybe ask the Openwebif guys? https://github.com/E...penWebif/issues

 

7.1 is no longer online because our archive server crashed some time ago, and we don't have a build environment anymore to rebuild it. Besides that, it would overwrite the 7.2 feed (as there is only one feed per major release).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #11 Zolyma

  • Senior Member
  • 112 posts

0
Neutral

Posted 1 February 2020 - 11:20

I have no clue, if I open an m3u file here, it contains:

#EXTM3U 
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true 
#EXTINF:-1,NPO 1 HD
#EXTVLCOPT:program=21001
http://192.168.11.201:8001/1:0:19:5209:15:10EF:FFFF0000:0:0:0:

which is exactly as it should be.

 

Maybe ask the Openwebif guys? https://github.com/E...penWebif/issues

 

7.1 is no longer online because our archive server crashed some time ago, and we don't have a build environment anymore to rebuild it. Besides that, it would overwrite the 7.2 feed (as there is only one feed per major release).

My file:

#EXTM3U
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true
#EXTINF:-1 tvg-chno="7011" tvg-logo="http://-sid:f4ee6162...80000_0_0_0.png" tvg-id="1:0:19:1B63:AF7:BB:E080000:0:0:0:" tvg-name="Epic Drama HD",Epic Drama HD
#EXTVLCOPT:program=7011
http://-sid:f4ee6162...:E080000:0:0:0:
#EXTINF:-1 tvg-chno="4040" tvg-logo="http://-sid:f4ee6162...82E2F_0_0_0.png" tvg-id="1:0:1:FC8:D:1:E082E2F:0:0:0:" tvg-name="M1 HD",M1 HD
#EXTVLCOPT:program=4040
http://-sid:f4ee6162...:E082E2F:0:0:0:
#EXTINF:-1 tvg-chno="30502" tvg-logo="http://-sid:f4ee6162...80000_0_0_0.png" tvg-id="1:0:19:7726:2C1:600:E080000:0:0:0:" tvg-name="M2 / Petofi HD",M2 / Petofi HD
#EXTVLCOPT:program=30502

without sid:

#EXTM3U
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true
#EXTINF:-1 tvg-chno="7011" "http://192.168.100.7...80000_0_0_0.png" tvg-id="1:0:19:1B63:AF7:BB:E080000:0:0:0:" tvg-name="Epic Drama HD",Epic Drama HD
#EXTVLCOPT:program=7011
http://192.168.100.7...:E080000:0:0:0:
#EXTINF:-1 tvg-chno="4040" "http://192.168.100.7...82E2F_0_0_0.png" tvg-id="1:0:1:FC8:D:1:E082E2F:0:0:0:" tvg-name="M1 HD",M1 HD
#EXTVLCOPT:program=4040
http://192.168.100.7...:E082E2F:0:0:0:
#EXTINF:-1 tvg-chno="30502"




 



Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #12 Zolyma

  • Senior Member
  • 112 posts

0
Neutral

Posted 1 February 2020 - 11:22

 

I have no clue, if I open an m3u file here, it contains:

#EXTM3U 
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true 
#EXTINF:-1,NPO 1 HD
#EXTVLCOPT:program=21001
http://192.168.11.201:8001/1:0:19:5209:15:10EF:FFFF0000:0:0:0:

which is exactly as it should be.

 

Maybe ask the Openwebif guys? https://github.com/E...penWebif/issues

 

7.1 is no longer online because our archive server crashed some time ago, and we don't have a build environment anymore to rebuild it. Besides that, it would overwrite the 7.2 feed (as there is only one feed per major release).

My file:

#EXTM3U
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true
#EXTINF:-1 tvg-chno="7011" tvg-logo="http://-sid:f4ee6162...80000_0_0_0.png" tvg-id="1:0:19:1B63:AF7:BB:E080000:0:0:0:" tvg-name="Epic Drama HD",Epic Drama HD
#EXTVLCOPT:program=7011
http://-sid:f4ee6162...:E080000:0:0:0:
#EXTINF:-1 tvg-chno="4040" tvg-logo="http://-sid:f4ee6162...82E2F_0_0_0.png" tvg-id="1:0:1:FC8:D:1:E082E2F:0:0:0:" tvg-name="M1 HD",M1 HD
#EXTVLCOPT:program=4040
http://-sid:f4ee6162...:E082E2F:0:0:0:
#EXTINF:-1 tvg-chno="30502" tvg-logo="http://-sid:f4ee6162...80000_0_0_0.png" tvg-id="1:0:19:7726:2C1:600:E080000:0:0:0:" tvg-name="M2 / Petofi HD",M2 / Petofi HD
#EXTVLCOPT:program=30502

without sid:

#EXTM3U
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true
#EXTINF:-1 tvg-chno="7011" "http://192.168.100.7...80000_0_0_0.png" tvg-id="1:0:19:1B63:AF7:BB:E080000:0:0:0:" tvg-name="Epic Drama HD",Epic Drama HD
#EXTVLCOPT:program=7011
http://192.168.100.7...:E080000:0:0:0:
#EXTINF:-1 tvg-chno="4040" "http://192.168.100.7...82E2F_0_0_0.png" tvg-id="1:0:1:FC8:D:1:E082E2F:0:0:0:" tvg-name="M1 HD",M1 HD
#EXTVLCOPT:program=4040
http://192.168.100.7...:E082E2F:0:0:0:
#EXTINF:-1 tvg-chno="30502"



I can't write them
 

 

 



Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,987 posts

+1,099
Excellent

Posted 1 February 2020 - 11:31

I see it when I download the m3u8 file (all services in a bouquet), not when I download an m3u file (single service).

 

It is added by OpenWebIf, so if your TV player can't handle that format, and you can't get an updated player, create an issue report here: https://github.com/E...penWebif/issues. We don't maintain the OpenWebif.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #14 Zolyma

  • Senior Member
  • 112 posts

0
Neutral

Posted 1 February 2020 - 15:27

I can not write to them.
But if i write the simple format the tv not play it too.
So i do not know what happening...

Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,987 posts

+1,099
Excellent

Posted 1 February 2020 - 16:31

The simple format is as standard as it can be?

 

Is it possible to give that app on your TV the URL directly, instead of the m3u file? And if so, does that play?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #16 Zolyma

  • Senior Member
  • 112 posts

0
Neutral

Posted 1 February 2020 - 17:08

The simple format is as standard as it can be?

 

Is it possible to give that app on your TV the URL directly, instead of the m3u file? And if so, does that play?

I did it, not work and tryed with transcoding, the transcoding didn't start, connected failed.
And the transcoded not worked with vlc too.

#EXTM3U
#EXTVLCOPT--http-reconnect=true
#EXTINF:-1,Epic Drama HD
http://192.168.100.7...:E080000:0:0:0:
#EXTINF:-1,M1 HD
http://192.168.100.7...:E082E2F:0:0:0:
#EXTINF:-1,m2 HD
http://192.168.100.7...:E080000:0:0:0:
#EXTINF:-1,m4 HD
http://192.168.100.7...:E080000:0:0:0:
#EXTINF:-1,m5 HD
http://192.168.100.7...:E080000:0:0:0:
#EXTINF:-1,Duna HD
http://192.168.100.7...:E080000:0:0:0:

 



Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,987 posts

+1,099
Excellent

Posted 1 February 2020 - 18:21

You can't feed an m3u8 to vlc, you give it all the links, but your box only has one transcoder.

 

I don't have an Uno 4K SE, but on any other box it works fine here, with VLC.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #18 Zolyma

  • Senior Member
  • 112 posts

0
Neutral

Posted 1 February 2020 - 20:09

Yes, work well with my dm800 with Phoenix edition 1.33 black hole, work well with my amiko viper combo openpli 7.2 but with my vu uno4k se not.
Can i refresh something with telenet?
Something should do the stream from the box!
Extplayer or i do not know...
Or put back the 7.1 and that's it?
Or can i watch something from telenet? And why not work the transcodig?

Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #19 Zolyma

  • Senior Member
  • 112 posts

0
Neutral

Posted 3 February 2020 - 21:52

Do i open a new post?
From my dm800 the stream satrt fast and ok, but from my uno4k se not, and the transcodig not work!
The transcodig from 7.1 works well, but from 7.2 not.
What happening with openpli?
Do not to say: stream is a raw DVB transport stream, straight out of the hardware, the same for over 20 years...
Of course...

Re: Vu+ Uno 4k SE streaming(transcoding) problem #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,987 posts

+1,099
Excellent

Posted 3 February 2020 - 23:17

We don't make an OpenPLi 7 for a DM800?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users