Jump to content


Photo

Fastscan 23,5 niet werken.


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 jbnl

  • Senior Member
  • 270 posts

+8
Neutral

Posted 12 February 2020 - 23:06

Goedendag,

Ik heb een xsarius purehd met de laatste openpli 7.2 een en enkele lnb op 23,5 oost.
Als ik bij fastscan als provider Canal digitaal doe zegt hij scannen mislukt.
Maar laad ik een settings lijst in van Hans dan werken alle zenders op 23,5 en de ontvangst is 15db.

Vroeger kon men kiezen voor fastscan astra 1 of 3 maar dat die keuze is er niet meer. Ook fastscan tv Vlaanderen werkt niet.

Ook een complete reset maakt niets uit en als ik automatisch zoeken doet naar de lnb vindt hij Astra 3 op 23,5, dus dat klopt wel.

Is de fastscan nog wel actief op Astra 3?

Mvg

Re: Fastscan 23,5 niet werken. #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,704 posts

+585
Excellent

Posted 12 February 2020 - 23:12

Er is alleen nog fastscan op 23.5’dus vandaar pech keuze weg..... en hier doet ie het gewoon...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Fastscan 23,5 niet werken. #3 jbnl

  • Senior Member
  • 270 posts

+8
Neutral

Posted 12 February 2020 - 23:15

Hmhmh heel vreemd dan, ik snapte het ook niet. Ik heb het net thuis ook nog gecontroleerd en hier loopt hij ook maar bij die mensen niet.

Kan het ook niet verklaren....

Re: Fastscan 23,5 niet werken. #4 jbnl

  • Senior Member
  • 270 posts

+8
Neutral

Posted 13 February 2020 - 07:10

Ik moet zeggen thuis gebruik ik een unicable lnb en daar alleen 1 lnb op 23,5 oost.



Re: Fastscan 23,5 niet werken. #5 Sagitarius

  • Senior Member
  • 2,168 posts

+25
Good

Posted 13 February 2020 - 10:00

Goedendag,

Ik heb een xsarius purehd met de laatste openpli 7.2 een en enkele lnb op 23,5 oost.
Als ik bij fastscan als provider Canal digitaal doe zegt hij scannen mislukt.
Maar laad ik een settings lijst in van Hans dan werken alle zenders op 23,5 en de ontvangst is 15db.

Vroeger kon men kiezen voor fastscan astra 1 of 3 maar dat die keuze is er niet meer. Ook fastscan tv Vlaanderen werkt niet.

Ook een complete reset maakt niets uit en als ik automatisch zoeken doet naar de lnb vindt hij Astra 3 op 23,5, dus dat klopt wel.

Is de fastscan nog wel actief op Astra 3?

Mvg

Die keuze is er in pli zelf nooit geweest, maar zit/zat altijd in de fastscanlijst gebakken, de fastscan transponder van CDS was vroeger 12.515H op Astra19, maar aangezien CDS die niet meer gebruikt zit die fastscan transponder op de frequentie 12.070 GHz H – 27500 – 3/4 op Astra 23.

Maar wat denk ik het probleem is dat als je meerdere satellieten kan ontvangen mbv een Duo lnb of een Triplel lnb moet je bij de Tunerconfiguratie de lnb instelling ook eerst nog goed zetten, Astra 19 op A, en Astra 23 op B, en Astra 28 op C, bij CDS gecertificeerde ontvanger ging dat automatisch dacht ik, maar je kunt het even checken of ze in je ontvanger goed staan.


Edited by Sagitarius, 13 February 2020 - 10:02.


Re: Fastscan 23,5 niet werken. #6 jbnl

  • Senior Member
  • 270 posts

+8
Neutral

Posted 14 February 2020 - 07:24

Goedendag,

 

Ik heb een complete verse installatie gedaan en er wordt gebruik gemaakt van 1 Alps LNB op 23,5 oost. Meer zit er niet op.

Ik heb de wizard doorlopen en hij ziet dan ook dat er 1 LNB op aangesloten zit en herkend deze ook als 23,5 Oost. Dus 1 LNB geen diseqc en alleen 23,5 oost als satelliet.

Alles nogmaals gecheckt in de ontvanger en alles staat goed.

 

Ik zal die transponder eens controleren op signaal.



Re: Fastscan 23,5 niet werken. #7 Sagitarius

  • Senior Member
  • 2,168 posts

+25
Good

Posted 14 February 2020 - 10:17

Goedendag,

 

Ik heb een complete verse installatie gedaan en er wordt gebruik gemaakt van 1 Alps LNB op 23,5 oost. Meer zit er niet op.

Ik heb de wizard doorlopen en hij ziet dan ook dat er 1 LNB op aangesloten zit en herkend deze ook als 23,5 Oost. Dus 1 LNB geen diseqc en alleen 23,5 oost als satelliet.

Alles nogmaals gecheckt in de ontvanger en alles staat goed.

 

Ik zal die transponder eens controleren op signaal.

Doe eerst een satewllietscan op Astra 23 en daarna een Fasscan, je ontvanger heeft nu waarschijnlijk geen enkele zender erin staan (na een schone installatie) en dan werkt fastscan niet.


Edited by Sagitarius, 14 February 2020 - 10:17.


Re: Fastscan 23,5 niet werken. #8 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 23,771 posts

+227
Excellent

Posted 14 February 2020 - 11:57

Ik heb net even een oud boxje onder het stof vandaan getrokken en deze voorzien van een verse flash. Geen zenderscan uitgevoerd, geen autodiseqc gedaan maar alleen maar Astra3 geconfigureerd.

Vervolgens een fastscan gedaan en dat werkte hier gewoon.

 

Ik kan mij herinneren dat ik ooit meegemaakt heb, dat zal jaren terug geweest zijn, dat ik een soortgelijk issue heb ervaren. Dat was overigens op een PLi gebaseerd model en geen originele PLi firmware.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Fastscan 23,5 niet werken. #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,704 posts

+585
Excellent

Posted 14 February 2020 - 13:54

Dat werkt hier ook gewoon....


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Fastscan 23,5 niet werken. #10 Sagitarius

  • Senior Member
  • 2,168 posts

+25
Good

Posted 14 February 2020 - 14:13

Ik heb net even een oud boxje onder het stof vandaan getrokken en deze voorzien van een verse flash. Geen zenderscan uitgevoerd, geen autodiseqc gedaan maar alleen maar Astra3 geconfigureerd.

Vervolgens een fastscan gedaan en dat werkte hier gewoon.

 

Ik kan mij herinneren dat ik ooit meegemaakt heb, dat zal jaren terug geweest zijn, dat ik een soortgelijk issue heb ervaren. Dat was overigens op een PLi gebaseerd model en geen originele PLi firmware.

Maar volgens mij moet er toch altijd 1 zender in een lijst staan om de tijd op te halen anders werkt niets, hij heeft nl een schone flash gedaan en dan zit er nog geen zender in, kabelscan doet het ook niet zonder zender of een goede tijd of time plugin



Re: Fastscan 23,5 niet werken. #11 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,704 posts

+585
Excellent

Posted 14 February 2020 - 14:41

Hier echt wel.... Geen tijd nodig om cable/fastscan op te starten...


Edited by littlesat, 14 February 2020 - 14:41.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Fastscan 23,5 niet werken. #12 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,704 posts

+585
Excellent

Posted 14 February 2020 - 14:53

Volgens mij is dat niet waar... Het userbouquet wordt gewoon toegevoegd... misschien blauw kiezen en dan het nieuwe userbouquet?


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Fastscan 23,5 niet werken. #13 Henksat

  • Senior Member
  • 14,823 posts

+47
Good

Posted 15 February 2020 - 05:43

 

Maar volgens mij moet er toch altijd 1 zender in een lijst staan om de tijd op te halen anders werkt niets, hij heeft nl een schone flash gedaan en dan zit er nog geen zender in, kabelscan doet het ook niet zonder zender of een goede tijd of time plugin

 

 

Onjuist, en fastscan "scant" helemaal niet, hij haalt een databestandje op waar alle zenders in staan.



Re: Fastscan 23,5 niet werken. #14 Sagitarius

  • Senior Member
  • 2,168 posts

+25
Good

Posted 15 February 2020 - 09:53

 

 

Maar volgens mij moet er toch altijd 1 zender in een lijst staan om de tijd op te halen anders werkt niets, hij heeft nl een schone flash gedaan en dan zit er nog geen zender in, kabelscan doet het ook niet zonder zender of een goede tijd of time plugin

 

 

Onjuist, en fastscan "scant" helemaal niet, hij haalt een databestandje op waar alle zenders in staan.

 

Ik denk niet dat je begrijpt wat ik bedoel, dat fastscan, kabelscan en nog wat dingen zoals vpn niet werken als er geen tijd is in de ontvanger, of dat er altijd 1 zender in een ontvanger moet staan, bijna alle ontvangers hebben dat. Ik weet dat nog uit mijn Topfield Nokia 9500 tijd daar zaten in de fw 3 of 4 zenders standaard ingebakken zodat alle functies werkten.

Of dat hier ook zo is bij ts dat weet ik niet natuurlijk.



Re: Fastscan 23,5 niet werken. #15 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,704 posts

+585
Excellent

Posted 15 February 2020 - 10:04

Fastscan en cablescan doen het gewoon zonder tijd.... vpn is iets anders omdat je daar met certificaten zit....
Ik heb hier net een fastscan gedaan en ook een cablescan op een box zonder tijd met 2x een flash zonder restore. Het is alleen een beetje tricky dat je op blauw moet drukken en het bouquet moet kiezen, daar je niet meteen in dat bouquet komt.

Edited by littlesat, 15 February 2020 - 10:06.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Fastscan 23,5 niet werken. #16 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,715 posts

+287
Excellent

Posted 15 February 2020 - 23:54

Het is zoals Henksat en Littlesat ook al schrijft, de fastscan haalt een ‘bestand’ binnen en staat volledig los van het feit of de box op tijd staat.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Fastscan 23,5 niet werken. #17 Sagitarius

  • Senior Member
  • 2,168 posts

+25
Good

Posted 16 February 2020 - 10:19

Haalt een bestandje binnen schrijven jullie, maar dan moet er toch eerst signaal zijn neem ik aan anders haalt ie de zenders toch niet op, ts schreef over zijn installatie: ''Dus 1 LNB geen diseqc en alleen 23,5 oost als satelliet'', dus ik vermoed dat er iets is met de diseqc instellingen. Frenske schreef dat ook al ''maar alleen maar Astra3 geconfigureerd''


Edited by Sagitarius, 16 February 2020 - 10:20.


Re: Fastscan 23,5 niet werken. #18 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,662 posts

+39
Good

Posted 16 February 2020 - 10:28

Dat klinkt interessant.. Hoe haalt hij dat 'bestand' dan op enhoe heet het?
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Fastscan 23,5 niet werken. #19 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,704 posts

+585
Excellent

Posted 16 February 2020 - 10:46

Haalt niet letterlijk een bestand op maar meer figuurlijk...!

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Fastscan 23,5 niet werken. #20 Sagitarius

  • Senior Member
  • 2,168 posts

+25
Good

Posted 16 February 2020 - 11:43

Haalt niet letterlijk een bestand op maar meer figuurlijk...!

Kennelijk toch wel, je ziet toch altijd linksboven welke fastscan versie er binnengehaald word dus volgens mij wel degelijk een bestandje.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users