Jump to content


Photo

Oscam ziet ziggo kaart niet


  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1 Jovo

  • Member
  • 11 posts

0
Neutral

Posted 29 March 2020 - 16:39

Oscam ziet mijn ziggo kaart niet, nu al veel gelezen via forums en geprobeerd maar krijg het niet werkend.

Hiervoor werkte het altijd prima en gebruikte ik geen oscam maar cccam, maar ook bij cccam werkte het opeens niet meer dus ben ik veranderd naar oscam omdat ik dacht die werk wellicht wel, maar helaas.

 

kan iemand mij uitleggen van ik niet goed heb ik gedaan.

 

 

 

Oscam server;

[reader]
label                         = lower_card_CD-NL
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
caid                          = 0604
ecmwhitelist                  = 0100@00006A:64
ecmheaderwhitelist            = 800061006A00075C00,800061006A01075C00,803061006A00075C00,803061006A01075C00,810061006A00075C00,810061006A01075C00,813061006A00075C00,813061006A01075C00
detect                        = cd
mhz                           = 600
cardmhz                       = 600
group                         = 1
emmcache                      = 1,3,15,0
auprovid                      = 000604
ratelimitecm                  = 4
ecmunique                     = 1
ratelimittime                 = 10000
srvidholdtime                 = 2000
cooldown                      = 30,600
 
 
Oscam config;
[global]
disablelog = 1
disableuserfile = 1
usrfileflag = 0
maxlogsize = 10
preferlocalcards = 1
saveinithistory = 1
lb_mode = 0
unlock_parental = 1
disablecrccws_only_for = 098C:000000;09C4:000000
 
 
[cs378x]
port                          = 12005
 
[webif]
httpport = 8081
httpallowed = 10.0.0.0-10.255.255.255,172.16.0.0-172.31.255.255,192.168.0.0-192.168.255.255,127.0.0.1
 
[dvbapi]
enabled = 1
pmt_mode = 6
au = 1
user = dvbapiau
boxtype = dreambox

 

Oscam user;

[account]
user                          = dvbapiau
uniq                          = 3
au                            = 1
group                         = 1
 
[account]
user                          = 2nd_box
pwd                           = 2nd_box
group                         = 1

 



Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #2 cobus

  • Senior Member
  • 4,215 posts

+56
Good

Posted 29 March 2020 - 17:17

volgens mij moet dit er nog in. die kun je vinden op google.

 

rsakey   = 3C86xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx6A
boxkey   = xxxxxxxxxxxx


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 52,666 posts

+1,023
Excellent

Posted 29 March 2020 - 18:30

Bovenstaande reader configuratie is voor een CD kaartje, je kunt beter een nieuwe reader maken.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #4 HPPli

  • Senior Member
  • 1,487 posts

+27
Good

Posted 29 March 2020 - 18:33

 

Oscam ziet mijn ziggo kaart niet, nu al veel gelezen via forums en geprobeerd maar krijg het niet werkend.

Hiervoor werkte het altijd prima en gebruikte ik geen oscam maar cccam, maar ook bij cccam werkte het opeens niet meer dus ben ik veranderd naar oscam omdat ik dacht die werk wellicht wel, maar helaas.

 

kan iemand mij uitleggen van ik niet goed heb ik gedaan.

 

 

 

Oscam server;

[reader]
label                         = lower_card_CD-NL
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
caid                          = 0604
ecmwhitelist                  = 0100@00006A:64
ecmheaderwhitelist            = 800061006A00075C00,800061006A01075C00,803061006A00075C00,803061006A01075C00,810061006A00075C00,810061006A01075C00,813061006A00075C00,813061006A01075C00
detect                        = cd
mhz                           = 600
cardmhz                       = 600
group                         = 1
emmcache                      = 1,3,15,0
auprovid                      = 000604
ratelimitecm                  = 4
ecmunique                     = 1
ratelimittime                 = 10000
srvidholdtime                 = 2000
cooldown                      = 30,600
 

 

Begin eerst de reader te vervangen door een Ziggo_kaart reder, genoemde regels zijn voor een satelliet provider CDS (0100:00006A)


Edited by HPPli, 29 March 2020 - 18:34.


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #5 cobus

  • Senior Member
  • 4,215 posts

+56
Good

Posted 29 March 2020 - 18:42

[reader]
label = Ziggo_cardreader
boxkey = xxxxxxxxxxxx
rsakey = 3C8633AxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxB6C76A
protocol = internal
device = /dev/sci0
caid = 0604
detect = cd
mhz = 600
cardmhz = 600
ident = 0604:000000,000001,000002,000003,000004
group = 1
emmcache = 1,3,2
blockemm_unknown = 1
lb_weight = 500
auprovid = 0604
ratelimitecm = 4
ratelimitseconds = 10

 

Deze heb ik gewoon op internet gevonden of die goed is weet ik niet wel moet je de rsakey aanvullen.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #6 teo1966

  • Senior Member
  • 853 posts

+8
Neutral

Posted 29 March 2020 - 18:49

bij caid staat nu 0604 deze kan worden veranderd ligt aan welke irdeto  kaart zie in oscam bij Entitlements

 

[reader]
label                         = kaart ziggo 0604
enable                        = 1
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
caid                            = 0604
boxkey                        = xxxxxxxxxxxx
rsakey                        = 3C8633xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx6C76A
needsemmfirst           = 1
detect                        = cd
mhz                           = 600
cardmhz                     = 600
group                         = 1
emmcache                = 1,3,2,0


VU+ULTIMO4K/HD11/HD530C/HD51 openpli 7.2


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #7 Jovo

  • Member
  • 11 posts

0
Neutral

Posted 29 March 2020 - 20:42

helaas nog niet gelukt :(

heb nu dit in mijn box gezet;

 

[reader]
label                         = Ziggo_cardreader
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
autospeed                     = 0
caid                          = 0604
boxkey                        = xxxxxxxxxxxxx
rsakey                        = 3Cxxxxxx76A
needsemmfirst                 = 1
detect                        = cd
mhz                           = 600
cardmhz                       = 600
group                         = 1
emmcache                      = 1,3,2,0
 
 
Mijn kaart gegevens zie ik niet in Entitlements kan dit iets betekenen? 


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #8 stro11

  • Senior Member
  • 134 posts

+7
Neutral

Posted 29 March 2020 - 20:53

Hoi Jovo,

 

hiermee kun je de reader aan zetten.

 

enable                        = 1

 

en als de rsa key juist ingevuld is zal het wel werken.

 

groet

stro11



Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #9 HPPli

  • Senior Member
  • 1,487 posts

+27
Good

Posted 29 March 2020 - 20:53

Hierbij een werkende Ziggo-kaart reader uit mijn Vu+Duo4K; 

 

 

[reader]

label                         = Ziggo_cardreader
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
autospeed                     = 0

caid                          = 0604
boxkey                        = xxxxxxxxx
rsakey                        = ............
ecmwhitelist                  = 0604:4C,44
detect                        = cd
mhz                           = 600
cardmhz                       = 600
ident                         = 0604:000000
chid                          = 0604:00FFE0,00000B,000025,000024,000027,000028,0001F4,000384,00FFD8,007FFD,000385,00028A
group                         =1
emmcache                      = 2,1,0,0
blockemm-unknown              = 1
blockemm-g                    = 1
dropbadcws                    = 1
auprovid                      = XXXXXX      #####FFkijkenViaEntitlementswelk-ID-jeProvider_is##
 

 

Laat dat "needsemmfirst = 1" svp weg !

 

PS: Weet je zeker dat het een werkende Oranje 0604 kaart is ?



Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #10 teo1966

  • Senior Member
  • 853 posts

+8
Neutral

Posted 29 March 2020 - 22:51

welke ontvanger/reader word er gebruikt en welke pli/oscam versie


VU+ULTIMO4K/HD11/HD530C/HD51 openpli 7.2


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #11 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,632 posts

+283
Excellent

Posted 29 March 2020 - 23:35

Hoi Jovo,

 

hiermee kun je de reader aan zetten.

 

enable                        = 1

 

en als de rsa key juist ingevuld is zal het wel werken.

 

groet

stro11

Er staat geen 'enable = 0' in de config, dus staat die standaard aan, had die regel er wel gestaan, had die inderdaad op '1' moeten worden ingesteld.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #12 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,632 posts

+283
Excellent

Posted 29 March 2020 - 23:36

welke ontvanger/reader word er gebruikt en welke pli/oscam versie

Het enige wat interessant is, is de box, de rest is niet belangrijk aangezien het tot nu toe in alle versies (vanuit de feeds) gewoon werkt.

 

Ik heb dezelfde instellingen als die van HPPli in mijn receiver staan. 


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #13 alias haha

  • Senior Member
  • 314 posts

+2
Neutral

Posted 30 March 2020 - 06:40

 


 
Mijn kaart gegevens zie ik niet in Entitlements kan dit iets betekenen? 

 

Kaartje goed er in gestoken? B)


Vu+ duo 4K | Vu+ duo²

Zgemma H2H | Zgemma H5 | Zgemma H7C

Wavefrontier T90


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #14 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,234 posts

+81
Good

Posted 30 March 2020 - 08:53

[attachment=121980:oscam.zip] Probeer deze eens standaard in Oscam van OpenPli readers : CDS,Ziggo,TVV

 

 

[modbreak=Geen keys posten aub]Ook niet in toegevoegde bestanden[/modbreak]


Edited by Tech, 30 March 2020 - 09:28.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR http://www.pi1fld.nl


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #15 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,632 posts

+283
Excellent

Posted 30 March 2020 - 09:31

De RSA key is zonder bijzonder veel speurwerk te hoeven doen, gewoon te vinden, graag dus de boardregels respecteren en geen RSA keys posten, ook al zijn die overal te vinden...


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #16 Jovo

  • Member
  • 11 posts

0
Neutral

Posted 30 March 2020 - 14:27

ik gebruik het oranje irdeto kaartje van ziggo, kaartje zit er goed in.

mijn receiver is een ET9500 met daarop openpli 7.2 met oscam

maar in Entitlements kan ik nog steeds mijn kaartje niet zien, heb ook al een kaartje omgewisseld van mijn humax boven die sowieso werkt, maar ook deze zie ik niet.

 

momenteel heb ik dit als reader staan;

 

[reader]
label                         = Ziggo_cardreader
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
caid                          = 0604
boxkey                        = 1xxxxxxxxxxxxx8
rsakey                        = 3CxxxxxxxxxxA
needsglobalfirst              = 1
ecmwhitelist                  = 0604:4C,44
detect                        = cd
mhz                           = 600
cardmhz                       = 600
ident                         = 0604:000000
chid                          = 0604:00FFE0,00000B,000025,000024,000027,000028,0001F4,000384,00FFD8,007FFD,000385,00028A
group                         = 1
emmcache                      = 2,1,0,0
blockemm-unknown              = 1
dropbadcws                    = 1
auprovid                      = xxxxx

Edited by Jovo, 30 March 2020 - 14:28.


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #17 cobus

  • Senior Member
  • 4,215 posts

+56
Good

Posted 30 March 2020 - 15:00

Er zitten 2 cardreaders in en je moet de onderste hebben en op de kop (chip naar onderen gericht) wat ik kan herinneren van de ET9k.


Edited by cobus, 30 March 2020 - 15:01.

Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #18 HPPli

  • Senior Member
  • 1,487 posts

+27
Good

Posted 30 March 2020 - 15:18

Je bent wel enorm "getrouwd" met/aan de regel ===> needsglobalfirst  = 1

Betekent zoiets als;     Write one Global EMM for SHARED EMM disabled 1:Write one Global EMM for SHARED EMM enabled

Waarom gebruik je die regel ?

 

Gebruik gewoon de twee regels;

blockemm-unknown              = 1
blockemm-g                    = 1

 

Misschien kun je een log maken van Oscam, dus het gedeelte net na een restart van oscam.

Dit dan plaatsen als bijlage binnen dit topic. ;)



Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #19 Jovo

  • Member
  • 11 posts

0
Neutral

Posted 30 March 2020 - 21:10

Je bent wel enorm "getrouwd" met/aan de regel ===> needsglobalfirst  = 1

Betekent zoiets als;     Write one Global EMM for SHARED EMM disabled 1:Write one Global EMM for SHARED EMM enabled

Waarom gebruik je die regel ?

 

Gebruik gewoon de twee regels;

blockemm-unknown              = 1
blockemm-g                    = 1

 

Misschien kun je een log maken van Oscam, dus het gedeelte net na een restart van oscam.

Dit dan plaatsen als bijlage binnen dit topic. ;)

 

weet niet precies hoe deze daar weer terecht is gekomen, maar hij is er uit, maar heeft geen gewenst effect gehad.

het kaartje heb ik in de onderste reader, met de chip naar onder, maar in Entitlements zie ik nog niks.

hierbij de log;

 

  • 1970/01/01 01:00:29 00000000 s (main) Host name = et9x00
  • 1970/01/01 01:00:29 00000000 s (main) Release = 3.8.7
  • 1970/01/01 01:00:29 00000000 s (main) Version = #1 SMP Tue Dec 10 23:09:33 CET 2019
  • 1970/01/01 01:00:29 00000000 s (main) Machine = mips
  • 1970/01/01 01:00:29 00000000 s (main) Stb model = dm800se
  • 1970/01/01 01:00:29 00000000 s (main) Stb boxtype = et9500
  • 1970/01/01 01:00:29 00000000 s (main) The current system time is smaller than the build date (Mar 2 2020). Waiting up to 0 seconds for time to correct
  • 1970/01/01 01:00:30 00000000 s (main) Waiting was not successful. OSCam will be started but is UNSUPPORTED this way. Do not report any errors with this version.
  • 1970/01/01 01:00:30 00000000 s (main) creating pidfile /tmp/oscam.pid with pid 484
  • 1970/01/01 01:00:31 00000000 s (config) userdb reloaded: 2 accounts loaded, 0 expired, 0 disabled
  • 1970/01/01 01:00:31 00000000 s (main) signal handling initialized
  • 1970/01/01 01:00:31 00000000 s (config) 10 provid's loaded
  • 1970/01/01 01:00:31 00000000 s (config) 420 service-id's loaded in 26 ms
  • 1970/01/01 01:00:31 00000000 s (net) cs378x: initialized (fd=3, port=12005)
  • 1970/01/01 01:00:31 00000000 s (reader) Ziggo_cardreader [internal] creating thread for device /dev/sci0
  • 1970/01/01 01:00:31 00000000 s (main) waiting for local card init
  • 1970/01/01 01:00:31 5432974D r (reader) Ziggo_cardreader [internal] Reader initialized (device=/dev/sci0, detect=cd, mhz=600, cardmhz=600)
  • 1970/01/01 01:00:31 5432974D r (reader) Ziggo_cardreader [internal] Reader sci internal, detected box type: et9500
  • 1970/01/01 01:00:31 540E57AA h (webif) webif: decompressed 171056 bytes back into 419336 bytes
  • 1970/01/01 01:00:31 540E57AA h (webif) HTTP Server running. ip=:: port=8081
  • 1970/01/01 01:00:32 00000000 s (main) init for all local cards done
  • 1970/01/01 01:00:32 00000000 s (emmcache) loading emmcache disabled since no reader is using it!
  • 1970/01/01 01:00:32 00000000 s (emmcache) loading emmstats disabled since no reader is using it!
  • 1970/01/01 01:00:32 3DE28AB2 c (client) plain dvbapi-client granted (dvbapiau, au=auto (1 reader))
  • 1970/01/01 01:00:32 3DE28AB2 c (dvbapi) dvbapi channelcache loaded from /etc/tuxbox/config/oscam/oscam.ccache
  • 1970/01/01 01:00:32 3DE28AB2 c (dvbapi) Detected /dev/dvb/adapter0/demux0 Api: 0, userconfig boxtype: 1 maximum number of filters is 64 (oscam limit is 64)
  • 1970/01/01 01:00:32 3DE28AB2 c (dvbapi) ERROR: ioctl(CA_GET_DESCR_INFO): Invalid argument
  • 1970/01/01 01:00:32 3DE28AB2 c (dvbapi) PMT mode 6: Connecting to enigma CA PMT listen socket...
  • 1970/01/01 01:00:32 3DE28AB2 c (dvbapi) PMT mode 6: Successfully connected to CA PMT server (fd 9)
  • 1970/01/01 01:01:09 3DE28AB2 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 0 CAID: 0602 ECM_PID: 092E PROVID: 000000
  • 1970/01/01 01:01:09 3DE28AB2 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 1 CAID: 0604 ECM_PID: 092F PROVID: 000000
  • 1970/01/01 01:01:09 3DE28AB2 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 2 CAID: 0606 ECM_PID: 0930 PROVID: 000000
  • 1970/01/01 01:01:09 3DE28AB2 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 3 CAID: 1801 ECM_PID: 0938 PROVID: 000000
  • 1970/01/01 01:01:09 3DE28AB2 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 4 CAID: 1850 ECM_PID: 0939 PROVID: 000000
  • 1970/01/01 01:01:09 3DE28AB2 c (dvbapi) Demuxer 0 ecmpid 5 CAID: 1868 ECM_PID: 093A PROVID: 000000
  • 1970/01/01 01:01:09 3DE28AB2 c (dvbapi) Demuxer 0 found 6 ECM pids and 6 STREAM pids in CA PMT
  • 1970/01/01 01:01:09 3DE28AB2 c (dvbapi) Demuxer 0 no suitable readers found that can be used for decoding!
  • 1970/01/01 01:01:13 3DE28AB2 c (dvbapi) Demuxer 0 no enabled matching ecmpids -> decoding is waiting for matching readers!


Re: Oscam ziet ziggo kaart niet #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 52,666 posts

+1,023
Excellent

Posted 30 March 2020 - 22:05

De box heeft geen klok, en dat heeft Oscam wel nodig.

 

Waarom synchroniseert hij niet met de transponder?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users