Jump to content


Photo

Geen tv Limburg met Fast Scan


  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1 Cyrieleken11

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 12 May 2020 - 16:05

Hoi,

Normaal gezien zou ik Tv Limburg in het zenderpakket moeten hebben, met Fast Scan haal ik die wel niet in.

In de zenderlijst staat: vrij te ontvangen, maar geen gegevens verder voor handmatig in te voeren, gewoon allemaal nulletjes, zie bijgevoegde lijst nr.66

Kent iemand de gegevens om die in mijn zenderlijst bij te voegen met bv. DreamboxEDIT?

Alvast bedankt,

 



Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 23,793 posts

+227
Excellent

Posted 12 May 2020 - 16:29

L1 TV zit niet meer op de schotel. Wel op kabel. 
De fastscan doet althans vermoeden dat jij via Sat kijkt. ;)


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,307 posts

+1,052
Excellent

Posted 12 May 2020 - 17:13

Via de internet stream kijken, dat doe ik ook met Omroep Zeeland. Heb je nog HD ook ;).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #4 Cyrieleken11

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 12 May 2020 - 17:27

Heeft TVVL. dan ook kabel, ik dacht alleen via satelliet  :rolleyes:

Voor mij dan enkel te zien via internet live stream, maar vind het raar dat het in de zenderlijst staat.

Bedankt voor de info,

Groeten,

Cyriel



Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,307 posts

+1,052
Excellent

Posted 12 May 2020 - 17:33

Welke "zenderlijst"?

 

Dan heb je een oude lijst, want zowel L1 als Omroep Zeeland zijn al een flink aantal maanden van de sat weg.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 23,793 posts

+227
Excellent

Posted 12 May 2020 - 17:44

In de Fastscan van TVV staat op nr: 66 geen TV Limburg.

Geen idee waar jij deze vandaan tovert.

 

En ik begin inmiddels een vermoeden te krijgen dat dit over TVV gaat. ;)


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #7 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 12 May 2020 - 17:56

De lijst is zowel bij Canal Digitaal als TV-Vlaanderen gemaakt voor hun gecertificeerde hybride ontvangers. De '0' wil zeggen dat het om een IPTV zender gaat die alleen met deze hybride ontvangers kunnen worden weergegeven. In de zenderlijst van deze gecertificeerde hybride ontvangers staan ze gewoon tussen de satellietzenders.
Met een 'Open' ontvanger zijn deze niet te ontvangen. Wél kun je proberen om de publieke stream te vinden. Deze kan dan wél worden toegevoegd in je eigen zenderlijst. Hier zijn programma's als DreamSet of DreamBoxEdit handig..
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,307 posts

+1,052
Excellent

Posted 12 May 2020 - 18:14

Sinds wanneer staan er streams in de fastscan lijst? Dat lijkt me niet correct.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #9 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 12 May 2020 - 18:25

Die staat er ook niet. Alleen op de hybride ontvangers. Alleen heet het daar uiteraard géén FastScan maar gewoon 'Zenderlijst inladen'. Overigens staat op post (Vlaams voor kanaal) 66 wel degelijk TVL (TV Limburg).
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #10 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 23,793 posts

+227
Excellent

Posted 12 May 2020 - 18:40

Tjsa, ik heb gelukkig geen ‘originele’ MZ ... ontvanger van CD. Anders had ik dat inderdaad wél kunnen zien. 
Tóch nog niet te oud om te leren. ;)


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #11 Cyrieleken11

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 13 May 2020 - 14:03

Bij de regelmatige reclame mails van TVVL willen ze maar dat je een zwaarder pakket van hun neemt.

Ik ben content met het Basic pakket, maar ben dan gaan kijken wat de plus meer te bieden had, en zo kwam ik erachter dat TV-limburg  op 66 staat vrij te ontvangen.

Echter na de FaskScan uitgevoerd te hebben in mijn pas nieuwe Vu uno 4k es zag ik geen Tv Limburg in mijn zenderlijst staan, vandaar de vraag.

In de ontvangers van M7 zal dat misschien wel kunnen, in mijne Vu uno niet of ik weet niet hoe.

Moest het wel gaan, hoor ik het graag.... :)

Bedankt,

Cyriel



Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #12 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 13 May 2020 - 14:12

Is al beantwoord in eerdere posting. Op zoek naar een m3u link en deze importeren in je zenderlijst.
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,307 posts

+1,052
Excellent

Posted 13 May 2020 - 14:16

Of even uit de lijst van Hans vissen.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #14 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 13,660 posts

+430
Excellent

Posted 13 May 2020 - 14:29

#SERVICE 5002:0:1:5221:C99:3:0:0:0:0:http%3a//live-vrt.akamaized.net/groupc/live/8edf3bdf-7db3-41c3-a318-72cb7f82de66/live_aes.isml/playlist.m3u8?fluxustv.m3u8:een HD
#DESCRIPTION een HD
#SERVICE 5002:0:1:5226:C99:3:0:0:0:0:http%3a//live-vrt.akamaized.net/groupc/live/14a2c0f6-3043-4850-88a5-7fb062fe7f05/live_aes.isml/playlist.m3u8?fluxustv.m3u8:Canvas HD
#DESCRIPTION Canvas HD
#SERVICE 5002:0:1:5278:C96:3:0:0:0:0:http%3a//live-vrt.akamaized.net/groupc/live/f132f1b8-d04d-404e-90e0-6da1abb4f4fc/live_aes.isml/playlist.m3u8?fluxustv.m3u8:Ketnet HD
#DESCRIPTION Ketnet HD
#SERVICE 5002:0:1:0:0:0:0:0:0:0:http%3a//content.uplynk.com/channel/e11a05356cc44198977436418ad71832.m3u8:Ketnet Junior
#DESCRIPTION Ketnet Junior
#SERVICE 5002:0:1:0:0:0:0:0:0:0:http%3a//live-vrt.cdn.eurovisioncdn.net/groupa/live/7d5f0e4a-3429-4861-91d4-aa3229d7ad7b/live_aes.isml/playlist.m3u8?fluxustv.m3u8:Sporza 1
#DESCRIPTION Sporza 1
#SERVICE 5002:0:1:0:0:0:0:0:0:0:http%3a//live-vrt.cdn.eurovisioncdn.net/groupc/live/14a2c0f6-3043-4850-88a5-7fb062fe7f05/live_aes.isml/playlist.m3u8?fluxustv.m3u8:Sporza 2
#DESCRIPTION Sporza 2
#SERVICE 5002:0:1:0:0:0:0:0:0:0:http%3a//live-vrt.cdn.eurovisioncdn.net/groupc/live/8edf3bdf-7db3-41c3-a318-72cb7f82de66/live_aes.isml/playlist.m3u8?fluxustv.m3u8:Sporza 3
#DESCRIPTION Sporza 3
#SERVICE 5002:0:1:439F:2CEC:13E:820000:0:0:0:https%3a//bozztv.com/36bay2/gin/giniko_bvntv_1200kb_36bay2/tracks-v1a1/mono.m3u8:BVN
#DESCRIPTION BVN
#SERVICE 1:0:1:1F8:384:13E:820000:0:0:0:
#SERVICE 5002:0:1:12:0:32:0:0:0:0:https%3a//xite2065.cloudycdn.services/tlive/_definst_/xite_xite_1_tbc_42077_default_45_hls.smil/chunklist_b2472608_t64NzIwcA==.m3u8:Xite BE
#DESCRIPTION Xite BE
#SERVICE 5002:0:1:2:0:32:0:0:0:0:http%3a//player-api.new.livestream.com/accounts/27755193/events/8452381/live.secure.m3u8:atv
#DESCRIPTION atv
#SERVICE 5002:0:1:1:0:32:0:0:0:0:http%3a//api.new.livestream.com/accounts/27755193/events/8452383/live.secure.m3u8:TV Limburg
#DESCRIPTION TV Limburg
#SERVICE 5002:0:1:3:0:32:0:0:0:0:http%3a//api.new.livestream.com/accounts/27755193/events/8511193/live.secure.m3u8:TV Oost
#DESCRIPTION TV Oost
#SERVICE 5002:0:1:8:0:32:0:0:0:0:http%3a//hls-origin01-bruzz.cdn02.rambla.be/main/adliveorigin-bruzz/_definst_/V3n5YY.smil/playlist.m3u8:BRUZZ (Brussel)
#DESCRIPTION BRUZZ (Brussel)
#SERVICE 5002:0:1:9:0:32:0:0:0:0:http%3a//api.new.livestream.com/accounts/27755193/events/8462344/live.secure.m3u8:ROB TV
#DESCRIPTION ROB TV
#SERVICE 5002:0:1:10:0:32:0:0:0:0:http%3a//hls-origin01-focus-wtv.cdn01.rambla.be/main/adliveorigin-focus-wtv/_definst_/ARXpX7.smil/chunklist_b3000000.m3u8:Focus TV (België)
#DESCRIPTION Focus TV (België)
#SERVICE 5002:0:1:11:0:32:0:0:0:0:https%3a//hls-origin01-focus-wtv.cdn01.rambla.be/main/adliveorigin-focus-wtv/_definst_/AG1G1l.smil/chunklist.m3u8:WTV (Ieper, Roeselare, Kortrijk, Tielt - België)
#DESCRIPTION WTV (Ieper, Roeselare, Kortrijk, Tielt - België)
#SERVICE 5002:0:1:0:0:0:0:0:0:0:https%3a//dpg-eventstreams.akamaized.net/hlnlive-tzo/streamx/hlnlive.m3u8:HNL Live
#DESCRIPTION HNL Live

Plak deze streams eens in een bouquet.  Vergeet niet de bouquetten opnieuw te laden met in een telnet box.

wget http://127.0.0.1/web/servicelistreload?mode=0

en je hebt regionale zenders en een back-up voor de VRT zenders, inclusief de Sporza streams als die ooit weer actief worden.

 

PS: je moet wel de serviceapp uit de feed installeren.  Je moet hier verder niets aan instellen.


Edited by doglover, 13 May 2020 - 14:30.

~~Rytec Team~~
Xtrend ET6000 OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #15 Cyrieleken11

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 13 May 2020 - 15:32

Met handelingen in de Telnet box ben ik niet vertrouwd, durf ik niet aan te beginnen, temeer daar de ontvanger nu prima werkt.

Een lijst aanpassen in DreamboxEdit en terug plaatsen, lukt me wel reeds.

 

Heb de lijst van Hans 02-05-20 ingehaald in DreamboxEdit alleen voor astra 1 en 3 ,geen Tv Limburg in te vinden  :unsure:

Staat trouwens geen Tv vlaanderen lijst in, wel eentje van Vlaanderen en Waloniën + de rest van heel Europa



Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #16 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,307 posts

+1,052
Excellent

Posted 13 May 2020 - 15:40

Hans heeft aparte streaming bouquetten.

 

DreamboxEdit heeft geen ondersteuning voor streams, Dreamset wel, die gebruikt Hans ook. Wellicht is dat makkelijker.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #17 Cyrieleken11

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 13 May 2020 - 17:51

Sorry de werking van Dreamset is wat ingewikkelder dan Dreamboxedit.

Er staat daar: Tv Limburg     cable, dus dit moet ik dan in mijn Tv Vlaanderen lijst invoegen?

Schakelt de ontvanger dan naar internet over, of hoe werkt dat?

Wil de juiste weg weten van handelen, temeer zoals eerder gemeld, mijne Vu Uno nu goed werkt hé  ^_^



Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #18 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,307 posts

+1,052
Excellent

Posted 13 May 2020 - 18:01

Ik geef je geen ongelijk, ben ook geen Dreamset liefhebber... ;)

 

Ja, de ontvanger haalt dan de stream van de website van TV Limburg, over het internet.

 

Dreamboxedit heeft geen optie om streams in bouquetten te bewerken, maar volgens mij laat hij bestaande wel gewoon intakt.

 

Dus wat je ook zou kunnen proberen is op je PC een bestandje aan te maken met de naam "limburg.tv", en daarin te zetten:

#NAME Stream NL regionaal & lokaal
#SERVICE 4097:0:1:0:0:0:0:0:0:0:http%3a//d34pj260kw1xmk.cloudfront.net/live/l1/tv/index.m3u8 :L1 HD
#DESCRIPTION L1 HD

En dan eens kijken of Dreambox edit die als bouquet wilt importeren in je eigen lijst?
 

Of als dat niet werkt, dit bestand aanmaken in de folder waar je de lijst van box naar toe haalt, dan DreamboxEdit opstarten, en kijken of deze hem ziet?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #19 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 13,660 posts

+430
Excellent

Posted 13 May 2020 - 19:49

Net geprobeerd een userbouquet met streams te importeren in Dreamboxedit. Werkt niet.  Geeft aan dat er fouten in staan.

Mogelijk is dat die 5002 streams fout gaan.  Dremaboxedit kent die nl. niet.

 

Importeren in Dreamset werkt ook niet.

 

Blijft over ze manueel in een bouquet stoppen.

 

Je kunt dit doen met DCC.

Onder de FTP knop ga naar de fodler /etc/enigma2/

Vind bv de file: userbouquet.LastScanned.tv

Open die en plak de lijst die ik hierboven gegeven heb in de file.

Sla de file op.

 

Ga nu naar het telnet venster (klik op telnet)

en voer het volgende commando uit:  (tik dit gewoon in en eindig met een Enter - Of Copy en Plak het commando)

wget http://127.0.0.1/web/servicelistreload?mode=0

Je vind nu op Uw ontvnager de streams terug in het bouquet Last Scanned.

U kunt deze naar believe verplaatsen naar andere bouquetten met de AB


Edited by doglover, 13 May 2020 - 19:50.

~~Rytec Team~~
Xtrend ET6000 OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Geen tv Limburg met Fast Scan #20 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 13,660 posts

+430
Excellent

Posted 13 May 2020 - 19:53

Even voor de duidelijkheid.

 

De bovenstaande bouquet entries zijn internet streams.

Indien je deze zo in Uw bouqet zet, kun je er gewoon naar toe zappen.  De receiver weet genoeg waar ie ze dan vandaan moet halen.  Niet van de sat maar van het internet.

 

Deze streams hebben allen de 5002 definitie van de serviceapp nodig. Ze werken nl niet met de 4097 definitie van enigma2.


Edited by doglover, 13 May 2020 - 19:54.

~~Rytec Team~~
Xtrend ET6000 OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users