Jump to content


Photo

Picons in de infobalk,


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 KvM1950

  • Senior Member
  • 139 posts

0
Neutral

Posted 2 June 2020 - 10:24

Sinds enkele minuten geleden toen ik de 7.2 release update van 01.06.2020 heb gedaan, mis ik heel veel picons in de infobalk.

Wordt hier nog aan gewerkt?

Met vriendelijke groet,

KvM1950.


Vu+ Duo 2 ontvanger, Samsung 55'' UHD smart TV met 3D.

Schotel 1: 150 cm., voor Astra 1 & 3

Schotel 2:   90 cm., voor Türksat

Schotel 3: 120 cm., voor Nilesat

Schotel 4: 120 cm., voor Hotbird & Eurobird

 

Ik woon in Anamur / Mersin / Tükiye, aan het strand, coördinaten:  36º Noord / 33º Oost.

Bij helder weer is Cyprus te zien, 70 Km. richting zuid.


Re: Picons in de infobalk, #2 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,718 posts

+287
Excellent

Posted 2 June 2020 - 19:11

Wij beheren de picon repo niet maar wat mis je allemaal? Ik mis in elk geval niets aan de NL kanalen, welke piconset gebruik je?


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Picons in de infobalk, #3 KvM1950

  • Senior Member
  • 139 posts

0
Neutral

Posted 3 June 2020 - 09:05

Beetje laat van antwoorden, sorry,

 

Ik mis bijvoorbeeld BVN, alle regionalen, zoals omroep Drenthe en Omroep Brabant.

 

Comedy Central, Fishing and Hunting, History en meer.

 

One HD (van ARD),Alpha HD, ZDF Neo en meer.

 

De Picons heb ik niet zelf geïnstalleerd, deze zijn met de update van 18 mei 2020 meegekomen.

In het LCD4linux heb ik bewust geen picons, want wil daar alleen dag, tijd, datum hebben en de naam van de zender.


Vu+ Duo 2 ontvanger, Samsung 55'' UHD smart TV met 3D.

Schotel 1: 150 cm., voor Astra 1 & 3

Schotel 2:   90 cm., voor Türksat

Schotel 3: 120 cm., voor Nilesat

Schotel 4: 120 cm., voor Hotbird & Eurobird

 

Ik woon in Anamur / Mersin / Tükiye, aan het strand, coördinaten:  36º Noord / 33º Oost.

Bij helder weer is Cyprus te zien, 70 Km. richting zuid.


Re: Picons in de infobalk, #4 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 3 June 2020 - 09:23

Dan lijkt het erop dat niet alle picons zijn geladen. Is er nog voldoende geheugen vrij op de locatie waar je de picons opslaat?
De regionalen en de Duitsers zijn recentelijk niet van plaats gewijzigd. Heb hier alleen BVN moeten aanpassen omdat deze weer naar Astra1 is verhuisd. Eergisteren een aantal nieuwe gemaakt vanwege de CDS wijziging (BBC, RTL Crime, Fightbox, Ment TV)
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Picons in de infobalk, #5 KvM1950

  • Senior Member
  • 139 posts

0
Neutral

Posted 3 June 2020 - 10:42

Ja, er is nog genoeg geheugen op mijn Vu+ Duo 2.

 

''Eergisteren een aantal nieuwe gemaakt vanwege de CDS wijziging (BBC, RTL Crime, Fightbox, Ment TV)'',

 

Zou ik misschien beter de picons downloaden op volgende mannier:

Menu > downloaden plugins > picons?.

 

Had op deze manier voorheen wel een probleem met de picons van Astra 3, o.a. NL en Vlaamse zenders. veel zerders gaven geen picon.


Vu+ Duo 2 ontvanger, Samsung 55'' UHD smart TV met 3D.

Schotel 1: 150 cm., voor Astra 1 & 3

Schotel 2:   90 cm., voor Türksat

Schotel 3: 120 cm., voor Nilesat

Schotel 4: 120 cm., voor Hotbird & Eurobird

 

Ik woon in Anamur / Mersin / Tükiye, aan het strand, coördinaten:  36º Noord / 33º Oost.

Bij helder weer is Cyprus te zien, 70 Km. richting zuid.


Re: Picons in de infobalk, #6 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 3 June 2020 - 11:43

Geen idee, ik heb de picons zelf geplaatst. Gebruik geen picons uit een lijst.... Anders wordt die weer gewist bij een update en dat wil ik natuurlijk niet.. Hoef alleen maar nieuwe zenders (of verplaatste) te editen. Is inmiddels toch een bestand van 34Mb.
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Picons in de infobalk, #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 3 June 2020 - 11:47

Geen idee, ik heb de picons zelf geplaatst. Gebruik geen picons uit een lijst.... Anders wordt die weer gewist bij een update en dat wil ik natuurlijk niet..

 

Huh?

 

Een update wist niks hoor, geen idee hoe je daar bij komt.

 

Het enige issue dat je kunt hebben is als je SRP picons gebruikt (picons op service reference), en de zender verhuisd.

 

Als dat zo is dan moet je dat melden (hier: https://github.com/p...s/picons/issues) in plaats van zelf gaan zitten sleutelen. Dan wordt het en structureel opgelost, en hebben anderen er ook wat aan...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Picons in de infobalk, #8 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 3 June 2020 - 12:24

Ik ben oud en ben gewend alles zelf te doen. Ga echt niet oneindig op het net zoeken waar ik het zou kunnen vinden. Ben zelf sneller klaar..
Hoezo niet overschreven? Als je via softwarebeheer plugins installeert, wordt bij een update de boel toch overschreven door een nieuwe?
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Picons in de infobalk, #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 3 June 2020 - 12:28

Ja, daar kies je toch voor als je iets installeert dat onder versie beheer staat? Waarom zou dat een probleem moeten zijn, dat delete niks, en dat was jou argument.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Picons in de infobalk, #10 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 3 June 2020 - 12:32

Overschrijven door iets nieuws leidt tot het wissen van jouw picons!!!! Ze staan immers niet in de gedownloade lijst. Dus is dat in mijn geval 'deleten'. Zelfde als met de Settings.. Laad je die in via softwarebeheer dan wordt die bij een update weer overschreven.. Ben je je eigen aanpassingen weer kwijt..
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Picons in de infobalk, #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 3 June 2020 - 13:18

Je schrijft "Gebruik geen picons uit een lijst.... Anders wordt die weer gewist bij een update en dat wil ik natuurlijk niet", geen woord over zelf lopen klooien.

 

Ja, als je iets uit de feed installeert moet je er met je vingers vanaf blijven. Het is of de een, of de ander.

 

En dat kan prima, als je de aanpassingen maar gewoon doorgeeft aan de mensen die de picons maken/beheren, in plaats van zelf lokaal te gaan zitten klooien.

 

Wel zo netjes als je van open source gebruik maakt...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Picons in de infobalk, #12 KvM1950

  • Senior Member
  • 139 posts

0
Neutral

Posted 3 June 2020 - 14:59

Ben ook aan de oude kant en snap er nu niets meer van.
wi

Ik meen dat er voor 21 mei ook een update was en bij die van 21 mei klopte alles nog.
Pas met die van 1 juni zijn veel picons verdwenen.

Vu+ Duo 2 ontvanger, Samsung 55'' UHD smart TV met 3D.

Schotel 1: 150 cm., voor Astra 1 & 3

Schotel 2:   90 cm., voor Türksat

Schotel 3: 120 cm., voor Nilesat

Schotel 4: 120 cm., voor Hotbird & Eurobird

 

Ik woon in Anamur / Mersin / Tükiye, aan het strand, coördinaten:  36º Noord / 33º Oost.

Bij helder weer is Cyprus te zien, 70 Km. richting zuid.


Re: Picons in de infobalk, #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 3 June 2020 - 15:19

Welk picon pakket heb je geinstalleerd staan, en welke zijn er verdwenen?

 

Ik heb even bij mij gekeken, ik mis niks in de CD en TVV pakketten.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Picons in de infobalk, #14 KvM1950

  • Senior Member
  • 139 posts

0
Neutral

Posted 3 June 2020 - 15:39

De picons kwamen automatisch mee met een update.

Vu+ Duo 2 ontvanger, Samsung 55'' UHD smart TV met 3D.

Schotel 1: 150 cm., voor Astra 1 & 3

Schotel 2:   90 cm., voor Türksat

Schotel 3: 120 cm., voor Nilesat

Schotel 4: 120 cm., voor Hotbird & Eurobird

 

Ik woon in Anamur / Mersin / Tükiye, aan het strand, coördinaten:  36º Noord / 33º Oost.

Bij helder weer is Cyprus te zien, 70 Km. richting zuid.


Re: Picons in de infobalk, #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 3 June 2020 - 15:42

Snap ik, maar dat antwoord geen van mijn twee vragen...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Picons in de infobalk, #16 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,718 posts

+287
Excellent

Posted 3 June 2020 - 18:20

Welk picon pakket heb je geinstalleerd staan, en welke zijn er verdwenen?

 

Ik heb even bij mij gekeken, ik mis niks in de CD en TVV pakketten.

Het is wel zo makkelijk hier even een antwoord op te geven, dan kan gekeken worden wat er fout gaat.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Picons in de infobalk, #17 cobus

  • Senior Member
  • 4,259 posts

+57
Good

Posted 3 June 2020 - 20:20

Dat kun je zien bij applicaties dan rode knop verwijderen (niet verder gaan want dan verwijder je hem ook echt) daar staat welk pakket je hebt geïnstalleerd.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Picons in de infobalk, #18 donaldgroen

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 3 June 2020 - 22:06

Ik herken het probleem ook.

Ik flash 7.2 zo ongeveer één maal in de 2-3 weken en kies dan voor de optie om eerst backup te maken.
Ik heb het net gedaan., zodat we up to date zijn :-)

Nu Open pli versie 2020/06/01

Na flash->reboot->instellingen herstellen -> Dan worden zaken geïnstalleerd, gedownload, geconfigureerd. Ook wordt dan nieuwe versie van picons gedownload en geïnstalleerd.
Ik zie dan dat versie van de picons is: 2020-06-01 --20-15

Nadat alles weer up and running is, check gedaan op de picons en zie dat nog steeds diverse ontbreken.

Wanneer ik uiteindelijk kijk in de applicaties (zie bericht Cobus) dan heb ik srp-full.400x240-370x210.light.on.tranparant (2020-06-01--20-15-05)

Er ontbreken onder andere de picons van:
RTLZ
Cartoon Network
Nickelodeon
Spike23
Comedy Central
BVN
Regionale omroepen

Kijk ik op Astra 19: dan onder andere ontbreken:
One HD
ARD-alpha HD
zdf neo
Radioo Bremen HD
SR Fernsehen HD


Uiteraard ontbreken er nog wel meer, maar daar aantal genoemde zenders in dit topic ook bij ontbreken deze gemeld.

Ik heb een VU+DUO2
Krijg picons niet te zien in info-balk en ook niet in LCD-scherm en in zenderlijst

donaldgroen

Edited by donaldgroen, 3 June 2020 - 22:09.

VU+ Duo2 met Triax 78cm met rotor
Openpli 7.2-release

Re: Picons in de infobalk, #19 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 3 June 2020 - 22:21

Het SRP set vereist dat de lijst van service references up to date is.

 

Wat betekent dat elke keer als er een zender verandert, iemand het Picon team in moet seinen en de verandering doorgegeven. En blijkbaar wordt er meer lokaal gemodderd dan dat er structureel wordt opgelost. En dan krijg je dit.

 

Je kunt dan beter kiezen voor de SNP set, die werkt op naam en niet op service reference, en die blijven het gewoon doen als er een zender verhuisd.

 

Dat gezegd hebbende, RTL Z is al in geen tijden verhuisd, wat meer dan genoeg zegt over de feedback die het Picon team krijgt...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Picons in de infobalk, #20 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 4 June 2020 - 11:53

Dat verklaart nog steeds niet waarom zijn (aanwezige) picons na een update niet meer werken! Zeker als de zenders niet veranderd of verhuisd zijn!

Even via de PC de directory van de picons bekijken..
Kijk of de service reference van de picon naam wel klopt..
1_0_1_xxxxxxxxxxx i.p.v. 1_0_19_xxxxxxxxxxxxx of vice-versa
Met één been in het graf..... Helaas




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users