Jump to content


Photo

remote stream beeld hapert bij enkele 4k zenders


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 dolphs

  • Senior Member
  • 786 posts

+7
Neutral

Posted 3 June 2020 - 06:40

mede hobbyisten,
 
hieronder de volgende gegevens: 
- H7.C (source) en Vu+uno4k (destination)
- Remote/fallback receiver, beiden OpenPLi 7.2 
- URL: http://192.168.10.9:...:FFFF0000:0:0:0 ( eurosport 4k ) 
 
Met eerste genoemde URL ( digi4k ) krijg ik geen stabiel, lees haperend, beeld op de destination (vuuno4k) ontvanger.
Terwijl de URL met eurosport 4k prima marcheert, waar kan dit in zitten - bepaalde beeld coderingstechniek ?
 
Ik ben ditzelfde op de sat ook een aantal keer tegengekomen, 
nasa uhd werkt bijvoorbeeld prima terwijl een ander 4k station hapert via remote stream
Indien behoeft zal ik nakijken welke dat zijn op de sat.


Re: remote stream beeld hapert bij enkele 4k zenders #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,716 posts

+585
Excellent

Posted 3 June 2020 - 06:45

Misschien iets meer bandbreedte waardoor je netwerk of WiFi infrastructuur het net niet haalt?
Of een zender waar de geluids synchronisatie niet lekker is en ook op de server box kijken niet lekker werkt.

Edited by littlesat, 3 June 2020 - 06:46.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: remote stream beeld hapert bij enkele 4k zenders #3 dolphs

  • Senior Member
  • 786 posts

+7
Neutral

Posted 3 June 2020 - 06:46

in dit geval is het lokaal , inderdaad was nog vergeten te zeggen : alles LAN in deze exercitie



Re: remote stream beeld hapert bij enkele 4k zenders #4 dolphs

  • Senior Member
  • 786 posts

+7
Neutral

Posted 3 June 2020 - 08:03

ik heb toch even de bitrate naast elkaar gezet en warempel : digi4k pakt idd een slordige 25Mbit terwijl esp4k 20Mbit gebruikt.

 

Dit leert:

[  5]   5.00-6.00   sec  2.61 MBytes  21.9 Mbits/sec
[  5]   6.00-7.00   sec  3.31 MBytes  27.8 Mbits/sec
[  5]   7.00-8.00   sec  4.45 MBytes  37.3 Mbits/sec
[  5]   8.00-9.00   sec  5.79 MBytes  48.6 Mbits/sec
[  5]   9.00-10.00  sec  5.57 MBytes  46.7 Mbits/sec
[  5]  10.00-11.00  sec  5.87 MBytes  49.2 Mbits/sec
[  5]  11.00-12.00  sec  6.69 MBytes  56.1 Mbits/sec
[  5]  12.00-13.00  sec  6.93 MBytes  58.1 Mbits/sec
[  5]  13.00-14.00  sec  7.20 MBytes  60.4 Mbits/sec
[  5]  14.00-15.00  sec  7.29 MBytes  61.1 Mbits/sec
[  5]  15.00-16.00  sec  7.12 MBytes  59.7 Mbits/sec
[  5]  16.00-17.00  sec  7.20 MBytes  60.4 Mbits/sec
[  5]  17.00-18.00  sec  7.29 MBytes  61.2 Mbits/sec
[  5]  18.00-19.00  sec  7.30 MBytes  61.2 Mbits/sec
[  5]  19.00-20.00  sec  7.64 MBytes  64.1 Mbits/sec
[  5]  20.00-21.00  sec  7.90 MBytes  66.3 Mbits/sec
[  5]  21.00-22.00  sec  8.71 MBytes  73.1 Mbits/sec
[  5]  22.00-23.00  sec  9.44 MBytes  79.2 Mbits/sec
[  5]  23.00-24.00  sec  10.7 MBytes  89.5 Mbits/sec
[  5]  24.00-25.00  sec  12.0 MBytes   101 Mbits/sec
[  5]  25.00-26.00  sec  11.9 MBytes   100 Mbits/sec
[  5]  26.00-27.00  sec  11.1 MBytes  93.4 Mbits/sec
[  5]  27.00-28.00  sec  8.82 MBytes  74.0 Mbits/sec
[  5]  28.00-29.00  sec  9.29 MBytes  77.9 Mbits/sec
[  5]  29.00-30.00  sec  9.62 MBytes  80.7 Mbits/sec
[  5]  30.00-31.00  sec  9.74 MBytes  81.7 Mbits/sec
[  5]  31.00-32.00  sec  9.78 MBytes  82.1 Mbits/sec
[  5]  32.00-33.00  sec  9.87 MBytes  82.8 Mbits/sec
[  5]  33.00-34.00  sec  9.97 MBytes  83.6 Mbits/sec
[  5]  34.00-35.00  sec  9.94 MBytes  83.4 Mbits/sec
[  5]  35.00-36.00  sec  9.88 MBytes  82.9 Mbits/sec
^C[  5]  36.00-36.20  sec  2.08 MBytes  86.8 Mbits/sec
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 

Dat lijkt dus ruim voldoende te zijn na 2 secondes - dank zover voor het meedenken

Attached Files


Edited by dolphs, 3 June 2020 - 08:10.


Re: remote stream beeld hapert bij enkele 4k zenders #5 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,298 posts

+82
Good

Posted 4 June 2020 - 11:21

Ik wil hier ook even op reageren, het heeft niet direct met dit onderwerp te maken maar is bijna gelijk. Bij mij is het zo dat wanneer er bewegen de beelden zijn, en nu bedoel ik hiermee dat als de camera zich van links naar rechts draait of andersom het beeld schokkend over komt, dit gaat niet geleidelijk zoals je verwacht.

Misschien is het probleem wat dit veroorzaakt het zelfde als bij de topic opener.


Edited by Loui (PD1LOI), 4 June 2020 - 11:22.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.3 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-Lokaal 92-DMR http://www.pi1fld.nl


Re: remote stream beeld hapert bij enkele 4k zenders #6 dolphs

  • Senior Member
  • 786 posts

+7
Neutral

Posted 5 June 2020 - 15:27

Nee maar is inderdaad ook wel eens opgemerkt op een niet 4k station, HD film1 oid,

 

Ik zit echt met stotterend beeld hetgeen idd het meest overeen komt met wat @littlesat zei:  "Misschien iets meer bandbreedte waardoor je netwerk of WiFi infrastructuur het net niet haalt?"

 

Nu leert iperf mij dat ik ruim binnen de bandbreedte zit,

alleen als de stream de eerste 5 secondes opstart, dan niet en mogelijk dat daar nou net e.e.a. in zit qua optimalisatie waardoor het beeld "achter loopt" en is nog e.e.a. te verhapstukken :

 

<snip snip>

[ 5] 5.00-6.00 sec 2.61 MBytes 21.9 Mbits/sec

[ 5] 6.00-7.00 sec 3.31 MBytes 27.8 Mbits/sec
[ 5] 7.00-8.00 sec 4.45 MBytes 37.3 Mbits/sec
<snip snip>

 

nb: digi4k is steevast 25Mbit

 

 

Mogelijk wat kernel settings tunen, maar die exercitie heb ik op de enigma2 doosjes al eens gedaan en deed meer kwaad dan goed.

toch oude aantekeningen er nog eens bijnemen - wordt vervolgd ( hopelijk )


Edited by dolphs, 5 June 2020 - 15:29.


Re: remote stream beeld hapert bij enkele 4k zenders #7 dolphs

  • Senior Member
  • 786 posts

+7
Neutral

Posted 14 June 2020 - 11:33

ja intussen nog paar uit de oude doos gevonden en idd het lijkt e.e.a. tengoede te komen w.b.t .de 25Mbit zender (digi 4k),

ben er nog niet helemaal over uit:

echo 16777216 > /proc/sys/net/core/rmem_max
echo 16777216 > /proc/sys/net/core/wmem_max

echo 4096 87380 16777216 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_rmem
echo 4096 65535 16777216 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_wmem
echo 3 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_fastopen
echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_slow_start_after_idle

Dit werkt "prima" van ene box naar andere box, nu stap verder door e.e.a. door de vpn te blazen ... 

De tunnel kan een continue stream aan van 94-95Mbit, alleen in het begin is even "warm draaien" 

[  5]   0.00-1.00   sec  4.21 MBytes  35.4 Mbits/sec   20    419 KBytes
[  5]   1.00-2.00   sec  9.64 MBytes  80.9 Mbits/sec    0    890 KBytes
[  5]   2.00-3.00   sec  12.5 MBytes   105 Mbits/sec    0   1.43 MBytes
[  5]   3.00-4.00   sec  11.4 MBytes  95.7 Mbits/sec    0   1.98 MBytes
[  5]   4.00-5.00   sec  12.4 MBytes   104 Mbits/sec    0   1.60 MBytes
[  5]   5.00-6.00   sec  11.2 MBytes  94.2 Mbits/sec    0   1.75 MBytes
[  5]   6.00-7.00   sec  10.0 MBytes  84.0 Mbits/sec    1   1.30 MBytes
[  5]   7.00-8.00   sec  11.2 MBytes  94.4 Mbits/sec    0   1.38 MBytes

<snip snip>

[  5]  35.00-36.00  sec  11.2 MBytes  94.4 Mbits/sec    0   1.69 MBytes
[  5]  36.00-37.00  sec  11.2 MBytes  94.4 Mbits/sec    0   1.76 MBytes
[  5]  37.00-38.00  sec  11.2 MBytes  94.4 Mbits/sec    0   1.80 MBytes
[  5]  38.00-39.00  sec  11.2 MBytes  94.4 Mbits/sec    0   1.83 MBytes

Inderdaad de max. upload ligt rond 100Mbit, dus dat kan wel kloppen. Dit is gemeten met " iperf3 -4 -c 192.168.10.11 -t 60 -b 0 -P 1 ".

M.a.w. aan de continue snelheid ligt het niet ( behalve in het begin ) nu nog zien dit geheel stabiel te krijgen, maar ben een heel end.

 

Mocht iemand nog een tip hebben dan hoor ik die natuurlijk graag

 

 

 


Edited by dolphs, 14 June 2020 - 11:34.


Re: remote stream beeld hapert bij enkele 4k zenders #8 dolphs

  • Senior Member
  • 786 posts

+7
Neutral

Posted 15 June 2020 - 08:35

drie jaar geleden kwam dit blijkbaar ook een keer op, toen in Engels topic geplaatst alhier

Gaan we daar e.v.t. verder



Re: remote stream beeld hapert bij enkele 4k zenders #9 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 6,942 posts

+231
Excellent

Posted 15 June 2020 - 09:23

Maybe...

/etc/sysctl.conf

#
# /etc/sysctl.conf - Configuration file for setting system variables
# See /etc/sysctl.d/ for additional system variables.
# See sysctl.conf (5) for information.
#

net.ipv4.tcp_fack = 0
net.ipv4.tcp_sack = 0

net.core.rmem_max = 33554432
net.core.wmem_max = 33554432

net.ipv4.tcp_rmem = 4096 8388608 16777216
net.ipv4.tcp_wmem = 4096 4194394 16777216

net.ipv4.tcp_base_mss = 1460

net.ipv6.conf.all.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.default.disable_ipv6 = 1
net.ipv6.conf.lo.disable_ipv6 = 1

net.ipv4.ip_local_port_range = 1024 65535
net.ipv4.tcp_tw_reuse = 1

 

Attached Files


Lunix3-4K/VU+solo4k(thanks guys to gisclub.tv)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users