Jump to content


Photo

Problemen met VuUno4KSE


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 jozef huygelen

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 5 June 2020 - 14:40

ik heb een probleem om mijn menu te openen op mijn VuUno4kSE ontvanger, als ik dit wil openen gaat de ontvanger altijd naar het kanaal Prosieben 

iemand die mij kan helpen svp.



Re: Problemen met VuUno4KSE #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 5 June 2020 - 15:04

Klinkt als een afstandbediening die de verkeerde code uit stuurt?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Problemen met VuUno4KSE #3 jozef huygelen

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 5 June 2020 - 15:10

Klinkt als een afstandbediening die de verkeerde code uit stuurt?

als ik op pvr of epg duw gaat de ontvanger ook naar prosieben 


Edited by jozef huygelen, 5 June 2020 - 15:12.


Re: Problemen met VuUno4KSE #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 5 June 2020 - 15:14

Dat bedoel ik, blijkbaar wordt er een code uitgestuurd dat door de box gezien wordt als kanaal nummer.

 

Sinds wanneer treed dit op, en wat is er veranderd?

 

En is dit met de originele AB, of met een ander exemplaar?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Problemen met VuUno4KSE #5 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 5 June 2020 - 15:18

Gekocht via een Duitse webshop? Geintje hoor.... :) :)
De VU+Uno4KSE gebruikt een type 5 of 6 afstandsbediening... Kijk even op de WiKi hoe je de afstandsbediening omprogrammeert. Niets met de afstandsbediening gedaan? Batterijen controleren. Ook via WebIF kijken of je de afstandsbediening code op de VU+ zelf veranderd hebt...

Edited by mimisiku, 5 June 2020 - 15:26.

Met één been in het graf..... Helaas

Re: Problemen met VuUno4KSE #6 jozef huygelen

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 5 June 2020 - 15:22

Dat bedoel ik, blijkbaar wordt er een code uitgestuurd dat door de box gezien wordt als kanaal nummer.

 

Sinds wanneer treed dit op, en wat is er veranderd?

 

En is dit met de originele AB, of met een ander exemplaar?

ik was in het menu bezig met instaleren van kanalen heb ik hier iets verkeerd gedaan weet ik niet de ontvanger draait op open pli 7.2 het is de originelen AB


Edited by jozef huygelen, 5 June 2020 - 15:23.


Re: Problemen met VuUno4KSE #7 jozef huygelen

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 5 June 2020 - 15:26

Gekocht via een Duitse webshop? Geintje hoor.... :) :)
De VU+Uno4KSE gebruikt een type 5 of 6 afstandsbediening... Kijk even op de WiKi hoe je de afstandsbediening omprogrammeert. Niets met de afstandsbediening gedaan? Batterijen controleren. Ook via WebIF kijken of je de afstandsbediening code op de VU+ zelf veranderd hebt...

oke bedankt zal ik eens proberen


Edited by jozef huygelen, 5 June 2020 - 15:31.


Re: Problemen met VuUno4KSE #8 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 5 June 2020 - 15:29

En wat heb je tijdens het kanaalzoeken gedaan. Niet in het VTi menu gezeten?? Anders de box netjes uitschakelen en weer opstarten...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Problemen met VuUno4KSE #9 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 23,793 posts

+227
Excellent

Posted 5 June 2020 - 15:43

En wat heb je tijdens het kanaalzoeken gedaan. Niet in het VTi menu gezeten?? Anders de box netjes uitschakelen en weer opstarten...

VTI menu bij OpenPLi 7.2? 


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Problemen met VuUno4KSE #10 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 5 June 2020 - 16:06

Sorry, macht der gewoonte......
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Problemen met VuUno4KSE #11 Niceguy

  • Senior Member
  • 212 posts

+2
Neutral

Posted 5 June 2020 - 22:52

Is het kanaal prosieben misschien als opstartkanaal ingesteld?



Re: Problemen met VuUno4KSE #12 jozef huygelen

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 6 June 2020 - 12:10

ik denk dat dit het geval is maar hoe kan ik dit veranderen als ik niet in het menu geraak van de ontvanger als ik de ontvanger aanzet start hij op prosieben daarna zet ik een ander kanaal op langs de numerieke toetsen en dit gaat goed alleen als ik dan op EPG of MENU of PVR of op CH + of - druk start de ontvanger terug op en zie ik weer prosieben.



Re: Problemen met VuUno4KSE #13 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 23,793 posts

+227
Excellent

Posted 6 June 2020 - 12:15

Al eens geprobeerd via de webinterface jouw box te bedienen?

Via http://ipadresbox kan je feitelijk alles checken. Als het dan hetzelfde is dan zal flashen de volgende logische stap zijn. Jouw specifieke eigen zenderlijst kan je eerst veilig stellen met Dreamset. Datzelfde geldt voor een eventuele CCcam.cfg of een oscam.server bestand. Een backup kan zomaar de fout meenemen namelijk.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Problemen met VuUno4KSE #14 jozef huygelen

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 6 June 2020 - 13:04

sorry maar via webinterface dat ken ik niet ben niet zo gespecialiseerd 



Re: Problemen met VuUno4KSE #15 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,824 posts

+122
Excellent

Posted 6 June 2020 - 13:25

Daar is niets moeilijks/specialistisch aan, gewoon het ip adres (staat onder menu -> informatie onderaan) van je box intikken in je internet browser (Firefox, Chrome, Edge, Brave of welke je ook gebruikt), of als je geen ip adressen snapt de naam van je box. In mijn geval een vuuno4kse

http://vuuno4kse

Edited by 40H3X, 6 June 2020 - 13:26.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - HDD 500GB 2.5 inch - aXas 4K Ultra HD - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

 

 


Re: Problemen met VuUno4KSE #16 Dreamer81

  • Senior Member
  • 119 posts

+10
Neutral

Posted 8 June 2020 - 07:02

Is je Vu UNO 4K SE NIET verbonden met je netwerk/internet?
 
Dan zou ik de box opnieuw flashen met de OpenPli 7.2, thans de versie van 1 juni 2020
Standaard wordt dan je IR afstandsbediening als een 2 geinstalleerd en dat moet je zo laten.
(Dit staat los van de Type VI modelvariant aanduiding op Wiki)
Je hoeft daar dus niets voor te doen of te veranderen.
Het is een bijna voor Vu standaard IR afstandsbesdiening, in de handel aangeduid als Vu+ IR-300
Wat hem uniek maakt zijn de 4 toetsen rondom de pijltjestoets/OK knop en de Timer toets.
Er bestaan geen klonen van 'made in China'. De echte is 'made in Korea' en kost ca EUR 32
In de batterij-lade zit dan een witte sticker van OHSUNG Electronics B633-VuPlus-IR met serienummer.
Heb je misschien andere apparaten die het IR signaal in de buurt van je box kunnen verstoren. Zet die dan even uit.
Heb je het bij de box geleverde externe IR-oog achterin de box geplugd? Probeer het zonder dat oog.
Ben je met de afstandsbediening aan het programmeren geweest?
Zet dan de fabrieksinstelling terug door de toesten [PVR] + [EXIT] gelijktijdig in te drukken tot de LED 3x brandt.
 
Is je box WEL verbonden met je netwerk/internet?
 
Toetst dan op je pc/laptop in je Edge of Chrome etc. browser in: http://vuuno4kse    gevolgd door [Enter]
Als het goed is krijg je dan de OpenWebif pagina van je box.
Links zie je een blauwe balk met erop Afstandsbediening. Klik onder die balk op het ikoon met twee pijltjes die diagonaal naar buiten wijzen.
Je digitale afstandsbediening klapt nu open en is klaar voor gebruik. Je kunt met de muis op de toetsjes klikken.
Blijkt je echte afstandsbediening defect, dan kun je, tot je een nieuwe hebt, je box ook bedienen met je smartphone via de app: 'Vu+ Player' uit de playstore.

Vu+  UNO 4K SE

BiSat G4  13° 19° 23° 28°





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users