Jump to content


Photo

Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H.


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 mylarache

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 13 June 2020 - 11:30

Hallo,

 

Dreambox zwemma H2H na de laatste firmware ziet de ci+ van zIGGO niet meer. ik kan bijvoorbeeld RTL4 HD niet ontvangen, hij blijft zwart beeld. is er iets wat ik kan doen of terug naar versie van 2018?

Bedankt



Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #2 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,718 posts

+287
Excellent

Posted 13 June 2020 - 11:47

Allereerst moet ik zeggen dat je wel een zeer uitzonderlijke box hebt, een DreamBox zwemma, die ken ik niet maar het gaat uiteraard over een Zgemma H2H ;)

 

CI+ werkt niet (legaal) in een enigma2 box, daar heb je licentiesleutels voor nodig en die zijn niet beschikbaar voor een opensource box.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #3 WTE

  • Senior Member
  • 811 posts

+34
Good

Posted 13 June 2020 - 12:39

Allereerst moet ik zeggen dat je wel een zeer uitzonderlijke box hebt, een DreamBox zwemma, die ken ik niet maar het gaat uiteraard over een Zgemma H2H ;)

 

CI+ werkt niet (legaal) in een enigma2 box, daar heb je licentiesleutels voor nodig en die zijn niet beschikbaar voor een opensource box.

Installeer ciplushelper. Licentiesleutels zijjn gewoon publiekelijk beschikbaar en alle opensource boxen gebruiken dit.


Mut@nt HD51 STB 4K

   :rolleyes:                :rolleyes:


Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 13 June 2020 - 12:55

Sinds wanneer is er een generieke ciplushelper voor alle boxen en de standaard Enigma? Heb ik iets gemist?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #5 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 13 June 2020 - 13:20

Die ciplushelpers zijn zeker niet generiek. Voor ieder image moet die 'passend' gemaakt worden.. Maar eenmaal gemaakt zal die op iedere box werken die dat specifieke image gebruikt..
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #6 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,718 posts

+287
Excellent

Posted 13 June 2020 - 13:27

Die ciplushelpers zijn zeker niet generiek. Voor ieder image moet die 'passend' gemaakt worden.. Maar eenmaal gemaakt zal die op iedere box werken die dat specifieke image gebruikt..

Joh, vertel eens wat nieuws ;)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 13 June 2020 - 15:25

Het was een antwoord op mijn opmerking naar WTE.

 

Als iedereen nu eens de neuzen dezelfde kant op zou zetten, dan hadden we zo iets generieks: API in enigma, externe binary die daar tegenaan praat (open source, zonder keys !), waarbij de gebruiker zelf op zoek mag naar keys.

 

Zal wel een illusie blijven...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #8 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,718 posts

+287
Excellent

Posted 13 June 2020 - 15:27

Vandaar mijn opmerking.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #9 mylarache

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 13 June 2020 - 20:07

Bedankt allemaal maar Ziggo ci+ heeft altijd gewerkt tot dat ik updade de box. where kan ik ciplushelper vinden? staat niet in



Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #10 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 14 June 2020 - 08:59

Dat wordt gewoon zoeken op het internet. Of een oude backup terugzetten mocht je die ergens hebben...
Mag ik aannemen dat je een Nagra kaart van Ziggo hebt en niet héél toevallig een Irdeto kaart?
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #11 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 14 June 2020 - 09:11

En de oude ciplushelpers die ik vind zijn voor de H7 en H9 i.c.m. OpenATV. En nog een setje voor OpenPli 4. Dikke kans dat je die voor een actuele OpenPli helemaal niet gaat vinden. De H2H is ook al redelijk oud (en toen was er nog OpenPli 4).
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #12 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,716 posts

+585
Excellent

Posted 14 June 2020 - 10:16

Misschien dat die voor de h7 gewoon werkt...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #13 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 14 June 2020 - 11:13

Geen idee.. Die H7 is een armhf en de H2H een mipsel... Geen idee of dat marcheerd.. Maar goed proberen kan hij altijd...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #14 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,716 posts

+585
Excellent

Posted 14 June 2020 - 12:36

Nope dan werkt het inderdaad niet... ik was ff afgeleid omdat beiden wel BroadCom waren... Ik was ff het Arm aspect vergeten. Sorry!


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #15 WTE

  • Senior Member
  • 811 posts

+34
Good

Posted 14 June 2020 - 13:08

Openatv plugin zit weer vol met box branding dus dat werkt niet op Openpli image.

 

Helaas wil Openpli geen "closed" ciplus helpers plugin in de feed, er zijn op google ipk te vinden maar je kan het ook handmatig installeren:

Als je handmatig wilt installeren: https://github.com/z...master/cihelper

 

ipk kan je zoeken op plugin naam: enigma2-plugin-systemplugins-ciplus-helper


Mut@nt HD51 STB 4K

   :rolleyes:                :rolleyes:


Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #16 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 14 June 2020 - 14:11

Is ook helemaal niet nodig, als iedereen nu eens ophield met al die closed zooi maken, en de koppen bij elkaar zou steken, was er zo een generieke oplossing, ipv binaries per box...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #17 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,716 posts

+585
Excellent

Posted 14 June 2020 - 16:45

+1 gewoon een dingetje met losse licentie files die je zelf maar mag uitzoeken in xml vorm of zo.... ipv dat geheimzinnig gedoe plaatsen waar het geheimzinnig hoort te zijn...dus een open ci+ oplossing is welkom zolang het licentie spul er van los staat...

Edited by littlesat, 14 June 2020 - 16:48.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #18 mylarache

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 14 June 2020 - 20:00

Dat wordt gewoon zoeken op het internet. Of een oude backup terugzetten mocht je die ergens hebben...
Mag ik aannemen dat je een Nagra kaart van Ziggo hebt en niet héél toevallig een Irdeto kaart?

Ik heb Irdito, officieel van Ziggo. ik heb helaas geen backup



Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #19 cobus

  • Senior Member
  • 4,259 posts

+57
Good

Posted 14 June 2020 - 20:11

Als je irdeto heb heb je de hele CI niet nodig de kaart werkt dan gewoon met de Oscam wel moet je daar wat aan veranderen zie hieronder

 

rsakey = 3C8633xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx6C76A

boxkey = 1122334455667788

 

Die moet je in de reader erbij zetten ff de juiste gegevens opzoeken met google.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Ziggo Ci+ werkt niet (meer) op Zgemma H2H. #20 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 14 June 2020 - 20:19

Hah, dan kan je gewoon OScam gebruiken en de CI+ module in de kast leggen....
Met één been in het graf..... Helaas




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users