Jump to content


Photo

VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1 predatortje

  • Senior Member
  • 90 posts

+1
Neutral

Posted 19 June 2020 - 19:07

Ik heb sinds vorige week de Ultimo 4K echter heb ik het zelfde probleem met alle zenders, maar dan met mijn Ziggo kaart en ook met de FTA satelliet zenders.



Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 19 June 2020 - 19:08

"het zelfde probleem"?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #3 predatortje

  • Senior Member
  • 90 posts

+1
Neutral

Posted 19 June 2020 - 19:10

"het zelfde probleem"?

 

Ja vrijwel het zelfde, zoals in de titel van deze post, geen beeld, wel geluid.

Het beeld blijft bij mij hangen voor een seconde of 5 en meestal gaat de zender daarna weer verder, soms moet ik van kanaal wisselen wil dit weg zijn.


Edited by predatortje, 19 June 2020 - 19:11.


Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 19 June 2020 - 19:15

Ik kan me er niks bij voorstellen, zeker niet als je dat ook op FTA zenders hebt, in combinatie met een Ultimo 4K.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #5 HansvW

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 19 June 2020 - 19:16

Bedoel je dat je ook een dvbt2/c tuner hebt en via de kabel naar het Ziggo aanbod kijkt?

Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #6 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 19 June 2020 - 19:19

Ik heb sinds vorige week de Ultimo 4K echter heb ik het zelfde probleem met alle zenders, maar dan met mijn Ziggo kaart en ook met de FTA satelliet zenders.

Dan heb je dit topic gekaapt.
De TS heeft een VU+Ultimo en jij hebt een VU+Ultimo4K!
De TS heeft incompatibele hardware (is gebleken)
Jij hebt ontvangstonderbrekingen en dat is heel wat anders...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #7 predatortje

  • Senior Member
  • 90 posts

+1
Neutral

Posted 19 June 2020 - 19:20

Bedoel je dat je ook een dvbt2/c tuner hebt en via de kabel naar het Ziggo aanbod kijkt?

 

Nee heb 2 aparte tuners, 1 voor kabel en 1 voor satelliet.

Het gebeurt bij zowel kabel Ziggo, of het nou NPO1 HD, RTL4 HD of FILM Premiere HD bijvoorbeeld is, of als de satelliet op (19.2 / 28.2) bij spaanse en engelse zenders die ik kijk dat ze voor een seconde of 5 bevriezen.



Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #8 predatortje

  • Senior Member
  • 90 posts

+1
Neutral

Posted 19 June 2020 - 19:22

 

Ik heb sinds vorige week de Ultimo 4K echter heb ik het zelfde probleem met alle zenders, maar dan met mijn Ziggo kaart en ook met de FTA satelliet zenders.

Dan heb je dit topic gekaapt.
De TS heeft een VU+Ultimo en jij hebt een VU+Ultimo4K!
De TS heeft incompatibele hardware (is gebleken)
Jij hebt ontvangstonderbrekingen en dat is heel wat anders...

 

 

U heeft gelijk mijn excuus hiervoor. 

Ik zal een aparte post aanmaken.



Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #9 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 19 June 2020 - 19:22

En welke kaarten bezit je exact? Ziggo Irdeto 0604 óf 0606.
Neem aan dat je OScam gebruikt? Post hier anders even je OScam configuratiebestanden..
Met één been in het graf..... Helaas

Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #10 predatortje

  • Senior Member
  • 90 posts

+1
Neutral

Posted 19 June 2020 - 19:27

En welke kaarten bezit je exact? Ziggo Irdeto 0604 óf 0606.
Neem aan dat je OScam gebruikt? Post hier anders even je OScam configuratiebestanden..

 

Heb nog een UPC kaart, werkt gewoon in mijn TV of in de media box van ziggo.

Heb ook nog een Ziggo kaart maar die zit in een Tv boven aan de achterzijde, lastig om bij te komen.

 

Heb Oscam r11578


Edited by predatortje, 19 June 2020 - 19:36.


Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #11 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 19 June 2020 - 19:28

Wel... Ik heb de volgende configuratie:
VU+Ultimo4K BTE
1 x DVB-C FBC
1 x DVB-S2X FBC
2TB HDD
Ziggo Irdeto kaart 0604
Canal Digitaal kaart
TVV kaart
HD+ kaart
De kaarten zitten in een RasPi server met Smargo kaartlezers
Draait op OScam 11581
Met één been in het graf..... Helaas

Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 19 June 2020 - 19:31

U heeft gelijk mijn excuus hiervoor. 

Ik zal een aparte post aanmaken.

 

Ik heb 'm even voor je afgesplitst.
 


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #13 cobus

  • Senior Member
  • 4,259 posts

+57
Good

Posted 19 June 2020 - 19:54

Jij het dus geen kaart in de ontvanger zitten ? de upc kaart kan niet werken in de ultimo 4K alleen met een ci ik denk dat het daar ook mis gaat.

 

Is het dat niet dan zal jij via cardshare kijken en je daarom deze problemen heb.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #14 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 19 June 2020 - 19:54

Een UPC kaart van het huidige Ziggo is van het type Nagra. Die werkt niet (zonder meer) in de VU+. Deze zou je alleen in de VU+ kunnen gebruiken i.c.m. de bijgeleverde CI+ module. Echter: dit werkt weer niet in OpenPli. Feitelijk kun je met jouw kaart dus nu überhaubt geen gecodeerde Ziggo kanalen kijken op de VU+. Zoöok heb je niets aan OScam omdat die weer niet communiceert met een CI(+).
Waarschijnlijk kijk je dus via CS naar de gecodeerde kanalen en ja... dat freezed om de haverklap..

Shite! Cobus was rapper...

Edited by mimisiku, 19 June 2020 - 19:55.

Met één been in het graf..... Helaas

Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #15 predatortje

  • Senior Member
  • 90 posts

+1
Neutral

Posted 19 June 2020 - 20:01

Jij het dus geen kaart in de ontvanger zitten ? de upc kaart kan niet werken in de ultimo 4K alleen met een ci ik denk dat het daar ook mis gaat.

 

Is het dat niet dan zal jij via cardshare kijken en je daarom deze problemen heb.

 

ik heb zeker geen cardshare, ik heb net open pli 7.2 van 18 mei erin gezet en het freeze probleem lijkt tot nu toe weg te zijn.

En ja dit met mijn UPC card, heb nu ook mijn Ziggo kaart geprobeerd en tot op heden geen probleem.

Heb ook de hans settings en wat ongebruikte plugins verwijderd, zoals vlc player.


Edited by predatortje, 19 June 2020 - 20:02.


Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #16 cobus

  • Senior Member
  • 4,259 posts

+57
Good

Posted 19 June 2020 - 20:07

Even een vraag hoe krijg jij de kaart van UPC an de gang zonder CI dat kan officieel niet ? (er zijn vroeger wel wat mogelijkheden geweest dat weet ik box opsturen enz enz)


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #17 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 19 June 2020 - 20:10

Zonder de 8 benodigde Private Nagra keys kun je je UPC kaart nooit werkend hebben op een OpenPli bestuurde box! Je praat over je UPC kaart en daarna over je Ziggo kaart. Dus nogmaals: welke kaart en van welk type zit er dan in jouw box? Ik heb een beetje moeite met de geloofwaardigheid van het verhaal..

 
ik heb zeker geen cardshare, ik heb net open pli 7.2 van 18 mei erin gezet en het freeze probleem lijkt tot nu toe weg te zijn.
En ja dit met mijn UPC card, heb nu ook mijn Ziggo kaart geprobeerd en tot op heden geen probleem.
Heb ook de hans settings en wat ongebruikte plugins verwijderd, zoals vlc player.
UPC kaart werkt niet in een OpenPli box!! Ziggo Irdeto kaart daarintegen wel...
Laat ons je oscam.conf en oscam.server maar eens zien dan....
Met één been in het graf..... Helaas

Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #18 predatortje

  • Senior Member
  • 90 posts

+1
Neutral

Posted 19 June 2020 - 21:06

Even een vraag hoe krijg jij de kaart van UPC an de gang zonder CI dat kan officieel niet ? (er zijn vroeger wel wat mogelijkheden geweest dat weet ik box opsturen enz enz)

 

Mijn UPC en 1e Ziggo Smartcard zijn van Nagra kudelski, de 2e Ziggo (tv slaapkamer) is van Irdeto, toen ik de Ultimo 4K ging kopen moest ik wel mijn kaarten meenemen.



Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #19 cobus

  • Senior Member
  • 4,259 posts

+57
Good

Posted 19 June 2020 - 21:25

Dat verklaard nog steeds niet hoe het kan dat jij de nagra kaart aan de praat krijg met je decoder.

Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: VU+ Ultimo 4K geen beeld, alleen geluid #20 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 19 June 2020 - 21:30

Vandaar mijn vraag om de oscam bestanden te posten.... Zonder deze bestanden kunnen we alleen maar gissen. Ik neem aan dat de OScam.server gewoon de reader van Ziggo Irdeto gedefinieerd heeft samen met een proxy voor de rest... Dus gewoon sharing. Totdat het tegendeel bewezen wordt.
Met één been in het graf..... Helaas




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users