Jump to content


Photo

Volume toets werkt niet


  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 klinker

  • Senior Member
  • 146 posts

0
Neutral

Posted 22 June 2020 - 22:30

Hoi

wie weet hoe het kan
Mijn volume toets van mijn ab doet het niet meer zie het volume balkje ook niet meer het gaat om een vu+uno 4k se tuner
Wie heeft dit probleem ook gehad en kan mij helpen?

Gr klinker



Re: Volume toets werkt niet #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 22 June 2020 - 22:32

Zet de overscan op je TV maar uit...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Volume toets werkt niet #3 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,718 posts

+287
Excellent

Posted 22 June 2020 - 22:33

Of zet HDMI-CEC uit ...


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Volume toets werkt niet #4 klinker

  • Senior Member
  • 146 posts

0
Neutral

Posted 23 June 2020 - 15:24

staat a allemaal uit

Re: Volume toets werkt niet #5 cobus

  • Senior Member
  • 4,259 posts

+57
Good

Posted 23 June 2020 - 18:01

Als dat zo is dan zal je opnieuw moeten flashen denk ik.

Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Volume toets werkt niet #6 klinker

  • Senior Member
  • 146 posts

0
Neutral

Posted 27 June 2020 - 18:50

heb alles erop nieuw geinstaleert maar geen volume balk links in beeld
de denk dat heet aan de afstandsbediening ligt ben wel bezig geweest om hem met de tv laten werken kreeg ook dat niet voor elkaar .
nu werkt all er n de volume van mijn vu+uno se niet joekrijg ik h e m weer werkend met de vu uni

gr Klinket

Re: Volume toets werkt niet #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,716 posts

+585
Excellent

Posted 27 June 2020 - 20:20

Of HDMI-cec of overscan... in denk dat tweede.... en als je dat hebt opgelost dan kijk je naar hd zoals het bedoeld is... ipv rand weg en inzoom spul.... en dit thema is ook al mega vaak hier langs gekomen!!!!dus speel maar met je tv en zet dat eens goed....

Edited by littlesat, 27 June 2020 - 20:21.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Volume toets werkt niet #8 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,670 posts

+39
Good

Posted 27 June 2020 - 20:29

Maar dan zou het volume an sich wel moeten reageren als hij de toetsen van de AB indrukt.
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Volume toets werkt niet #9 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,701 posts

+31
Good

Posted 27 June 2020 - 20:34

Is mij nog niet duidelijk. Wat werkt er nu niet? (A) Je ziet de volumebalk niet meer en/of (B) het volume kun je ook daadwerkelijk niet harder/zachter zetten?

 

heb alles erop nieuw geinstaleert maar geen volume balk links in beeld
de denk dat heet aan de afstandsbediening ligt ben wel bezig geweest om hem met de tv laten werken kreeg ook dat niet voor elkaar .
nu werkt all er n de volume van mijn vu+uno se niet joekrijg ik h e m weer werkend met de vu uni

gr Klinket

 


2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Volume toets werkt niet #10 klinker

  • Senior Member
  • 146 posts

0
Neutral

Posted 27 June 2020 - 20:53

kan het niet meer harder of zachten zetten op de vu uno

Re: Volume toets werkt niet #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,308 posts

+1,052
Excellent

Posted 27 June 2020 - 21:24

Dan kan meerdere oorzaken hebben:

  1. Foute HDMI-CEC configuratie (volume key forward to TV)
  2. Zender heeft AC3 audio en downmix staat uit (digitaal multikanaals geluid valt niet te regelen op de box)
  3. Zitten spelen met het programmeren van de AB en daarbij een fout gemaakt

Of de box het volume uberhaupt regelen kan kun je controleren via de web interface van de box, die heeft een schuifbalkje voor het volume dat onafhankelijk werkt van de AB. Een aanpassing daar moet je ook op de TV kunnen zien.

 

Kun je wel het volume daar regelen maar zie je het balkje op de TV niet, dan deugd de overscan instelling van de TV niet.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Volume toets werkt niet #12 klinker

  • Senior Member
  • 146 posts

0
Neutral

Posted 27 June 2020 - 22:50

tv volume werkt perfect maar de volume +/- op de afstandsbediening werkt niet op de tuner vu uno ook al l es ne nagelopen ook geen oplossing

Re: Volume toets werkt niet #13 klinker

  • Senior Member
  • 146 posts

0
Neutral

Posted 27 June 2020 - 22:59

heb wel zitten spelen met de afstandsbediening om deze te koppelen met de tv daarna kwam het probleem m aar de rest werkt wel behalve de volume knop +/-

Re: Volume toets werkt niet #14 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,716 posts

+585
Excellent

Posted 28 June 2020 - 06:41

Druk op geel en dan b+/- of c(h)+/-

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Volume toets werkt niet #15 klinker

  • Senior Member
  • 146 posts

0
Neutral

Posted 28 June 2020 - 07:26

ja dan doet hij het ch +/- maar niet via vol +/-

Re: Volume toets werkt niet #16 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,716 posts

+585
Excellent

Posted 28 June 2020 - 08:10

Dan heb je het volume via HDMI-cec door gelust naar je tv... (en niet alle TVs werken hiermee)

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Volume toets werkt niet #17 klinker

  • Senior Member
  • 146 posts

0
Neutral

Posted 28 June 2020 - 09:00

hoe moet het dan ingestelt staan voor die tijd werkte het wel

gr Klinker

Re: Volume toets werkt niet #18 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,716 posts

+585
Excellent

Posted 28 June 2020 - 11:34

Menu instellingen dan een paar keer de eerste totdat je een menu ziet met HDMI en daar volume doorgeven aan tv uitzetten.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Volume toets werkt niet #19 Dreamer81

  • Senior Member
  • 119 posts

+10
Neutral

Posted 28 June 2020 - 15:44

Als je een verkeerde TV hebt geprogrammeerd zet je je AB terug op fabrieksinstelling met:
 
[PVR] + [EXIT] tot de LED 3x oplicht

Edited by Dreamer81, 28 June 2020 - 15:49.

Vu+  UNO 4K SE

BiSat G4  13° 19° 23° 28°


Re: Volume toets werkt niet #20 klinker

  • Senior Member
  • 146 posts

0
Neutral

Posted 28 June 2020 - 15:58

stond uit

geef het op




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users