Jump to content


Photo

probleem met oscam hoge ecm 2590msec


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 jacques1971

  • Senior Member
  • 54 posts

0
Neutral

Posted 4 July 2020 - 19:11

lower_card [seca] Warning: needed try nr 2, next ECM has some delay

 

Dit probleem treed pas na een tijd op, het enige wat helpt is de reader resetten.

 

Config is als volgt;

[reader]
label                         = lower_card
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
services                      = newservice1
caid                          = 0100
detect                        = cd
detect_seca_nagra_tunneled_card= 0
mhz                           = 450
cardmhz                       = 2700
ident                         = 0100:00006A
group                         = 1,2,3,4
emmcache                      = 1,3,15,0
ratelimitecm                  = 4
ecmunique                     = 1
ratelimittime                 = 10000
srvidholdtime                 = 2000
cooldown                      = 30,600

 

Iemand een idee wat het kan zijn?



Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 24,024 posts

+240
Excellent

Posted 4 July 2020 - 22:10

Geen idee waarom jij de config aangepast hebt voor een CD kaart. Misschien eerst maar eens Oscam déinstalleren en handmatig de bestanden uit /etc/tuxbox/config/oscam zodat alle rommel weg is, en dan alles standaard proberen.


[reader]
label                         = lower_card_CD-NL
enable                        = 0
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
ecmwhitelist                  = 0100@00006A:64
ecmheaderwhitelist            = 800061006A00075C00,800061006A01075C00,803061006A00075C00,803061006A01075C00,810061006A00075C00,810061006A01075C00,813061006A00075C00,813061006A01075C00
detect                        = cd
mhz                           = 450
cardmhz                       = 2700
group                         = 1
emmcache                      = 1,3,15,0
ratelimitecm                  = 4
ecmunique                     = 1
ratelimittime                 = 10000
srvidholdtime                 = 2000
cooldown                      = 30,600

[reader]
label                         = upper_card_CD-NL
enable                        = 0
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci1
ecmwhitelist                  = 0100@00006A:64
ecmheaderwhitelist            = 800061006A00075C00,800061006A01075C00,803061006A00075C00,803061006A01075C00,810061006A00075C00,810061006A01075C00,813061006A00075C00,813061006A01075C00
detect                        = cd
mhz                           = 450
cardmhz                       = 2700
group                         = 1
emmcache                      = 1,3,15,0
ratelimitecm                  = 4
ecmunique                     = 1
ratelimittime                 = 10000
srvidholdtime                 = 2000
cooldown                      = 30,600

[reader]
label                         = lower_card_TVV
enable                        = 0
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
detect                        = cd
cardmhz                       = 2700
group                         = 1
emmcache                      = 1,3,15,0
ratelimitecm                  = 4
ecmunique                     = 1
ratelimittime                 = 10000
srvidholdtime                 = 2000
cooldown                      = 30,600


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #3 jacques1971

  • Senior Member
  • 54 posts

0
Neutral

Posted 4 July 2020 - 22:50

Frenske is de config van jou zoals nu gepost een correct werkende?

Behalve dat geen enkele kaart enabled is...


Edited by jacques1971, 4 July 2020 - 22:51.


Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #4 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,831 posts

+43
Good

Posted 4 July 2020 - 23:06

Dat enable gebeuren moet je zelf doen. OpenPli levert readers voor CDS en TVV kaarten. Even in de OScam WebIF de kaart naar keuze aanzetten.....
Met één been in het graf..... Helaas

Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #5 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,780 posts

+290
Excellent

Posted 5 July 2020 - 07:36

Ik zie dat je de detect_seca_nagra_tunneled optie ook uit hebt staan, ik neem aan dat je dat advies van iemand hebt gehad die weet waarover hij het heeft, weet je ook waarom die uit staat?

Die optie is er namelijk met name voor de NL kaart in gemaakt, dat is echt niet zonder reden gedaan.......

 

En dan die rare group opties, op een SetTopBox, met maar 1 gebruiker....... geen idee waarom de kaart gekoppeld wordt aan group 1 2 3 en 4, dan zie ik ook nog een servicelijst op de reader aktief, die is er maar om 1 reden welke overigens voor een SetTopBox totaal overbodig is, oscam heeft dat na 1 keer zappen ook wel in de gaten waar de cw's vandaan gehaald moeten worden.....


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 24,024 posts

+240
Excellent

Posted 5 July 2020 - 08:05

Frenske is de config van jou zoals nu gepost een correct werkende?

Behalve dat geen enkele kaart enabled is...

Dit is de standaard werkende configuratie, mits geactiveerd.
Ik begrijp dan ook echt niet waarom iemand steeds opnieuw ‘het wiel’ probeert uit te vinden terwijl al zo vaak aangegeven is dat Oscam out of the box gewoon werkt.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #7 jacques1971

  • Senior Member
  • 54 posts

0
Neutral

Posted 14 July 2020 - 10:53

De oscam.server instellingen zoals eerder genoemd, heb ik exact overgenomen, echter na een week van gebruik ging de ecm tijd weer omhoog naar 2500 msec.

Vreemd genoeg was de reader nu niet te resetten in Oscam en moest de hele box opnieuw worden gestart om het werkend te krijgen.

Is er nog iets anders in Oscam wat dat kan veroorzaken?

dvbapi misschien?

 

Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #8 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,831 posts

+43
Good

Posted 14 July 2020 - 11:38

Dit soort hoge ECM tijden zie ik alleen op boxen die ófwel als server dienen naar (teveel) lokale clients of bij CardSharing via het internet...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #9 jacques1971

  • Senior Member
  • 54 posts

0
Neutral

Posted 14 July 2020 - 12:14

er hangt 1 interne box aan... dus dat valt erg mee.



Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #10 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,831 posts

+43
Good

Posted 14 July 2020 - 12:18

Bij mij wel 5 en ik krijg nooit een hogere ECM-tijd van 330msec.. Echt nooit... Heb zelfs 4 kaarten in de RasPi zitten.... Er moet dus iets anders klemlopen....
Met één been in het graf..... Helaas

Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #11 jacques1971

  • Senior Member
  • 54 posts

0
Neutral

Posted 14 July 2020 - 12:40

Dat is dus de vraag. Ik ben benieuwd hoe de standaard oscam.conf, oscam.user, oscam.dvbapi en oscam.server (laatste is al gepost) eruit zien. Er staan er wel in het forum, maar die zijn vaak oud.

En inderdaad heb ik een week lang ecm tijden gezien van 330 msec.



Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #12 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,831 posts

+43
Good

Posted 14 July 2020 - 12:45

Waarom draai je de zaken om? Als JIJ nu gewoon JOUW OScam bestanden hier post kunnen we je wellicht meer vertellen! JIJ hebt tenslotte dit probleem en anderen niet, dus aan een OScam van een ander gaat niets vertellen over JOUW probleem...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,920 posts

+1,071
Excellent

Posted 14 July 2020 - 12:56

Je krijgt dat ook als je bij bepaalde kaarten emmcache hebt aanstaan.

 

De rode SKY kaart (0960) is bv zo'n kaart, die stuurt zo verschrikkelijk veel EMMs dat Oscam volledig vast loopt als je EMM caching hebt aan staan en EMM blocking uit.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #14 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,831 posts

+43
Good

Posted 14 July 2020 - 13:04

Dat is dus de vraag. Ik ben benieuwd hoe de standaard oscam.conf, oscam.user, oscam.dvbapi en oscam.server (laatste is al gepost) eruit zien. Er staan er wel in het forum, maar die zijn vaak oud.
En inderdaad heb ik een week lang ecm tijden gezien van 330 msec.

Ze zijn 'oud' omdat ze gewoon prima voldoen! Er hoeft niets aan veranderd te worden.
Met één been in het graf..... Helaas

Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #15 jacques1971

  • Senior Member
  • 54 posts

0
Neutral

Posted 14 July 2020 - 13:09

oscam.conf

 

[global]

disablelog = 1

logfile = /tmp/oscam.log

pidfile = /tmp/oscam.pid

nice = -1

maxlogsize = 100

waitforcards = 0

preferlocalcards = 2

dropdups = 1

usrfile = /tmp/user.log

cwlogdir = /var/log/

emmlogdir = /var/log/

disablecrccws_only_for = 098C:000000;09C4:000000

 

[cccam]

port = 12000

nodeid = C9A66CD4106D1560

version = 2.3.0

reshare = 3

stealth = 1

 

[dvbapi]

enabled = 1

au = 1

pmt_mode = 0

user = dvbapi_local

boxtype = dreambox

 

[webif]

httpport = 16002

httpuser = xxxxxx

httppwd = xxxxxxxx

httphideidleclients = 0

httpallowed = 0.0.0.0-255.255.255.255

httposcamlabel = Oscam WebInterface

 

oscam.user

 

# oscam.user generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20_svn SVN r11572

# Read more: http://www.streamboa.../oscam.user.txt

 

[account]

user = box2

pwd = xxxxx

au = 1

group = 2

cccmaxhops = 3

cccreshare = 1

cccignorereshare = 1

 

[account]

uniq = 1

au = 1

group = 1,2,3,4

 

[account]

disabled = 1

user = anonymous

au = 1

group = 1

 

[account]

user = dvbapi_local

uniq = 3

au = 1

group = 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19

 

oscam.server

 

[reader]

label = lower_card

protocol = internal

device = /dev/sci0

services = newservice1

ecmwhitelist = 0100@00006A:64

ecmheaderwhitelist = 800061006A00075C00,800061006A01075C00,803061006A00075C00,803061006A01075C00,810061006A00075C00,810061006A01075C00,813061006A00075C00,813061006A01075C00

detect = cd

mhz = 450

cardmhz = 2700

group = 1,2,3,4

emmcache = 1,3,15,0

ratelimitecm = 4

ecmunique = 1

ratelimittime = 10000

srvidholdtime = 2000

cooldown = 30,600

 

[reader]

label = emulator

enable = 0

protocol = unknown

device = emulator

caid = 0D00,0D02,090F,0500,1801,0604,2600,FFFF,0E00,4AE1

detect = cd

ident = 0D00:000000,000004,000010,000014,000020,0000C0,0000C4,0000C8,0000CC;0D02:000000,00008C,0000A0,0000A4,0000A8;090F:000000;0500:000000,030B00,023800,021110,007400,007800;1801:000000,007301,001101;0604:000000;2600:000000;FFFF:000000;0E00:000000;4AE1:000000

group = 1

emmcache = 1,1,2,1

 

oascam.dbvapi

 

#

# dvbapi configuration

#

# types:

# P - Priority

# format:

# P: <caid>:[<provider>]:[<srvid>]:[<ecmpid>]

# I - Ignore

# format:

# I: <caid>:[<provider>]:[<srvid>]:[<ecmpid>]

# M - Map

# format:

# M: <caid>:[<provider>]:[<srvid>]:[<ecmpid>] <target caid>:[<target provider>]

# D - Delay

# format:

# D: <caid>:[<provider>]:[<srvid>]:[<ecmpid>] <delay (ms)>

#

#

#

#p: 0500:023800 # prioritize 0500 with provider 023800

#P: :::1BCD # prioritize ecm stream with pid 1BCD on any channel

#P: 1722 # prioritize 1722

#P: 1830::EF75 # prioritize 1830 on channel EF75 only

#M: 1830 1830:003411 # map caid 1830 always to provider 003411

#D: 1702 200 # wait 200ms before writing cw on caid 1702

#I: :002000 # ignore provider 002000 on every channel

#I: 0 # ignore every caid that was not handled before

# These dvbapi settings works fine for CDS NL / BE, for other cards see oscam wiki on pli forum or oscam wiki on streamboard forum.



Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #16 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,831 posts

+43
Good

Posted 14 July 2020 - 13:17

Daar zit wat verbetering in...
Waarom zoveel accounts? Zelfs één zonder user
Waarom een CCcam node? Gebruik op alle aangesloten boxen gewoon OScam en gebruik protocol cs378x voor de proxies.
Waarom zoveel groups als je er klaarblijkelijk maar 2 gebruikt?
Met één been in het graf..... Helaas

Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #17 jacques1971

  • Senior Member
  • 54 posts

0
Neutral

Posted 14 July 2020 - 13:25

groups kan idd minder.

de loze user is nu verwijderd.

zijn er verder issues waardoor de ecm tijden ineens na een week omhoog kunnen gaan?



Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #18 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,831 posts

+43
Good

Posted 14 July 2020 - 13:32

Ja, die CCcam node eruit.....
Met één been in het graf..... Helaas

Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #19 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,935 posts

+123
Excellent

Posted 14 July 2020 - 15:37

Ik zou alles verwijderen inclusief alle config files (even checken of die ook echt verwijderd zijn) en daarna OScam uit de feed installeren, die werkt zonder enige aanpassing direct goed, ik heb er nog nooit een bitje aan veranderd ;)


Edited by 40H3X, 14 July 2020 - 15:38.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - HDD 500GB 2.5 inch - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

 

 


Re: probleem met oscam hoge ecm 2590msec #20 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,780 posts

+290
Excellent

Posted 14 July 2020 - 20:56

Ik snap ook niet waarom men gaat lopen sleutelen aan iets wat vanuit de feeds gewoon direct werkt, notabene met voor-geconfigureerde gebruikers en servers, makkelijker kan men het niet maken.

Het enige wat men moet doen is bij de client het adres van de server-box invullen/aanpassen en enablen.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users