Jump to content


Photo

vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi


  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 redbull43

  • Senior Member
  • 150 posts

0
Neutral

Posted 4 August 2020 - 14:33

mijn ultimo4k geeft ineens geen beeld meer op hdmi

alleen als ik opstart zie ik even het scherm van openpli en daarna blijf het zwart

via dreamdroid kan ik nog wel kijken

wat kan het probleem zijn?



Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,940 posts

+46
Good

Posted 4 August 2020 - 14:37

Te hoge resolutie gekozen die de TV niet aankan? Te hoge framerate gekozen? Je ziet wel het Opstartlogo dus de HDMI is nog intact.
Met één been in het graf..... Helaas

Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #3 redbull43

  • Senior Member
  • 150 posts

0
Neutral

Posted 4 August 2020 - 14:41

nee dat  is het niet

ik heb een uhd tv en de resolutie stond goed.

ik zat tv te kijken en opeens werd alles zwart

geprobeerd om opnieuw op te starten en opnieuw geflashed maar niks helpt.



Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #4 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,940 posts

+46
Good

Posted 4 August 2020 - 15:01

Dan is je HDMI kabel defect of de connectie van de HDMI plug op het moederbord. Origineel image flashen en proberen. Werkt het niet? RMA aanvragen en retour leverancier
Met één been in het graf..... Helaas

Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #5 redbull43

  • Senior Member
  • 150 posts

0
Neutral

Posted 4 August 2020 - 15:21

ik heb het met een andere kabel op een andere tv geprobeerd

met hetzelfde resultaat.

zo gauw de box opgestart is verdwijnt het beeld op de hdmi

als ik de hdmi stekker in de ontvanger stop herkent de tv dat wel maar laat geen beeld zien



Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #6 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,940 posts

+46
Good

Posted 4 August 2020 - 15:30

Welke instelling geeft de TV aan als je de HDMI kabel in de TeeVee steekt? Een normale resolutie of iets vreemds als 1344 x 720 o.i.d.
Met één been in het graf..... Helaas

Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #7 redbull43

  • Senior Member
  • 150 posts

0
Neutral

Posted 4 August 2020 - 15:51

Welke instelling geeft de TV aan als je de HDMI kabel in de TeeVee steekt? Een normale resolutie of iets vreemds als 1344 x 720 o.i.d.

er staat alleen "geen signaal" in beeld



Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #8 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,940 posts

+46
Good

Posted 4 August 2020 - 16:09

En andere HDMI kabel geprobeerd?
Met één been in het graf..... Helaas

Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #9 redbull43

  • Senior Member
  • 150 posts

0
Neutral

Posted 4 August 2020 - 17:01

En andere HDMI kabel geprobeerd?

ik heb 2 andere kabels geprobeerd en de resolutie op 1080 gezet

niks helpt



Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #10 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,940 posts

+46
Good

Posted 4 August 2020 - 18:17

Helaas. Standaard VU+Ultimo4K probleem. (De enige). RMA en AB mit der Post.
Met één been in het graf..... Helaas

Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #11 redbull43

  • Senior Member
  • 150 posts

0
Neutral

Posted 4 August 2020 - 21:09

Helaas. Standaard VU+Ultimo4K probleem. (De enige). RMA en AB mit der Post.


En wat houdt dat probleem in?
En hoe werkt dat rma?

Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #12 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,940 posts

+46
Good

Posted 4 August 2020 - 21:34

Een koude soldering op 1 (of meer) HDMI contacten op het moederbord... Onder garantie wordt het gerepareerd. RMA kun je aanvragen bij de leverancier waar de box is aangeschaft...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #13 redbull43

  • Senior Member
  • 150 posts

0
Neutral

Posted 4 August 2020 - 21:58

Dit is een van de eerste ultimo4k's.
Dan zal er wel geen garantie meer opzitten.

Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #14 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,940 posts

+46
Good

Posted 4 August 2020 - 22:02

De Duitse hoofdverdeler geeft 3 jaar garantie én is zeer coulant omdat dit min of meer een assemblagefout is (teveel druk op de HDMI plug i.c.m. warmte). Buiten garantie rekent dezelfde €250 voor een mainboardvervanging en €54 binnen coulanceregeling (onderzoekskosten en verzending)...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #15 carlo666

  • Senior Member
  • 329 posts

+4
Neutral

Posted 5 August 2020 - 09:03

 

Welke instelling geeft de TV aan als je de HDMI kabel in de TeeVee steekt? Een normale resolutie of iets vreemds als 1344 x 720 o.i.d.

er staat alleen "geen signaal" in beeld

 

geen signaal (je hebt dus beeld!) duidt meer op het niet ontvangen van de zender



Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #16 redbull43

  • Senior Member
  • 150 posts

0
Neutral

Posted 5 August 2020 - 11:33

Ik heb geen beeld.ook niet van het on screen display.
De tv zegt dat er geen signaal is. Wel schakelt de tv op het HDMI kanaal als ik de ontvanger inschakel.
En de tv gaat ook uit als ik de ontvanger weer uitschakel.

Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #17 redbull43

  • Senior Member
  • 150 posts

0
Neutral

Posted 5 August 2020 - 11:36

Het valt me ook op dat ik nog wel kan streamen via poort 9001
Maar niet meer via poort 9002.

Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #18 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,522 posts

+1,083
Excellent

Posted 5 August 2020 - 11:38

8001 bedoel je?

 

Je hebt ook geen GUI op je scherm, als je de menu knop in drukt bv?

 

Als je het OpenPLi bootlogo ziet bij het opstarten, dan werkt de framebuffer, en de video overlay, en zou het menu, de zenderlijst etc ook gewoon moeten werken.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #19 redbull43

  • Senior Member
  • 150 posts

0
Neutral

Posted 5 August 2020 - 11:49

ja ik bedoelde 8oo1 en 8002

ik krijg niks te zien in beeld op welke knop ik ook druk.

het beeld viel gewoon ineens weg terwijl ik zat te kijken

afgelopen week deed hij dat ook 1 keer en kwam na een par seconden weer terug.



Re: vu+ ultimo4k geeft geen signaal meer op hdmi #20 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,940 posts

+46
Good

Posted 5 August 2020 - 11:51

Deze fout is bij de Oosterburen helaas bekend. Met name de VU+Uno4Kse en een paar VU+Ultimo4K. Het probleem is dat één of meer data-pennen geen contact meer maakt. En sec werkt de HDMI qua hardware dus ook en is in die zin dus ook niet echt stuk. Het fenomeen uit zich dat i.p.v. 1920 of 1080 plots een hele rare niet standaard waarde wordt gezien door de TeeVee. De TeeVee kent echter alleen 578, 720, 1080,1344 en 2160 (UHD). Iedere andere waarde wordt gezien als 'onbekend' en resulteert in 'geen signaal'.. Het is feitelijk de TeeVee die weigert. Feitelijk geeft de VU+ nog wel HDMI uitvoer... 't Is zo'n verhaal van "wat de boer niet kent, vreet hij niet"....
Met één been in het graf..... Helaas




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users